Kraska kica jak króliczek na jedna tylna łapkę. Nie wiem, czy coś się stało i mięsień nadwyrężyła, czy co. Masowałam, nic nie piszczy, nie wyrywa łapki. Obcięłam pazurki, nie pomogło. Jutro jedziemy do weta. I tak jakiś zbieg okoliczności, bo dzisiaj dzwonię zapytać, kiedy nasz wet przyjmuje popołudniu, bo chciałam dziewczyny zabrać na przegląd i przy okazji pazurki profesjonalnie, a nie po kawałeczku. Wracam do domu, a tu ta łapka. Oczywiście ograniczylam bieganie, od razu zamknęłam w klatce i obniżyłam do minimum hamak. Może skacząc z półki coś źle noge postawiła. Zobaczmy
Aaaa, półkę zabrałam; zamiast tego mają 2 norki. Bo na półce zawsze śpi Kraska, która teraz nie chciała skakać wyżej, a Zwinka ją przeganiala z hamaka obnizonego, na którym zawsze Zwinka śpi. I teraz jest ok, Zwinka lezy na swoim hamaku, a Kraska leży na dwóch norkach.
Ed. 27. 04
Jesteśmy po wizycie u naszego weta. Pazurki obcięte. Dziewczyny wymacane

ząbki sprawdzone wsio ok. Kraska z nóżką naszczescie nic poważnego dziś nawet zdecydowanie lepiej chodzi ale profilaktycznie dostala.lek przeciwzapalny - cartrophen vet.
Narazie mają bez półki wrzucone norki i hamak nisko zostawię tak na kilka dni. Jutro po pracy wypuszczę na wybieg. Dziś 1 dzień bez wybiegu w DS ....

poza wycieczką do weta.
28.04
Jednak troszkę kica Kraska. Weterynarz mówił że może potrwać kilka dni... zobaczymy teraz trochę wolnego będę obserwować. Dziś juz wybieg miały, żeby ćwiczyła nóżkę. Do jedzenia mocno się spieszy
30.04
Kraska bez zmian nóżka. Ne wiem ile to może trwać. Zaczyna mnie to martwić. Na pewno ja to nie boli bo nawet lekko się drapała dziś tą nogą. Z chodzeniem też różnie czasami kica czasami idzie normalnie zależy od prędkości. Na pewno wygląda to lepiej niż pierwszego dnia. Może mało cierpliwa jestem. Poczekam jeszcze kilka dni.
Dziś zadowolone byłam na łowach zieleniny różnorodnej nie tylko mlecz i trawa. Krwawnik młody, babka, trawa, mlecze....
25.05
Nastąpił u nas czas ze Zwinka wagowo pokonała Kraske. Biorąc je w ręce myślałam że Kraska mi chudnie a to nie jest w swojej normie tylko Zwinka którą wizualnie dalej jest mniejsza tak przybrała.
Kraska 943
Zwinka 956
Kraska z nożką już w porządku, choć długo to trwało.
Zdjęcia na dniach jakieś nowe wstawię. Dziewczyny mają nowe śliczne polarki... zadowolone
03.06
Dziewczyny wszytko w porządku. Kraska niby z nóżką ok. Choć czasami widzę że biegnie czy idzie inaczej i albo to moje zwidy albo może jeszcze tak jest...
kilka fotek z ostatnich dni
Zwinka

Kraska

Zwinka