Dzień dobry
Jesteśmy tu z Mańkiem nowi i postanowiliśmy się przywitać. Maniek pojawił się w moim życiu przypadkiem w październiku 2016 roku. Został podrzucony do gabinetu weterynaryjnego (dosłownie - został zawieszony na klamce drzwi wejściowych) Widocznie się komuś znudził. Miał zapalenie płuc i był mocno przestraszony... No i zakochałam się w tym małym stworku
Po wyleczeniu dostał chłopak nowe lokum u mnie i mieszkamy sobie razem.
Maniek to chłopak z charrrrrrakterkiem, lubi swoją panią czasem postraszyć ząbkami, ale generalnie to jest super świń. Nie przepada za przytulaniem, ale jak ma dobry humor to na kolankach trochę poleży. Nawet świnkostopę czasem pokaże Jest gadatliwy i uwielbia biegać po dywanie z prędkością światła. Co ciekawe, z dywanu nie schodzi... Reszta pokoju zupełnie go nie intersuje.
Ulubionym zajęciem Mańka jest wylegiwanie się na swoim hamaczku i oczywiście jedzenie. Niesamowite, ile taki mały świnek potrafi pochłonąć żarcia...
Na dowód tego, że Maniek to przepiękny świń, załączamy kilka fotek
Maniek wita wszystkich forumowiczów i przesyła buziaki
Maniek, Zosia i .... "babcia" Bunia[*]
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Maniek, Zosia i .... "babcia" Bunia[*]
Ostatnio zmieniony 26 sie 2018, 16:38 przez Gosienia, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Maniek :)
O rzeczywiście... Chyba coś zrobiłam źle, ale nie wiem co... Poczytam i naprawię
Wiedza dotycząca wstawiania zdjęć jest jednak dla mnie wiedzą tajemną Mimo, że wstawiam według tego co jest napisane w pomocy, to i tak zdjęć nie widać. W związku z tym wstawiam po prostu linki do zdjęć Maniutka. A w międzyczasie postaram się douczyć jakoś
A gdyby ktoś wiedział co robię nie tak i czemu te zdjęcia się nie wyświetlają to bardzo proszę o radę...
Poprawiłam. kimera
A gdyby ktoś wiedział co robię nie tak i czemu te zdjęcia się nie wyświetlają to bardzo proszę o radę...
Poprawiłam. kimera
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
już tłumaczę jak wstawić zdjęcia - jak wrzucisz fotkę na stronę hostingową, klikasz na zdjęcie prawym przyciskiem myszy i wybierasz "Pokaż obraz". potem kopiujesz adres z przeglądarki, i tutaj już na forum wklejasz go pomiędzy .
czyli tak [ img]https://images83.fotosik.pl/766/596ffbe5239ac175gen.jpg[/img] (ale bez spacji w img ). kod IMG masz na przycisku u góry, kiedy piszesz posta, więc od razu masz cały kod jak go klikniesz. i efekt końcowy, voila:
zawsze możesz zacytować mojego posta i sprawdzić, jak wkleiłam.
czyli tak [ img]https://images83.fotosik.pl/766/596ffbe5239ac175gen.jpg[/img] (ale bez spacji w img ). kod IMG masz na przycisku u góry, kiedy piszesz posta, więc od razu masz cały kod jak go klikniesz. i efekt końcowy, voila:
zawsze możesz zacytować mojego posta i sprawdzić, jak wkleiłam.
Dziękuję za podpowiedź Następnym razem już pójdzie łatwiej wstawianie zdjęć mojego pupila.
Myślimy już z Mańkiem o koledze dla niego, bo chyba mu smutno troszkę jak zostaje sam w domu. W przyszłym tygodniu idziemy do dr Ziętka na badania, żeby zobaczyć czy Maniutek zdrowy i będziemy się rozglądać powoli za towarzyszem dla niego. Boję się troszkę łączenia, bo ja nigdy tego nie robiłam. Martwię się, że Maniek pogryzie nowego kolegę, bo on czasami potrafi z ząbkami wyskoczyć na ludzia Ale szczęście mojego świnka ważniejsze niż moje strachy
Myślimy już z Mańkiem o koledze dla niego, bo chyba mu smutno troszkę jak zostaje sam w domu. W przyszłym tygodniu idziemy do dr Ziętka na badania, żeby zobaczyć czy Maniutek zdrowy i będziemy się rozglądać powoli za towarzyszem dla niego. Boję się troszkę łączenia, bo ja nigdy tego nie robiłam. Martwię się, że Maniek pogryzie nowego kolegę, bo on czasami potrafi z ząbkami wyskoczyć na ludzia Ale szczęście mojego świnka ważniejsze niż moje strachy
-
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Witamy na forum.Maniek mial szczescie ze trafil na Ciebie. Kumpel dla Manka to nardzo dobry pomysl swinki to stworzenia stadne a Maniek wyglada na mloda swinke wiec mialby kumpla do zabawy.
Na forum jest napisane duzo o laczeniu swinek wiec bedzie Ci latwiej. Moze pomyslisz o adopcji swinki z SPSM wtedy nie bedzie problemu gdy laczenie nie wyjdzie. Doktor Zietek to najlepszy wet od gryzoni w Lublinie.
Na forum jest napisane duzo o laczeniu swinek wiec bedzie Ci latwiej. Moze pomyslisz o adopcji swinki z SPSM wtedy nie bedzie problemu gdy laczenie nie wyjdzie. Doktor Zietek to najlepszy wet od gryzoni w Lublinie.
Od 07.04.2018. - 26.12.2020 Tofik wieczne DT u Ewy i Michała
Za TM Rubis 11.12.2015-19.03.2018 może czas zaleczy rany..
Za TM Rubis 11.12.2015-19.03.2018 może czas zaleczy rany..
Mam z Mańkiem właśnie taki plan, żeby przygarnąć do nas kolegę ze Stowarzyszenia Czytałam już sporo na temat łączenia świnek i może jakoś dam radę
Maniutek pozdrawia ze swojego ulubionego hamaczka
Maniutek pozdrawia ze swojego ulubionego hamaczka