O matko, moje marzenie, tyle świnek w jednym miejscu bez kłótni
Stado bez lidera... Owca, Bianka i Masza już bez Buby...
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- pastuszek
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Re: Masza, Bubusia, Bianka i Owieczka - nowe fotki :)
Jeszcze trochę i się rok obróciBrunka pisze:Przedstawimy się na nowo niebawem
- Brunka
- Miejscowość: Ząbkowice Śl./Kraków
- Kontakt:
Buba rozpruwaczka - prosimy o rady!
Hej. Dawno nas nie było... A teraz wracamy, z prośbą o porady dotyczące świnki dokarmianej strzykawką.
Buba miała zabieg, wycinanego guzka w okolicy sutka 28 czerwca w Bielsku-Białej. Wszystko byłoby dobrze gdyby się 2 razy nie rozpruła... Panika, biegiem do weta, ponowne znieczulenie ogólne i szycie... Za drugim razem już widać było, że wdało się zakażenie, nie można było szyć. Biedna siedziała sama w osobnej klatce z dziurą w brzuszku
Pan dr Piotr Siwek w Salamandrze wyciął martwą tkankę i nie zaszywał już prosiaka. Antybiotyk, probiotyk, p. bólowy, smarowanie itp itd. Wszystko było dobrze, do momentu jak w połowie lipca (2 dni przed odstawieniem finalnie leków) zaczęła chudnąć. Po operacji potrafiła nawet przytyć 15g (czyli ważyła 945g). Teraz waży niecałe 800g
Jak juz było lepiej to coś ją zaczęło boleć na grzbiecie - dotknięcie w pewnym miejscu powodowało taki ból, że potrafiła biegać z prędkością światła, tak że inne prośki odbijały się od ściany klatki ze strachu przed nią.
Dokarmiamy się karmą ratunkową dr Ziętka, ale chciałabym jej urozmaicić dietę, bo ma chęci jedzenia. Ogromne. Kwiczy o jedzenie, podchodzi na środek klatki, czego przed zabiegiem nie było (no ale wtedy jadła...).
Nie mam doświadczenia w dokarmianiu świnek. Proszę was o pomoc i radę co mogę jej podawać zmielonego/zmiksowanego, żeby przybrała na wadze i przy okazji ziołowych do zmielenia poprawiła się praca jelit, wątroby i ogólnie układu pokarmowego.
Pomocy, to moje oczko w głowie
Buba miała zabieg, wycinanego guzka w okolicy sutka 28 czerwca w Bielsku-Białej. Wszystko byłoby dobrze gdyby się 2 razy nie rozpruła... Panika, biegiem do weta, ponowne znieczulenie ogólne i szycie... Za drugim razem już widać było, że wdało się zakażenie, nie można było szyć. Biedna siedziała sama w osobnej klatce z dziurą w brzuszku
Dokarmiamy się karmą ratunkową dr Ziętka, ale chciałabym jej urozmaicić dietę, bo ma chęci jedzenia. Ogromne. Kwiczy o jedzenie, podchodzi na środek klatki, czego przed zabiegiem nie było (no ale wtedy jadła...).
Nie mam doświadczenia w dokarmianiu świnek. Proszę was o pomoc i radę co mogę jej podawać zmielonego/zmiksowanego, żeby przybrała na wadze i przy okazji ziołowych do zmielenia poprawiła się praca jelit, wątroby i ogólnie układu pokarmowego.
Pomocy, to moje oczko w głowie
Ograniczony kontakt na forum, w pilnych sprawach proszę o telefon lub sms.
W domu cztery świnko-dziewczynki, zapraszamy do naszego wątku: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5290
W domu cztery świnko-dziewczynki, zapraszamy do naszego wątku: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5290
-
Anulka1602
Re: Buba rozpruwaczka - prosimy o rady!
Ja w tej kwestii nie doradzę ale dużo na temat dokarmiania ostatnio dziewczyny pisały w wątku"choroby i problemy"-układ pokarmowy. Trzymam
za zdrówko świnki 
- Brunka
- Kontakt:
Dziękujemy za kciuki, przydadzą się... Tymczasem robię spis ziołowych rzeczy, które mogą jej pomóc. Mam nadzieję, że uda nam się z tego wyjść.
- Elurin
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Tuczący jest Beaphar Care+, tylko kosztowny, no i trzeba zmielić. Ja miałem z nim dobre doświadczenia w kwestii szybkiego zwiększenia wagi rekonwalescentów.
Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Do dałabym do karmy - albo osobno - płatków owsianych górskich. Siemię lniane? A dla smaku mielona kozieradka.
- Brunka
- Kontakt:
A czy łatwo się mieli? Mam tylko blender i przy VL CN średnio sobie poradził... Tzn. do strzykawki weszło, ale z trudem. Może jakimś młynkiem do kawy to mielić?Elurin pisze:Tuczący jest Beaphar Care+, tylko kosztowny, no i trzeba zmielić. Ja miałem z nim dobre doświadczenia w kwestii szybkiego zwiększenia wagi rekonwalescentów.
Mam i płatki owsiane i siemię lniane mielone. Kozieradkę jutro kupię.porcella pisze:Do dałabym do karmy - albo osobno - płatków owsianych górskich. Siemię lniane? A dla smaku mielona kozieradka.
Martwi mnie bardzo fakt, że pomimo dużego apetytu (przy jednym karmieniu potrafi wciągnąć 30ml, rekord 45ml) to i tak gubi wagę
Nie potrafię jej rozgryźć
- lunorek
- Kontakt:
Może młynek do kawy elektryczny lub ręczny? Na bank zmieli. Ja bym takim próbowała 
-
Anulka1602
A może by spróbować chwilę wcześniej przed karmieniem namoczyć karmę w wodzie i gdy zmięknie to wtedy zblenderować. Trzymam mocno
za zdrówko świneczki