Bardzo, bardzo, bardzo źle!
Wczoraj wieczorem, kiedy zaglądałam do klatuchy, ujęło mnie, w jakiej pozycji śpi Zyzia: rozluźnione nóżki, głowa położona na bok. Rzadko się kładzie (wciąż głównie śpi skulona), dlatego nie chciałam jej przeszkadzać.
Ale dzisiaj z rana miała już problemy z utrzymaniem głowy. Od razu posprzątałam klatkę (wczoraj wieczorem umieściłam je na czystych posłaniach) i przedzieliłam ją. Po południu zabiorę obydwie dziewuchy do Kajmana, niech sprawdzą, czy u Sułtanki też się coś nie rozwija.
Nigdy nie miałam królika, od maja dziewuchy nie widziały na oczy innej świni (miałam na weekend prosiaka, który też nigdy nie miał kontaktu z królikiem). Sprzątam regularnie, jedzą to samo. W głowie pustka poza pytaniami: JAK?! Co zrobiłam? Czy to może być jakakolwiek inna choroba? Czy da się je uratować? Jak zapobiec na przyszłość? Bardzo się boję o obydwie dziewuchy.
W ciągu dnia wczoraj było normalnie. Biegały po kuchni, Zyzia deptała mnie, kiedy otwierałam lodówkę i śpiewała po swojemu, jak jadłam dżem (zawsze interesowały ją zakazane smaki i zapachy, ale nie dostawała nic). Nie wiem, naprawdę nie wiem, co może być przyczyną choroby. Jestem przerażona.
Teddy Noora (Viva! Gryzonie) i Kari Black (SPŚM)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Gorgofone
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Re: Tosia Kruszynka i Lomi mieszkają w Pruszkowie!
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- Gorgofone
- Kontakt:
Jesteśmy umówieni u dr Toborek na 15.00
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
Trzymamy mocno by szystko było dobrz
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Może to zwykłe przewianie i zapalenie ucha
Daj znać po wizycie
Daj znać po wizycie
- Gorgofone
- Kontakt:
Tak, to jest zwykłe zapalenie ucha, jprdl! (przepraszam, ale pół dnia w pracy płakałam, że prosiak złapał EC, jak skąd i w ogóle).
Mąż zwolnił się wcześniej z pracy, aby ją zawieźć i stwierdził, że głowa jest bardziej skręcona, a w gabinecie prosiak się wyprostował. To mnie też zdenerwowało, bo dzwoniłam do nich zapłakana, a tutaj prosiak takie numery odstawia. Ale dr Toborek jest cudowną panią doktor. Zyzia została na obserwację, czy antybiotyki działają. Tak, jestem histeryczką, ale prędzej pojadę z głupotą, niż zbagatelizuję problem.
Normalnie nie mam siły ruszyć ręką ani nogą ze zmęczenia i nerwów. Przez cały czas myślałam o EC i co zrobić z Sułtanką.
Zapalenie ucha. Też nie jest super, ale będzie dobrze .
Dzięki za wsparcie
Mąż zwolnił się wcześniej z pracy, aby ją zawieźć i stwierdził, że głowa jest bardziej skręcona, a w gabinecie prosiak się wyprostował. To mnie też zdenerwowało, bo dzwoniłam do nich zapłakana, a tutaj prosiak takie numery odstawia. Ale dr Toborek jest cudowną panią doktor. Zyzia została na obserwację, czy antybiotyki działają. Tak, jestem histeryczką, ale prędzej pojadę z głupotą, niż zbagatelizuję problem.
Normalnie nie mam siły ruszyć ręką ani nogą ze zmęczenia i nerwów. Przez cały czas myślałam o EC i co zrobić z Sułtanką.
Zapalenie ucha. Też nie jest super, ale będzie dobrze .
Dzięki za wsparcie
będzie dobrze. Pociesze cię-ja też jestem panikarą i tak jak ty wolę iść do weta i usłyszeć że nic złego się nie dzieje niż coś zbagatelizować.
- Gorgofone
- Kontakt:
Dzięki . Zapodaję fotkę Sułtanki:
https://zapodaj.net/7ab98b97b4201.jpg.html
https://zapodaj.net/7ab98b97b4201.jpg.html
- Gorgofone
- Kontakt:
W dniach 5-10 września będę w Giżycku. Mogłabym podrzucić mamie lub przyjaciółce dziewuchy, ale chciałabym się upewnić, czy nie da się ich wstawić do kogoś na hotel :p. Warszawa i okolice .
- Kropcia
- Kontakt:
Kurcze, jakby nie to, że mamy wesele 10.09 i wyjeżdżamy 9, wracamy 11 to bym Ci je przechowała bez problemu. A tak to mogę zaoferować 5-8.09 wakacje dla Twoich panienek
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)