Ulica Śledzionkowa czyli świńskie perypetie w Błękitnym Domu
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
anmitsu
Re: Ulica Śledzionkowa czyli świńskie perypetie w Błękitnym
Cały tydzień był bardzo zakręcony, sytuacja u nas tak się przedstawia:
Skrzat i Miki siedzą już w osobnych 80. Skrzat ma sporą ranę za uchem, która się dość dobrze goi. Obaj są na antybiotyku. Ropień u Mikiego już prawie zszedł. Ale Miki nie zamierza przestać mnie doprowadzać do szaleństwa i wsadził wczoraj łeb do kratki, którą byli przedzieleni w 120...
Oczywiście utknął, ale udało mu oswobodzić z naszą pomocą. Szala goryczy się przelała i chłopaki poszli do osobnych klatek. Co będzie dalej zobaczymy. U reszty stada całkiem dobrze, szaleństw ani chorób nie prezentują
Czerniak i synowie przenieśli się do 120 z ferplastu po Skrzatach. Dzisiaj o 15 przyjedzie do nas parka starszych świnek, samczyk ma problemy z chodzeniem. Mam zamiar ich ulokować w 120 po Czerniaku. Nie są kastrowani, samica nie zachodziła w ciąże, ale dla pewności ich przedzielę. Inną kratką niż Skrzaty...
Dotarły meble do świnkowego, posprzątam i cyknę foto
A na koniec fotki z całego tygodnia

Skrzatowa rana

Na przywołanie ładnej pogody

Skrzat i Miki siedzą już w osobnych 80. Skrzat ma sporą ranę za uchem, która się dość dobrze goi. Obaj są na antybiotyku. Ropień u Mikiego już prawie zszedł. Ale Miki nie zamierza przestać mnie doprowadzać do szaleństwa i wsadził wczoraj łeb do kratki, którą byli przedzieleni w 120...
Dotarły meble do świnkowego, posprzątam i cyknę foto
A na koniec fotki z całego tygodnia

Skrzatowa rana

Na przywołanie ładnej pogody

- justynuszek
- Miejscowość: Sosnowiec
- Kontakt:
Grobcia
ona jest niesamowita!
Tomon widzę wrócił do krainy szczęśliwości przy swojej ukochanej
A Skrzaty to juz sie w głowie nie mieści... Tofik przyjedzie to ich uspokoi
Tomon widzę wrócił do krainy szczęśliwości przy swojej ukochanej
-
anmitsu
Tofik i Ty to moja ostatnia nadziejajustynuszek pisze:Grobciaona jest niesamowita!
Tomon widzę wrócił do krainy szczęśliwości przy swojej ukochanej![]()
- Pulpecja
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Grobelka zmieniła się w łasicę
Nie myślałaś, żeby Timonka połączyć z dziewczynkami? Taki słodki rycerz o smętnym obliczu... aż mi go szkoda
Te kratki, z których masz zagrodę, to są 35?
- Anula
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
Ukradnę Ci tą Grobelcię 
-
anmitsu
Jestem w szoku! Zobaczcie co dostaliśmy od Karoliny- anthracite, Szopena i Bertyna!

Bardzo dziękujemy! Nie wiem co powiedzieć
Grobelki nie oddamy, Anula Timon nie pozwoli
Pulpecjo, tak był taki pomysł, nawet u nas wypaliło by dwa samce plus dziewczyny, bo Śledzion jest zgodny. Ale oni mają już 3 lata, boje się kastracji, powikłań, znieczulenia, poza tym Timon dalej ma wagę w okolicach mniej niż 900g więc zabieg odpada. Marzenia o dużym stadzie przegrały z rozsądkiem.

Bardzo dziękujemy! Nie wiem co powiedzieć
Grobelki nie oddamy, Anula Timon nie pozwoli
Pulpecjo, tak był taki pomysł, nawet u nas wypaliło by dwa samce plus dziewczyny, bo Śledzion jest zgodny. Ale oni mają już 3 lata, boje się kastracji, powikłań, znieczulenia, poza tym Timon dalej ma wagę w okolicach mniej niż 900g więc zabieg odpada. Marzenia o dużym stadzie przegrały z rozsądkiem.
- Anula
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
Ale zajefajna paczka, super
Też uważam, że kastracja w tym przypadku jest trochę bez podstaw. Poza tym, to że Timon jak zakochaniec siedzi przy zagrodzenie wcale nie oznacza, że stado byłoby zgodne. Moja Tesia z Cwaniakiem też przez kraty wiecznie buzi sobie dawali a w bezpośredniej konfrontacji była wojna.
Też uważam, że kastracja w tym przypadku jest trochę bez podstaw. Poza tym, to że Timon jak zakochaniec siedzi przy zagrodzenie wcale nie oznacza, że stado byłoby zgodne. Moja Tesia z Cwaniakiem też przez kraty wiecznie buzi sobie dawali a w bezpośredniej konfrontacji była wojna.
-
anmitsu
A kratki mam z cavia creative, jedna ma 35 cm. Ale nie bardzo je polecam, wypadają z łączników i są trochę krzywe. Czaimy się na oryginalne 
-
anmitsu
Na Śledzionkowej urosła liczba tymczasów. Odebrałam w sobotę >5 letniego dziadziusia Marcello i samiczkę Flafi. Dzisiaj przyjęliśmy malutką samiczkę ze sklepu zoo z Jaworzna. Mała jest w połowie wyłysiała i w sklepie urodziła młode, które nie przeżyły. Jej leczenie i odbiór zapewniła Artemida Psie Adopcje
Wątki całej trójki i dokładniejsze opisy sytuacji pojawią się wkrótce.
Wątki całej trójki i dokładniejsze opisy sytuacji pojawią się wkrótce.