Kącik adopcyjny

Tutaj możesz podyskutować o imprezach w których weźmie udział Stowarzyszenie.
ODPOWIEDZ
Montis

Kącik adopcyjny

Post autor: Montis »

Witam Was bardzo serdecznie. W szkole mojej mamy (nauczycielka przyrody w sp) często prowadzone są akcje prozwierzęce. Mama zawsze na lekcjach opowiada o pseudohodowlach i o tym żeby nie kupować zwierząt w zoologicznym. Dzieci reagują bardzo pozytywnie, czasem po lekcji przychodzą do niej i mówią że już nigdy nie kupią w sklepie.:) Ale ostatnio przyszła do mojej mamy dziewczynka cała zapłakana bo kupiła właśnie królika i bardzo tego żałuje. Powiedziała że nie wie gdzie można adoptować gryzonie i króliki - wiedza ta nie jest tak powszechna jak adopcja psa. Mama postanowiła założyć kącik adopcyjny dla takich zwierząt. Szkoła znajduję się w Warszawie. Mam pytanie czy mogę wydrukować ogłoszenia adopcyjne niektórych warszawskich i okolicznych świnek? Oraz pliki na temat procedury adopcyjnej? Powieszone zostaną na tablicach szkolnych. Może podpowiecie mi jakie jeszcze gryzoniowe organizacje mogę polecać? Dziękuję za zainteresowanie :)
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Kącik adopcyjny

Post autor: kimera »

Oczywiście, że możesz. Pliki są do pobrania ze strony głównej, a jeśli skontaktujesz się osobiście z którymś z naszych wolontariuszy w Warszawie, możesz dostać też już gotowe ulotki do rozdania. Mamy też różne bardzo ciekawe gadżety, na przykład przypinki, długopisy, kredki, naklejki, kalendarze, magnesy, etc, ale te są już do kupienia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy i przedsięwzięcia”