JolaA pisze:Nie wiem czy nie wstrzymam się do czasu kupienia domku i tuneliku dla Gniewka. Każdy musi mieć swoje lokum, bo będzie awantura na bank 

No i na pewno muszą iść do klatki razem jak będą dobrze zmęczeni na wybiegu. 
Poza tym dopiero kupiłam klatkę 100tkę, a już myślę o zakupie 120-tki. Ta setka będzie dla nich za ciasna jak Franek urośnie. 
Pulpecjo czy możesz mi napisać ile ważył Gniewko ostatnio i czy podawałaś mu dodatkowo wit.C? Czy tylko z karmy wystarcza?

Ja bym na Twoim miejscu nie czekała, tylko dałabym ich razem. Mają domek i tunel, to jakoś się podzielą. Setka jest minimum dla dwóch świnek, a że obaj jeszcze nie osiągnęli maksymalnych rozmiarów, to im spokojnie starczy. Możesz dodać im półkę, to będą mieli dodatkową powierzchnię na i pod. 120-tki możesz spokojnie szukać, może trafi się np. jakaś promocja.
Gniewko 17 marca ważył 760 g., a 28 marca 798 g. Teraz pewnie trochę schudł, patrząc na jego biegi 

, u mnie nie miał tyle ruchu. Witaminy C nie dawałam, ale możesz przez tydzień na wszelki wypadek podawać, nie zaszkodzi. A zmiana miejsca i nowy towarzysz to też stres.