Od razu chciałam dwie świnki, ale napewno takie, które już są razem, ze względu na brak doświadczenia.
 Od razu chciałam dwie świnki, ale napewno takie, które już są razem, ze względu na brak doświadczenia.Miejsca na klatkę taką 120cm u nas jest. Mniejszej nie zamierzam kupować.No i wiem, że dziecko dziecku nierówne
Ale moje dzieci wychowały się ze zwierzętami, i nie były to same przyjemności... Naszym psem, który ostatnio zakończył swoje życie opiekowały się dzieci podczas naszego pobytu w pracy. A nie było łatwo i przyjemnie (podawanie leków, pomoc psu w chodzeniu, sprzątanie odchodów, pilnowanie żeby nie schodziła ze schodów, bo by spadła).
Oliwia bardzo chce chomika, ale one tak krótko żyją... A my mamy ponad 100 metrów do naszej dyspozycji, ogród, trawnik, no i dziadków na dole. Nie chcemy psa nowego do domu, bo mamy dwa jeszcze młode psy na podwórku. Jednak one do domu nie wchodzą, więc świnki będą bezpieczne.
Myślałam o niespodziance w postaci świnek na święta, ale już teraz chcę kupić wszelkie niezbędne rzeczy. Tylko z jedzeniem poczekam, żeby kupić to, do czego świnki będą przyzwyczajone.
Proszę o pomoc w dobraniu świnek z odpowiednim charakterem. Jedyne co chcę, to żeby były w miarę młode i że względu na pielęgnację miały krótkie włosy.
Ale się rozpisałam

Na forum znajdzie też pani wskazówki dot. karmienia, jakie karmy itd. Warto też poczytać o mieszkankach, norki, kapciochy itd no i oczywiście ściółka- większość osób poleca zwykły żwirek drewniany, a na to maty łazienkowe. Widzę, że Pani z Prabut? Mam tam znajomych, więc jak coś to mogę pomóc z transportem od Gdańska, jakby ktoś podrzucił mi je tutaj
 Na forum znajdzie też pani wskazówki dot. karmienia, jakie karmy itd. Warto też poczytać o mieszkankach, norki, kapciochy itd no i oczywiście ściółka- większość osób poleca zwykły żwirek drewniany, a na to maty łazienkowe. Widzę, że Pani z Prabut? Mam tam znajomych, więc jak coś to mogę pomóc z transportem od Gdańska, jakby ktoś podrzucił mi je tutaj  
 Zapytaj silje, ale uprzedzam, że możesz usłyszeć: "OK, po świętach możemy się umawiać." To nie jest niechęć czy osobista animozja - to zasada ostrożności w działaniu
 Zapytaj silje, ale uprzedzam, że możesz usłyszeć: "OK, po świętach możemy się umawiać." To nie jest niechęć czy osobista animozja - to zasada ostrożności w działaniu 

. Ani prawa jazdy, co by wykluczyć wypożyczenie. A planujemy powiększenie klatki, niestety dopiero na luty w związku z dużymi wydatkami na węgiel. Najlepiej tak do powierzchni 3,5 metra kwadratowego i chciałoby się dobrać do naszych pannic dwie koleżanki. Poczekać na koniec zimy?
 . Ani prawa jazdy, co by wykluczyć wypożyczenie. A planujemy powiększenie klatki, niestety dopiero na luty w związku z dużymi wydatkami na węgiel. Najlepiej tak do powierzchni 3,5 metra kwadratowego i chciałoby się dobrać do naszych pannic dwie koleżanki. Poczekać na koniec zimy? W Gdańsku też chyba jakiś był, ale nie wiem, czy aktywny.
 W Gdańsku też chyba jakiś był, ale nie wiem, czy aktywny.