Wszystko o klatkach
Moderator: Pulpecja
Re: Jaka jest najlepsza klatka?
Jak dla nie klata todd roll ma jedną wielką zaletę - kuweta jest na tyle wysoka, że nie muszę non stop sprzątać trocin z podłogi, kładeczkę na półeczkę "ubieram" w materiałowy futerał, bez tego nie wchodzą na półkę, żadna świnka nie gryzie prętów u mnie, i łatwo się je myje (na ocynku tworzyły mi sie jakieś przebarwienia ciemniejsze) pod klatką jest miejsce na np pudła czy kosze z rzeczami świnek. Górnej części, tej pokrywy nie montowałam bo nie mam takiej potrzeby, a na wybieg i tak świnki wyciągam, bo nawet z klatki stojącej na podłodze bezpośrednio tylko jedna wychodziła i wchodziła. Aczkolwiek klatka, zwłaszcza jak nie ma tej górnej pokrywy, wygląda dziwnie, jak jakieś straszne łóżeczko
szpitalne z kratkami na tych kółkach.

Witam, mam nadzieję że nikt jeszcze o to nie pytał (przynajmiej na nowym forum ^^ ). zastanawiam się nad dwiema klatkami. nie wiem, którą wybrać? ferplast rabbit czy casitę? 

Według mnie lepsza jest casita 
Ja lubię klatki otwierane z boku i góry.

Ja lubię klatki otwierane z boku i góry.
Też mi się podoba ale jest nieco droższa...
a może ktoś zna jakieś fajne klatki dobrych firm? dla mnie bardzo ważny jest też wygląd klatki ^^

Ferplast chyba jest najlepszą firmą. Nie znam tak samo dobrej jak ona. Wiesz, czasami można gdzieś złapać fajną jakąś okazję i kupić np. zamiast 200 zł za 150 zł.
Używane też spoko są.

Zasadniczo klatka ma być moim urodzinowym prezentem ^^ więc wolałabym nową 

hah rozumiem 
Warto poszukać na gumtree, allegro, tablica.pl

Warto poszukać na gumtree, allegro, tablica.pl

Szukam szukam
chciałabym jak największą ale też nie jakąś kiepską czy coś. dlatego najbardziej stawiam na te dwie 120

Dwie ferplast'ki 120 wykosztują cie najtaniej 600 zł
A taka? http://allegro.pl/klatka-dla-krolika-sw ... 56055.html
tania, 120. Niestety nie jest firmowa

A taka? http://allegro.pl/klatka-dla-krolika-sw ... 56055.html
tania, 120. Niestety nie jest firmowa