Imię świnki: Pigi
Wiek świnki: ok. 2,5 roku
Płeć świnki: Samica
Nr adopcyjny: 1146
Miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: Gorzów Wielkopolski, Libra20
Historię zwierzęcia, przebyte choroby: Świnka kupiona w Norwegii i przywieziona do Polski, oddana przez poprzednią właścicielkę z powodu braku czasu.
Świnka po „kompleksowym przeglądzie” u weterynarza Sierść i skóra ładna, ząbki, nosek, uszka, łapki i pazurki w porządku Osłuchowo bez zastrzeżeń. Świnka ma lekko wydęte boczki, ciąża wykluczona na USG ewentualna możliwość rozwoju cyst ale mierzymy się w pasie jak modelki Pigi ma niestety zapalenie spojówki ale dajemy kropelki (gentamici wzf 0,3%) i powinno być ok.
Informacje dot. diety: Jeżeli chodzi o jedzonko to Pigi to wybredna dama CN nie tknie Wcina za to Vitapol, powolutku próbujemy się przestawić. Poza tym je sianko, suszoną i świeżą pietruszkę, ogórka, sałatę, paprykę oraz liście, włosy i kolbę kukurydzy Burka i marchewkę dziubnie od biedy Jabłko, seler, zioła suszone, kolby są fuj I żeby się nikt nie przestraszył dodam, że prawie wcale nie pije. Przez 4 dni u mnie dwa razy widziałam ją przy poidełku
Stan adopcji: wolna po 1 listopada
Wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: do wydania do innej świnki
Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW, email: b.placek@wp.pl
Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: Joanna_Gorzów
Pigi jest ogólnie przekochaną świnką Jest bardzo grzeczna i spokojna ale za to ciekawska za dwie wszędzie węszy i wtyka nosek pięknie leżakuje na legowisku ale i na kolankach cudnie się ropłaszcza można miziać do woli i słuchać jak śpiewa z zadowolenia co ciekawe jak chce siusiu to zaczyna uciekać żeby broń boże na kolankach nie zrobić według poprzedniej właścicielki nauczona korzystać z kuwety. Jestem w stanie w to uwierzyć ponieważ w klatce załatwia się w jednym miejscu. Trochę boi się wyciągania z klatki ale na kolankach od razu się relaksuje Pozwala się nawet miziać po brzuszku a na USG to nam zasnęła Wczoraj po kolacji i mizianku zaszczyciła nas pierwszym popcorningiem Małpując od moich świnek zaczyna już kwiczeć na przywitanie i jak chce jeść, choć nie jestem pewna czy tak naprawdę wie po co to robi No i przede wszystkim ma bardzo piękne umaszczenie Przyznam, że jak ją pierwszy raz zobaczyłam to byłam w szoku Było by bardzo fajnie gdyby zamieszkała ze świnką o podobnym charakterze wyobraźcie sobie takie dwa śpiące, przytulone do siebie miziaki
A oto dama we własnej osobie
Co tam masz? Poka poka
A kto tu wlazł do mojej wielkiej klatki?
No patrzaj jakie mam biedne oczko
No co Ty chce ode mnie?
Ty wielka, dała być już pospać a nie pstrykasz i pstrykasz
Świnka Pigi w bajkowym DS
Moderator: silje
Re: Świnka Pigi szuka bajkowego domku :) (Gorzów Wielkopolsk
Na przedostatnim zdjęciu wygląda jakby była biała, a to beż! Piękna
No Jest piękna, grzeczna i kochana jest u mnie 6 dni a już mi serce pęka jak pomyślę, że mam ją oddać
to nie oddawaj Libra - jeden proś w tą, czy w tamtą
- jasnoluska
- Miejscowość: Radom
- Kontakt:
Piękna za dobry domek
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie,
że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji. "
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=339
że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji. "
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=339
Nie mogę się na nią napatrzeć
Uzgodniłam z TŻ że jak się przez miesiąc nic nie ruszy to zostanie z nami właśnie skończyłyśmy kolankowanie jak ona przepięknie się tuli jak tylko spróbowała zejść mi z kolan od razu ją do klatki a ona w swój róg i siusiu jest wspaniała i mam nadzieję, że znajdzie równie wspaniały domekodeta89 pisze:to nie oddawaj Libra - jeden proś w tą, czy w tamtą
Libra lepiej skróćcie czas oczekiwania do końca weekendu , bo z taką świnkopięknością i tak może być to za długo
No trudno, przecież nie mogę przygarnąć każdej świnki która trafi do mnie na DT boję się że jak tak zacznę od pierwszej to już tak zostanie poza tym poruszyłaś sedno, Pigi jest piękna i ma przez to dużą szansę na szybką adopcję. A nóż kiedyś się trafi jakaś mniej urodziwa (o ile w ogóle jest możliwa mało urodziwa świnka ), której nikt nie będzie chciał?
właśnie!Libra20 pisze:No trudno, przecież nie mogę przygarnąć każdej świnki która trafi do mnie na DT boję się że jak tak zacznę od pierwszej to już tak zostanie poza tym poruszyłaś sedno, Pigi jest piękna i ma przez to dużą szansę na szybką adopcję. A nóż kiedyś się trafi jakaś mniej urodziwa (o ile w ogóle jest możliwa mało urodziwa świnka ), której nikt nie będzie chciał?
pragnę też zauważyć, że świnia nauczona kuwetowania to rzadkość.