Świnkowe życie Pieszczocha [*] i Alvina [*] oraz Dastiego

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Świnkowe życie Pieszczocha i Alvina :)

Post autor: martuś »

O widzę, że staffik wpadł Ci w oko :szczerbaty: Niestety wszystkie teriery mają duuużo energii i jakoś trzeba to wykorzystać bo jak nie to mogą demolować mieszkanie
Obrazek
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

martuś pisze:O widzę, że staffik wpadł Ci w oko :szczerbaty: Niestety wszystkie teriery mają duuużo energii i jakoś trzeba to wykorzystać bo jak nie to mogą demolować mieszkanie
Wiem, że taka "przypadłość" terierów, ale z tego co czytałam to one nie potrzebują aż tak dużo ruchu. Tzn oczywiście jak wszystkie pieski ale nie tak skrajnie dużo jak choćby psy gończe czy pasterskie. Choć moja wiedza opiera się tylko na necie, osobiście nie znam nikogo kto by miał staffika i bardzo żałuję.
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Ja kocham owczarki niemieckie długowłose, ale niestety na tej powierzchni się nie zmieści... Cavalier jest średnim psem, ani nie małym jak york, ani też nie za dużym, do bloku w sam raz :-)
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Assia_B pisze:Ja kocham owczarki niemieckie długowłose, ale niestety na tej powierzchni się nie zmieści... Cavalier jest średnim psem, ani nie małym jak york, ani też nie za dużym, do bloku w sam raz :-)
O matko, z całym szacunkiem dla miłośników tej rasy ale nie cierpię yorków. W ogóle nie lubię małych, krzyczących psów :?
Assia_B

Też nie lubię, chodziło mi o prezentacje wymiarów :D
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Assia_B pisze:Też nie lubię, chodziło mi o prezentacje wymiarów :D
Wymiarów?! Moja Tesia mogłaby zjeść takiego yorka jednych chłapnięciem :laugh:
Assia_B

Dobrze, czyli Cavalier to coś między Alvinem, a Bambusem :szczerbaty: To owczarek siostry :102:
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Przy którejś wizyt u weta obok na stanowisku przyjmowany był york. Lekarka się pyta właściciela ile waży, odp: coś ponad 2 kilo. Nasz wet, który bardzo dobrze zna Cwaniaka (i co dziwniejsze jeszcze bardziej go lubi :? ) jak usłyszał obok te 2 kilo, spojrzał się na mnie po czym nachylił nad Cwaniakiem i powiedział do niego "Cwaniak, spokojnie dałbyś mu radę" :laugh:
Assia_B

Alvin jest tak zadziorny, że Cavalierkowi też da radę :lol: Bardziej boję się reakcji Pieszczoszka... Ale myślę, że będzie dobrze :-)
Ile waży Cwaniak? Alvin 1180 :-)
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Cwaniak 1160g. Ale wiesz tu chodzi o siłę charakter a nie mięśni :laugh:
Ja się właśnie bardzo boję jakby moje świnie przyjęły psa, to mnie mocno hamuje w zakupie :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”