Niesamowita Nala [Kęty k. Bielska - Białej] DS grenouille

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Re: Niesamowita Nala [Kęty k. Bielska - Białej] DS grenouill

Post autor: Cynthia »

O tak duża ilość bobków i do tego ich rozmiary tez są stosunkowo spore... :szczerbaty: :laugh:
Iris

Post autor: Iris »

grenouille pisze: Ona jest tak niesamowicie pulchniutka. Na kolanach rozlewa się na wszystkie strony więc po adaptacji przyjdzie pora na odchudzanie.
Dużo ciałka do kochania :]
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Nala robi postępy. Dziś wystawiła połowę ciałka z domku i chrupała granulat :) . Przy okazji łypała na mnie swoim wielkim, wytrzeszczonym, czarnym oczyskiem.
Dawna grenouille ;)
Laraine

Post autor: Laraine »

Jeszcze troszkę i się oswoi :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

grenouille pisze:Nala robi postępy. Dziś wystawiła połowę ciałka z domku i chrupała granulat :) . Przy okazji łypała na mnie swoim wielkim, wytrzeszczonym, czarnym oczyskiem.
Tak dokładnie tak robi, pewnie się zastanawia czy wiać już, czy może uda się jeszcze coś schrupać.
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Obiecuję, że w niedzielę nadrobię zaległości i założę wątek moim trzem świneczkom, póki co napiszę co u czarnuli.
Naluś robi postępy. Coraz częściej słyszę jak chrupie coś kiedy jestem w kuchni i codziennie rano, kiedy robię sobie kawę turkocze na mnie z niezadowoleniem, że jej nad uchem hałasuje.
Rozpoczęliśmy delikatne odchudzanko i już są efekty (żeby u ludzi tak to działało):
11.X.2013 - waga 1100
17.X.2013 - waga 1020 :)
Wczoraj posprzątałam jej klateczkę i na 2 godziny wyjęłam z niej pudło, które spełniało funkcję domku. Siedziałam cały czas koło klatki a ona zaczęła się przechadzać w mojej obecności :) , a jak tylko się ruszyłam, to uciekała z prędkością światła.
Niestety usłyszałam też że Nala piszczy (do tej pory będąc u mnie nie wydała ani jednego dźwięku)podczas robienia bobków i dziś odwiedziłyśmy doktorka. Świneczka ma bardzo nieładny mocz i prawdopodobnie boli ją pęcherz. Siuśki zostały pobrane do analizy a my jesteśmy odesłane na USG do doktora Marcińskiego. Nala dostała lek przeciwbólowy i antybiotyk.
Nawet ostatnio zastanawiałam się, że jej mocz ma dość intensywny zapach, ale myślałam, że to przez sianko, którego ma bardzo dużo w całej klatce i często na nie sika.
Lekarze zachwycają się jej urodą (a na widok dwóch pozostałych świnek nic nie mówią ;) ).
Cały czas czekam na połączenie mojego stadka, ale ciągle pod górę. Mam nadzieje ze kiedy Nalutek zamieszka z resztą świnek to się troszkę ośmieli.
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Oj moje biedne stworzonko. :sadness: Jakieś choróbsko się przyplątało. Bidulka. A że się nią zachwycają to się nie dziwię. U mnie Pani weterynarz zastanawiała się nawet nad adopcją obu dziewczyn, dziewczyny zawsze miały przegląd gratis i były wyczochrane na zapas :szczerbaty:
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Na pewno wszystko będzie dobrze tylko chciałabym już ja połączyć (szkoda mi jej jak tak sama siedzi).
Hmmmm...... A pytanko małe..... Ile ona u Ciebie ważyła???? ;)
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

1080g
Laraine

Post autor: Laraine »