Świnkowe życie Pieszczocha [*] i Alvina [*] oraz Dastiego

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Re: Świnkowe życie Pieszczocha i Alvina :)

Post autor: Anula »

My ubezpieczenie mamy tak czy inaczej, w końcu oboje jesteśmy w podeszłym wieku bo po 30tce :laugh:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Mi brakuje 2,5 roku do podeszłego wieku :lol:

Zrobiłam dziś zakupy w Hipciu :-) Patryk postanowił kupić drugi mostek: "ale kup większy, bo ten jest trochę mały" :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Chłopaki urośli czy małżuś postanowił dać im większą przestrzeń? :102: :102:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Assia_B

Alvinek od początku był za duży na ten mostek :) Pieszczoch spokojnie przebiega, a Alvin wchodzi i zabiera mostek jak żółw skorupę :D No chyba, że się bardzo schyli :) Mąż stwierdził, że trzeba trochę większy, żeby Alvin mógł swobodnie przebiagac :)

Kupiliśmy też trochę smakołyków. Trzeba zaczekac na dostawę :)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

A ja pomału mam dość hipcia... Dużo produktów nie mają i to nie jest kwestia kilku dni tylko np. na płatki groszku poluję już ze 3 tygodnie... Z karmą też słabo stoją. Ostatnio zrobiłam dziewczynom zamówienie w kuchnipupila bo inaczej to nie miałyby co jeść :idontknow:

Dorosłość niestety nie jest łatwa...Mi też się marzy domek z ogródkiem (głównie ze względu na wypas świnek :szczerbaty: )

Trzymam kciuki żeby wypaliło z psiakiem :fingerscrossed: Cavisie są boskie :love: W jakiej wersji kolorystycznej byś chciała?
Obrazek
Assia_B

Powiem Ci, że jak weszłam dziś na stronę Hipcia, to doszłam do tego samego wniosku... Nie było kilku rzeczy, które chciałam kupic... Brita, sianka jurajskiego itd...

Co do dorosłości to masz rację... Nie jest łatwo... Ale wierzę w to, że za czas jakiś, nawet jeśli to będzie za kilka lat, nazbieramy na wkład na wymarzony dom/mieszkanie...

Co do psiaka, to marzę o psiaku w kolorze blenheim (biały z brązowymi łatkami). Jeżeli jednak nie będzie dla nas takiego szczeniaka, a będzie tricolor (biały z czarnymi łatami i brązowymi plamkami na pysiu), to też pokocham :)
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Jak przychodzi dzień zakupów, to otwieram 2 lub 3 sklepy i patrzę, co gdzie jest. W hipciu zamawiam z reguły tylko sianko węgrowskie, cukinię zuzali i pasternak lilifarm, bo reszty, co mnie interesuje tam nie ma. Tak więc kupuję w 3 sklepach... Muszę zobaczyć kuchnię pupila, bo nie znam tego :)

Ja czasem mam wrażenie, że życie dorosłe (jak nie ma się dzieci) to trwanie od wypłaty do wypłaty, ciągłe spoglądanie na stan konta, planowanie raz do roku wakacji i frustracji, że albo nie starczy kasy na to, co się chce albo nie zgra się terminów... Ale może jak znajdę nową pracę, to zyskam nową energię do działania :D
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Assia_B

Tak, wyczekiwanie do wypłaty... My połowę pieniędzy z wypłaty od razu odkładamy na wkład na mieszkanie, także tym bardziej czekamy do wypłaty... A jeszcze i tak mam świadomośc, że jest sporo osób, które zarabiają mniej niż my... Ale jakoś to będzie :) W tym miesiącu są premie kwartalne, może się uda :) To odłożę na psiaka :)
katiusha

Post autor: katiusha »

Ostatnio w akcie desperacji szukałam informacji, jak wybudowac dom za 100000.. :glowawmur:
Assia_B

I znalazłaś coś? Dom szkieletowy?
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”