16-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Aussie.
- Miejscowość: Olsztynek
- Kontakt:
Re: 15-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..
Otóż tokatiusha pisze:Rottki to pewnie rottweilery
Chmurka to może inaczej, skoro nie znasz rasy to dlaczego właśnie corgi ?
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Też jestem ciekawa dlaczego to trudna rasa? Mój wujek miał całe życie Corgi i wszystkie były mega milusińskie i bardzo grzeczne, a wiem że na żadne kursy nie jeździł żeby je wychować
- Aussie.
- Kontakt:
Ja też nie byłam z nimi na żadnym szkoleniu. Wychowałam je sama i w tej chwili są dosyć karne. W stosunku do ludzi wszystkie corgi są mega całuśne, potulne i stosunkowo ufne.. Ale są to psy bardzo uparte, chodzące własnymi ścieżkami, zadziorne w stosunku do innych psów. Jak u mnie w domu jest zadyma między psami to zawsze w samym środku jest corgi i wiadomo, że to któryś corgeł ową zadymę rozpętał.. W pracy są świetne i mega skupione ale życiowo.. jest ciężko. Nie jest to najlepsza rasa na pierwszego psa . Raczej dla doświadczonych . No i czasami mam wrażenie, że nie mają instynktu samozachowawczego.. Potrafią wystartować do psów o wiele wiele większych..
Dla przykładu, Ognicha z Etonem, dogadują się świetnie, natomiast Dolar, za każdym razem jak Eton do nas przyjeżdża (prowadzę hotel dla psów) się na niego rzuca, Eton raz, na wejściu przyciśnie go do ziemi cielskiem i później jest spokój.. Tak jest zawsze..
Dla przykładu, Ognicha z Etonem, dogadują się świetnie, natomiast Dolar, za każdym razem jak Eton do nas przyjeżdża (prowadzę hotel dla psów) się na niego rzuca, Eton raz, na wejściu przyciśnie go do ziemi cielskiem i później jest spokój.. Tak jest zawsze..
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Z opisu wnioskuję że Corgi mają coś z terrierów zapawne Też uparte, samowystarczalne i podskakujące do innych. A tak z ciekawości jeszcze, jak przyjmujesz psy do hotelu to gdzie one śpią? Parę razy próbowałam Karmela odstawiać na wakacje do takich hoteli, ale trafił mi się piesek z wrodzonym lękiem separacyjnym i najwyraźniej to nie dla niego..
- Aussie.
- Kontakt:
Jak przyjmuję psy na hotel to mieszkają z nami w domu, między moimi psami . Jedyną dwójką która ma z tym problem są korki.. Ale potrafię już to wszystko tak organizować, że nie dochodzi do zamieszek .
Ej zobaczcie co dzisiaj trafiło pod moją opiekę, poszerzam specjalizację mojego DT . Muszę im znaleźć domy na już..
Garfild 1
Garfild 2
Nieeee to nie jestem jeden i ten samo kotek .
Ej zobaczcie co dzisiaj trafiło pod moją opiekę, poszerzam specjalizację mojego DT . Muszę im znaleźć domy na już..
Garfild 1
Garfild 2
Nieeee to nie jestem jeden i ten samo kotek .
O moj boze musze je mamie pokazac. Moze sie zakocha i jednak wezmie drugiego do pary dla Marzydla Jakiej sa plci?
- Aussie.
- Kontakt:
Pierwszy kocur, druga koteczka . Kocur ma już domek, nawet dwa.. Muszę zdeycodwać kto jest bardziej godny na takie zacne towarzystwo..
O to szybciutko poszlo. Podeslalam fote koteczki kolezance dobrej z Olsztyna ma juz dwie moze na trzecia sie skusi bo do mojej mamy to troche daleko i ona sama nie jest pewna czy bedzie brac drugiego
- Aussie.
- Kontakt:
Ale Twoja mama mieszka w Polsce, tak ?