Nie piją wody
Moderator: pastuszek
Re: Nie piją wody
Myślałem o tym, nie ukrywam, ale te stwory walą klocki jak z armaty 

- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Ale co to za różnica? Tak czy inaczej chyba sprząta się bobki codziennie? A tak to sucho w łapki i do tego miękko
Macie racje. Zostałem przekonany
a czy postawienie kamienia pod paśnikiem uważacie za dobry pomysł?

- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Jeśli chodzi o picie to powiem,że niektóre nie piją-pobierają wodę np. z ogórków lub piją potajemnie
.U mnie Stefek [*] Pił w lecie 400 ml na tydzień a w zimie znacznie mniej-trudno powiedzieć ile
Ja świnkę uczyłam picia z poidła-Trzepałam palcem kulkę i pokazywałam,że woda leci
Są też nieuki co piją z miseczki,ale to też problem,bo woda szybko brudna się robi i nieraz się wylewa (sama ,bo przecież taka grzeczna świnka nie rozleje
)
E:Pomyliłam się i zamiast 400 dałam 300

E:Pomyliłam się i zamiast 400 dałam 300

Ostatnio zmieniony 15 paź 2016, 22:14 przez Chocolate Monster, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo to świnki, obieg stały tylko częściowo zamkniętykiszkor2 pisze:Myślałem o tym, nie ukrywam, ale te stwory walą klocki jak z armaty

Jeśli się boisz, że coś się stanie świniom, bo nie piją to tak: odwodnienie przejawia się najpierw lekkim zapadnięciem oczek i przyschnięciem rogówki. Potem skóra traci turgor i przestaje być elastyczna - odciągnięta powieka dłużej wraca na miejsce, następnie skóra przyszczypnięta w dowolnym miejscu wraca na miejsce leniwie. Przy dużym odwodnieniu w ogóle zostaje, ale wtedy jest też szereg innych objawów i ogólnie nie jest dobrze. Obserwuj świniaki, nie ma innej rady

Kamień możesz postawić, ale pazury i tak będziesz musiał przycinać, nie łudź się, że świniaki je sobie zetrą nie biegając po prerii

Muszę się pochwalić, że druga świnka z mojego stada zaczęła pić z poidełka
coraz mniej warzyw i owoców chyba robi swoje
czekam, aż najstarsza da czadu 

Ja mialem kiedys maty lazienkowe i zrezygnowalem bo swinki i tak siedzialy pod mata i ile sposobow probowalem zeby zabezpieczyc krawedzie zeby nie mialy dostepu pod mate to wygryzly dziure przez kora wlazily pod mate
moja świnka też na początku nie chciała pić z poidełka, ale po pewnym czasie się oswoiła
lekarz zapewnił mnie, że puki je owoce i warzywa i nie słabnie to nie trzeba się martwic