Ależ bym wymiziała...
Świnkoekipa: Gypsy, Anatol vel Młody
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- justynuszek
- Miejscowość: Sosnowiec
- Kontakt:
Re: Świnkoekipa: Twister i Gypsy
Jak ja kocham tą czarnulę
Ależ bym wymiziała...
Ależ bym wymiziała...
-
Shar94
- Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
- Kontakt:
justynuszek zapraszam, daleko nie maszjustynuszek pisze:Jak ja kocham tą czarnulę![]()
Ależ bym wymiziała...
Tymczasem wypad na trawę wypalił. Świnki szczęśliwe, pojadły. Wszyscy zachwyceni, ale trudno się dziwić, bo oboje są urodziwi. Dostali swoją dawkę wit. C, mizianie i czesanie. Twister oczywiście chwilę później musiał zrobić porządek z ułożonym futrem.

Za to wczoraj gnałam po kocyk polarowy wieczorem do sklepu, bo były kłótnie kto ma spać w namioto-kocyku. Powstały dwa bliźniacze domki i był spokój.

Klatka też w końcu wygląda jak klatka (po pierwszym sprzątaniu i umeblowaniu). Ostateczna wersja prezentuje się tak:

Uznaje więc, że świnie się zaaklimatyzowały i odezwę się za tydzień lub dwa co u nas słychać.
Obecnie w domu: Anatol vel Młody
Za TM: Twister, Kapsel, Toto, Pchełka i w końcu też Gypsy

-
Shar94
- Kontakt:
Korzystając z okazji i chwili wolnej w pracy. U świnek wszystko dobrze, choć Gypsy dalej udaje wypłosza. Weźmie z ręki warzywko, ale zaraz zwiewa pod półkę. Twister odkrył natomiast jak można wskoczyć na nią i że tam też jest miękko.
Śmieszy mnie ich zachowanie czasami. Twister podbiega za każdym moim przyjściem do pokoju czy aby jedzonka nie dostanie. Jak już dają to weźmie kawałek i skubie tam, gdzie jest. Później podchodzi Gypsy, prosi go o oddanie porcji, a on... odchodzi i bierze nowy kawałek. Urocze!
Gypsy na kolankach bardzo grzeczna, z cierpliwością znosi wszelkie zabiegi. Twister gorzej, bo ma focha na szczotkę, a witamina C ze strzykawki też jest beee. W ostateczności można lekko dziabnąć w palec, skoro nie chcą go zostawić w spokoju.
Za to drapanie po brodzie jest cacy. Ostatnio oglądamy razem TV na kanapie. Są naprawdę wspaniali i tacy różni z charakterów. Nie da się ich nie kochać. 
Śmieszy mnie ich zachowanie czasami. Twister podbiega za każdym moim przyjściem do pokoju czy aby jedzonka nie dostanie. Jak już dają to weźmie kawałek i skubie tam, gdzie jest. Później podchodzi Gypsy, prosi go o oddanie porcji, a on... odchodzi i bierze nowy kawałek. Urocze!
Gypsy na kolankach bardzo grzeczna, z cierpliwością znosi wszelkie zabiegi. Twister gorzej, bo ma focha na szczotkę, a witamina C ze strzykawki też jest beee. W ostateczności można lekko dziabnąć w palec, skoro nie chcą go zostawić w spokoju.

-
malina8777
Są moje piękności
cieszę się że założyłas wątek
będę częstym gościem 
-
katiusha
Witajcie! Piękne lokum
Duża wygłaskaj oboje. Ciesze się, że Gypsy znalazła tak cudnego męża i domek
Duża wygłaskaj oboje. Ciesze się, że Gypsy znalazła tak cudnego męża i domek
-
Shar94
- Kontakt:
Klatka świnek się trochę zmieniła.

I nowa kanapa.

Świneczki z kiedyś tam:

Świnki są w trakcie leczenia.
Tutaj pisałam więcej: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =86&t=6810
Dostały szampon do mycia, a próbka sierści Gypsy poszła do analizy. Oprócz tego Gypsy ma problemy z oczkami, zakrapiamy je 2-3 razy dziennie. Szkoda mi ich bardzo zwłaszcza, że Twist ma już po drugiej kąpieli focha na cały świat, a czarnulka bardzo się boi suszarki. Niestety nie mam wyjścia, bo wolę to niż zapalenie płuc. W sobotę kontrola, poproszę Panią doktor o coś innego niż szampon, żeby nie trzeba było ich stresować.
I zdjęcie Gypsy z dzisiejszej kąpieli

I nowa kanapa.

Świneczki z kiedyś tam:

Świnki są w trakcie leczenia.
Dostały szampon do mycia, a próbka sierści Gypsy poszła do analizy. Oprócz tego Gypsy ma problemy z oczkami, zakrapiamy je 2-3 razy dziennie. Szkoda mi ich bardzo zwłaszcza, że Twist ma już po drugiej kąpieli focha na cały świat, a czarnulka bardzo się boi suszarki. Niestety nie mam wyjścia, bo wolę to niż zapalenie płuc. W sobotę kontrola, poproszę Panią doktor o coś innego niż szampon, żeby nie trzeba było ich stresować.
I zdjęcie Gypsy z dzisiejszej kąpieli

-
malina8777
Jaka odjazdowa kanapa
trzymam kciuki za zdrowie
daj znać co powiedziała weterynarz

-
loriain
Kanapa jest ekstra! A nie siuraja do niej? Bo ja mam jedno legowisko i po niecałym dniu nadaje się tylko do prania 
-
Shar94
- Kontakt:
Leją niestety. Ale jest wyciągana poduszka, więc wrzuci się do prania i tyle.loriain pisze:Kanapa jest ekstra! A nie siuraja do niej? Bo ja mam jedno legowisko i po niecałym dniu nadaje się tylko do prania
Gypsy jeszcze jest na antybiotyku na płuca.