potwory i spółka! - pięcioświń
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- lunorek
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Potwory i spółka, czyli Luniak, Elmo i małe coś
Fajne te Twoje pieszczochy
Śliczniutkie są wszystkie. Luna pierwsza na włościach była, już się zadomowiła i rozkokosiła, a Elmo pod pantoflem też już siedzi jak sądzę
Maleńka może mieć najtrudniejsze życie na starcie, ale może nie będzie wcale tak źle... Panienki być może będą konkurować lekko, ciekawe czyją stronę obierze Elmo... Trzymam kciuki
Ciekawe jak to będzie u nas...
-
loriain
Dziękuję
Narazie wygląda to tak:
Elmo jest z tych spokojnych dżentelmenów
ale... leży sobie plackiem i drzemie - przybiega w podskokach Luniak, kładzie się blisko niego i zaczyna się wiercić. Z boku na bok, a może jednak odwrotnie i pitoli i pitoli pod nosem. Z każdym jej ruchem Elmo coraz bardziej się irytuje w końcu zaczyna kwikać, ponosi się na przednich łapkach i następują dwa ostrzegawcze strzały. Czasem trafi, czasem wiercipięta zdąży odskoczyć
Wtedy ona leci na koniec klatki i przegania Malutką...
Poza klatką duet Elmo + Coś super się sprawdza, leżą przytulone, Mała może po nim chodzić i kompletnie go to nie rusza. W klatce zresztą też nic jej nie robi.
Za to Luna na wyleżu... nie ma szans na jakikolwiek duet od razu się rzuca z zębiszczami i okropnym kwikiem, a potem nie może się uspokoić
zazdrośnica jedna wychuchana.
Maleńka śpi zakopana w sianko z drugiej strony, Elmo w swoim kącie na polarkach a Luna tam się buja raz tu raz tu
Zobaczymy co przyniesie noc, mam nadzieję że się w końcu uspokoją te gonitwy.
Narazie wygląda to tak:
Elmo jest z tych spokojnych dżentelmenów
Poza klatką duet Elmo + Coś super się sprawdza, leżą przytulone, Mała może po nim chodzić i kompletnie go to nie rusza. W klatce zresztą też nic jej nie robi.
Za to Luna na wyleżu... nie ma szans na jakikolwiek duet od razu się rzuca z zębiszczami i okropnym kwikiem, a potem nie może się uspokoić
Maleńka śpi zakopana w sianko z drugiej strony, Elmo w swoim kącie na polarkach a Luna tam się buja raz tu raz tu
Zobaczymy co przyniesie noc, mam nadzieję że się w końcu uspokoją te gonitwy.
- lunorek
- Kontakt:
No to trzymam
Wygląda na to, że Luniak będzie miała ciężki orzech do zgryzienia. Nowa fumfela chyba bardziej dżentelmenowi do gustu przypadła... 
-
Pikabu
Jejku, ale cudowne trio. A "małe coś" takie małe, czemu wszystkie maluszki muszą być takie cudowne?
A z innego tematu to fajny mają wybieg(?) my jesteśmy na etapie urządzania klatki, więc wszystko co fajne mnie inspiruje
A z innego tematu to fajny mają wybieg(?) my jesteśmy na etapie urządzania klatki, więc wszystko co fajne mnie inspiruje
-
Val
Śliczne maleństwo. Coś czuję, że głównym zadaniem Elmo w stadzie będzie łagodzenie konfliktów między zazdrosnymi o niego babami...
ale przecież trudno ich nie zrozumieć, on taki przystojny. A Luna była pierwsza, ma prawo się powkurzać. Przejdzie jej 
-
Assia_B
Ale malutki słodziak
Super nowy członek rodziny 
-
loriain
Witamy po nocy o dziwo spokojnej jak na pierwszą w pełnym składzie
Gonitwy groźniejsze ustały, jakieś tam delikatne są ale to już raczej norma. Teraz wspólnie jedzą zielone na śniadanie.
Pikabu
Nasz wybieg z klatką wygląda tak:

Klatka 120, czyli wybieg 116 szeroki i długi na jakieś 170. Na spodzie jest cerata na to koc a ogrodzenie to wybieg ogrodowy.
Niestety jakoś niespecjalnie mają ochotę na dłużej tam wychodzić, ale żwirek już zakupiony, maty łazienkowe juto powinny przyjechać, więc jedziemy z samego rana do budowlanego po PCV z którego zrobimy kuwetę ( te płyty kanalikowe na kuwety są tutaj koszmarnie drogie, więc wybraliśmy taką opcje). Wtedy będzie jedna wielka klatka i może się do niej przekonają
Jak już się nastroje uspokoją to zacznę im meblować bo trochę pusto.
Świnie mają wypas, a ja nadal nie dorobiłam się nawet kapy na łóżko
Val - Dzięki : ) Na razie dokładnie tak to wygląda
. Stateczny królewicz na straży. Luna jest przez nas wyniuniana, mój współlokator ciągle z nią przesiadywał (pod jego koszulką jest najfajniej) i teraz wystarczy spróbować wsadzić tam któreś z pozostałej dwójki to jest taki atak, a potem biedna lamentuje jeszcze z dobre 5 minut jak tak można, przecież to jej miejsce.
Assia_B - Dziękujemy
Gonitwy groźniejsze ustały, jakieś tam delikatne są ale to już raczej norma. Teraz wspólnie jedzą zielone na śniadanie.
Pikabu
Nasz wybieg z klatką wygląda tak:

Klatka 120, czyli wybieg 116 szeroki i długi na jakieś 170. Na spodzie jest cerata na to koc a ogrodzenie to wybieg ogrodowy.
Niestety jakoś niespecjalnie mają ochotę na dłużej tam wychodzić, ale żwirek już zakupiony, maty łazienkowe juto powinny przyjechać, więc jedziemy z samego rana do budowlanego po PCV z którego zrobimy kuwetę ( te płyty kanalikowe na kuwety są tutaj koszmarnie drogie, więc wybraliśmy taką opcje). Wtedy będzie jedna wielka klatka i może się do niej przekonają
Świnie mają wypas, a ja nadal nie dorobiłam się nawet kapy na łóżko
Val - Dzięki : ) Na razie dokładnie tak to wygląda
Assia_B - Dziękujemy
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Ale po co kapa na łóżko? Tylko byś się wkurzała, że musisz ją zakładać a potem zdejmować i nie masz gdzie jej położyć
Wybieg super, może zaczną z niego korzystać, jak już między sobą ustalą relacje. Może nie rezygnuj z niego mimo że zagrodę chcesz powiększyć
Wybieg super, może zaczną z niego korzystać, jak już między sobą ustalą relacje. Może nie rezygnuj z niego mimo że zagrodę chcesz powiększyć
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
-
loriain
Przestrzeń zostanie dla nich taka sama, po prostu zamiast ceraty i koca będzie kuweta z PCV żwirek i maty
Łatwiej mi będzie sprzątać, bo wyciąganie siana z koca to katastrofa. Poza tym jeden siusiek i już czuć...
A z tą kapą może i masz rację
A z tą kapą może i masz rację
- zwierzur
- Kontakt:
Fajne stadko. A kocyk zawsze można uprać i zużytkować jako kapę na łóżko... 
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...