Jak zrobić w łatwy i szybki sposób zabawkę dla świnki?
Moderator: Pulpecja
Re: Jak zrobić w łatwy i szybki sposób zabawkę dla świnki?
Super patent z tymi puzlami piankowymi my tez takie mamy cale pudlo. Nie przypuszczalam wczesniej ze sie jeszcze nam przydadzą a tu prosze. Na pewno zrobimy maluchom jakis fajny tunelik
To może ja pokażę mój pomysł na mostek. Użyłam dwóch giętkich drutów, szpatułek laryngologicznych i kleju na gorąco. Pomiędzy szpatułki kładę drut i sklejam to ze sobą klejem. Staram się żeby drut z klejem znajdował się bliżej środka w razie gdyby świnkom zachciało się obgryzać brzeg (ale moje tego nie robią). Niestety drut jest zbyt miękki i się ugina jak świnka próbuje wejść na mostek ale jak najbardziej z chęcią pod nim siedzą A wygląda to tak:
Madzia niesamowity pomysł! Ślicznie wygląda. A gdzie kupiłaś patyczki? :-p
W sklepie medycznym za 100 szt zapłaciłam coś koło 5 zł
Super, spróbuję kupić gdzieś blisko mnie.
Możesz też po prostu zgnieść kulkę papieru (jeżeli Twoja świnka nie boi się piłek) i rzucić ją Nutce. Jest jak piłka, a jeśli zauważysz, że Twój pupilek zaczyna ją jeść, możesz mu ją odebrać. Mimo wszystko to nie powinno jej zaszkodzić.
Miłej zabawy!
Miłej zabawy!
Świniaczki właśnie aczynają korzystać z nowego dużego domku, wykonanego ze sklejki. Szukam pomysłów na urządzennie ich mieszkania. Na stronie Caviarni można znaleźć fajne pomysły ale niestety większość zdjęć jest nieaktualna i mało przydatna. Jeżeli zdjęcia są tu wklejone to ok. albo gdy są podane linki do innych stron. Szkoda. Pomysł z klockami jest super!
a oto moja zabawkowa papryka wypełniona smakołykami. do zawieszenia dla waszych prosiaków