Cookie i Mela, czyli moje prosiaki :)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Cookie i Mela, czyli moje prosiaki :)

Post autor: Asita »

Jeden bobek mniej u Melci i już waga będzie równa :laugh:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Dorka

Post autor: Dorka »

Asita pisze:Jeden bobek mniej u Melci i już waga będzie równa :laugh:
:szczerbaty:
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Jakie śliczne prosiaczki :buzki:
Dorka

Świnie same w domu 24 godziny, a może i trochę więcej co im dać, ile? :idontknow:
Myślałam, żeby im dać ogórka+jabłko+marchewki (tak wiem ogórek neutralizuje wit C, ale w tej chwili ważniejsze, żeby miały co jeść) :think:
Daje kilka poideł i oczywiście peeełno sianka i ziół, dużo karmy... :glowawmur:
Aaaa pomocy!
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Nie dawaj tyle warzyw, świnie są łakome i zjedzą wszystko na raz, jeszcze brzuchu rozbolą. Daj jedno warzywo, wodę, siano i karmę. Spokojnie na samej karmie wytrzymają. 24 h to na prawę bardzo krótko, spokojnie dadzą sobie radę ;)
Dorka

Anula pisze:Nie dawaj tyle warzyw, świnie są łakome i zjedzą wszystko na raz, jeszcze brzuchu rozbolą. Daj jedno warzywo, wodę, siano i karmę. Spokojnie na samej karmie wytrzymają. 24 h to na prawę bardzo krótko, spokojnie dadzą sobie radę ;)
Wody dam kilka poideł, bo one dużo piją :) Uspokoiła mnie Pani, że to nie długo :) A jakie najpeiej warzywko, jakieś ulubione? :)
Lizaczek

Post autor: Lizaczek »

Ja walę miski karmy, dużo sianka i warzywa, których nie jedzą od razu takie trochę mniej lubiane- u mnie marchew, Pietrucha i troszkę pomidora. Spokojnie, to nie tak długo dadzą radę (jak napisała wyżej Anula) na samym sianku i karmię :)
Dorka

Lizaczek pisze:Ja walę miski karmy, dużo sianka i warzywa, których nie jedzą od razu takie trochę mniej lubiane- u mnie marchew, Pietrucha i troszkę pomidora. Spokojnie, to nie tak długo dadzą radę (jak napisała wyżej Anula) na samym sianku i karmię :)
To ja już nie wiem jak z tymi warzywami :?
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Ja dałabym 1 warzywo,a jeszcze lepiej to połowę np.ogórka i połowę np.marchewki,wtedy będzie jak jedno warzywo tylko różnorodnie ;)
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Ja jak wyjeżdżam np na dwa dni to daje warzywa jak zwykle, nie daję więcej bo wyjeżdżam. Daję za to więcej wody, karmy i siana. Ostatnio nawet zostały bez warzyw, bo były problemy z brzuchami więc dla spokoju żeby podczas wyjazdu nie martwić się czy aby z brzuszkami wszystko ok dostały tylko karmę. Naprawdę nic im się nie stanie, jesli będà miały siano to od biedy i bez karmy dałyby radę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”