Marceli Szpak dziwi się światu [*]
Moderator: pastuszek
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Marceli Szpak dziwi się światu - Wawa kwarantanna
A może podpytać się wetów co pomaga w przyswajaniu wapnia? Może jemu czegoś brakuje/jakiś witamin? Skoro wapń się nie wchłania tylko wytrąca w postaci osadu to coś musi być nie tak z przyswajaniem...
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Czy Marcelek był badany pod kątem hormonów tarczycowych? Zaburzenie gospodarki wapniowej jest ściśle powiązane z gospodarką hormonami przytarczycy PTH.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Zapytam jeszcze w poniedzialek, ale rozmawialam ostatnio o jego wynikach krwi, i podobno byly prawidlowe. Mysle, ze te zaburzenia wchlaniania sa od zawsze, bo on jest drobny. Wazy malo ale rowniez jest wielkosci kilkumiesiecznego prosia.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Marceli leje jak z cebra i na kolorowo - to po tym Urinovecie chyba? Tam jest tez trochę waleriany, bo to koci lek, mam nadzieję, że śwince nie zaszkodzi, poza uspokojeniem?
Mamy tez sukces i to poważny. Chłopak przytył na moim wikcie 100g! Waży 830g! To może się jednak jeszcze nigdzie nie wybiera?
Poza tym kulga namietnie kulę-smakulę
właśnie wkulgal do domku a sam poszedł spać na wierzchu.
Mamy tez sukces i to poważny. Chłopak przytył na moim wikcie 100g! Waży 830g! To może się jednak jeszcze nigdzie nie wybiera?

Poza tym kulga namietnie kulę-smakulę

- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Waleriana mu nie zaszkodzi, a może dobrze zrobi. W przypadku kotów problemy z pęcherzem są związane ze stresem, u ludzi też. To może i u świnek morskich? One z natury są bojaźliwe. Urinovet zawiera same dobre rzeczy, mój Bobcio bardzo lubił ten "kompocik", ale to nie lek, bardziej taki łagodny suplement moczopędny. Nie powinien zmieniać koloru moczu.
-
Trzyma się wszystkimi czterema łapami i dzielnie walczy
żeby nie zapeszyć.

Nasza Coco tez bierze urinowet i nie ma zmiany koloru moczu więc chyba nie od tego jest zmiana.. 

- diefenbaker
- Miejscowość: Piaseczno
- Kontakt:
A rodicare uro nie farbuje przypadkiem też? Ja niedawno widziałam, że Zając ma zabarwiony niepokojąco mocz, nic takiego nie jadł przecież, ale w moczu nic nie wyszło. Bądź tu mądry. Za zdrówko Marcelka mocno 

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Kolor moczu może się zmienić od stu pięćdziesięciu rzeczy - od trawy, jabłek i innych ziół począwszy, na lekach skończywszy. Urinowet daję twist tzn z takiej urywanej kapsułki, mazia żurawinowa, ciężka do podzielenia, ale myslę, że nawet, jeśli dostanie więcej, to nie zaszkodzi. Nowym lekiem jest ubretid - za sugestią danBei - dzisiaj wetki kiwały, że znają, ale stosują rzadko. Zobaczymy.
Dzisiaj koleżka leży na domku rozplackany i w zwisie świńskim. Mnie się to podoba, bo zwis oznacza brak bólu.
Dzisiaj koleżka leży na domku rozplackany i w zwisie świńskim. Mnie się to podoba, bo zwis oznacza brak bólu.
-