Witam,
Jakoż że mamy już lato, a dni są gorące chciałam zrobić moim podopiecznym jakiś mały przywilej i uratować je od gorąca, ale martwię się że na przyszłość futerko nie odroście, chcę obciąć (TROCHĘ, NIE WSZYSTKO) rozetkę, martwię się bo czytałam że nie którym świnkom nie odrosło... :/
Z góry dziękuję!
Świnki i obcinanie futra
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Świnki i obcinanie futra
Normalnej, krótkowłosej rozetki bym nie strzygła, nie ma potrzeby. Futro kiedyś odrośnie, ale taka trochę wystrzyżona rozetka nie wygląda pięknie. Natomiast świnkom długowłosym będzie lżej, jeśli skróci im się sierść.
Oj tam, niezbyt pięknie - wygląda jak oskubany kurczak, mnie to rozbrajało (Twistera strzygłam na krótko). Bardziej ciekawi mnie opowieść o nieodrastającej sierści
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Ja swojego Kurczaka podstrzygłam, i teraz znów wygląda na oskubaną kurkę. To przez te rozetki, bo Kurak jest peruwianką. Podstrzyżony Ututek, który jest sheltie, wygląda schludniej.
Jeśli świnka ma zdrową skórę, nie rozumiem, dlaczego nie miałyby jej odrosnąć włosy po strzyżeniu.
Jeśli świnka ma zdrową skórę, nie rozumiem, dlaczego nie miałyby jej odrosnąć włosy po strzyżeniu.
Hmm... dobrze... pozostanę przy kąpielach (w ostatecznych sytuacjach) ale obcinać nie będę. Dzięki za odpowiedzi!