Zapraszamy an bazat=rek Kogutki:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 595#p35595

Kogutka, mój mały jeżyk za Tęczowym Mostem
Moderator: pastuszek
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
- pucka69
- Kontakt:
Re: [W-wa] Kogutka czyli elegancja jeża :)
A oto dyplom jaki zaprojektowały goomi i kakazuma. Dziewczyny! Dziękujemy z Kogutką   

A tu Kogutka na wybiegu:

A tu Kogutka na wybiegu:

- 

Asiek
- Miejscowość: Modlniczka
- Kontakt:
Dostałam info o bazarku dla Kogutki i od razu poszukałam wątku. Jest śliczna i dzielna. Wysłałam przelewem małe wsparcie. Trzymam kciuki i czekam na info co z łapką 

- 

Megson
Pucko, rozmawiałam z Doktor Asią z Pulsvetu. Jeśli mam robić orteze/proteze, to musimy się spotkać, żebym mogła obejrzeć łapkę Kogutki razem z Doktor Asią. Jesteś za? Doktor proponowała w weekend jakoś.

- pucka69
- Kontakt:
Byłyśmy u pani dr Judyty na konsultacji. Dr była zdziwiona że łapa taka przypinająca łapę jest i nieopuchnięta. Ale podobno „lepsza już raczej nie będzie”. Dr mówi też, że łapa dość mocno zdeformowana. Jak zobaczyła zdjęcie RTG to tez się krzywiła jak wet z Pulsvetu zupełnie. Zgadza się z dr Godlewską że na razie nic dodatkowego nie będziemy robić ( oprócz  zmiany opatrunków) i czekamy na rozwój wypadków. Dr Judyta sugerowała jeszcze zrobienie badania bobków, bo Kogutka ma duży brzuch a reszta Kogutki jest chuda. I dziewczyna nie przybiera na wadze. I dr mówi że wyczuła słodki zapach z Kogutkowej paszczy, co może wskazywać na drożdżycę. Hm ... ale brała flukonazol przecież?
Poznałyśmy dziś potencjalny DS. Bardzo dziękujemy za zieleninkę i miłe towarzystwo. Oczywiście Kogutka zostanie u mnie do czasu zakończenia zmiany opatrunków a potencjalny dom musi odbyć jeszcze wizytę przedadopcyjną.
Kogutka to świnka specjalnej troski, potrzebny jest dla niej bardzo troskliwy dom, taki za którego serce, rozum i gotowość do odwiedzin u weta, a wiec również ponoszenie kosztów ewentualnego leczenia będę mogła ręczyć.

Poznałyśmy dziś potencjalny DS. Bardzo dziękujemy za zieleninkę i miłe towarzystwo. Oczywiście Kogutka zostanie u mnie do czasu zakończenia zmiany opatrunków a potencjalny dom musi odbyć jeszcze wizytę przedadopcyjną.
Kogutka to świnka specjalnej troski, potrzebny jest dla niej bardzo troskliwy dom, taki za którego serce, rozum i gotowość do odwiedzin u weta, a wiec również ponoszenie kosztów ewentualnego leczenia będę mogła ręczyć.
- pucka69
- Kontakt:
Megson, popraw mnie jeśli się mylę, ale myślałam że orteza/proteza byłaby robiona PO ewentualnej operacji ZAMIAST łapki? A na razie o operacji nic nie słychać?Megson pisze:Pucko, rozmawiałam z Doktor Asią z Pulsvetu. Jeśli mam robić orteze/proteze, to musimy się spotkać, żebym mogła obejrzeć łapkę Kogutki razem z Doktor Asią. Jesteś za? Doktor proponowała w weekend jakoś.
- 

Megson
Poprawiam zatem  Proteza owszem, po operacji, jako zastąpienie odjętej kończyny. Zaś ortezę wykonuje się na chorej kończynie (bądź tułowiu) by wyleczyć lub zahamować proces dalszej jej degeneracji. Myślałam o ortezie, żeby odciążyć jej tę łapkę. Przy chodzeniu nie obciążałaby jej, zmniejszając ryzyko uszkodzenia.
 Proteza owszem, po operacji, jako zastąpienie odjętej kończyny. Zaś ortezę wykonuje się na chorej kończynie (bądź tułowiu) by wyleczyć lub zahamować proces dalszej jej degeneracji. Myślałam o ortezie, żeby odciążyć jej tę łapkę. Przy chodzeniu nie obciążałaby jej, zmniejszając ryzyko uszkodzenia.

Proteza owszem, po operacji, jako zastąpienie odjętej kończyny. Zaś ortezę wykonuje się na chorej kończynie (bądź tułowiu) by wyleczyć lub zahamować proces dalszej jej degeneracji. Myślałam o ortezie, żeby odciążyć jej tę łapkę. Przy chodzeniu nie obciążałaby jej, zmniejszając ryzyko uszkodzenia.
 Proteza owszem, po operacji, jako zastąpienie odjętej kończyny. Zaś ortezę wykonuje się na chorej kończynie (bądź tułowiu) by wyleczyć lub zahamować proces dalszej jej degeneracji. Myślałam o ortezie, żeby odciążyć jej tę łapkę. Przy chodzeniu nie obciążałaby jej, zmniejszając ryzyko uszkodzenia.- pucka69
- Kontakt:
AAA - rozumiem. O której Ci pasuje? I którego dnia? A dr Asi? Ja tam i tak będę w ok. 17.00 w sobotę bo z martu.hą się mamy spotkać a ona ma wtedy wizytę. To by wizytę zamawiać trzeba?

- 

Megson
Myślę, że można tylko zadzwonić i uprzedzić, że przyjdziemy, no chyba, że doktor Asia zdecyduje o wizycie. No to będę jutro o 17 w Pulsvecie