Ćwierkanie

Czyli czym Twoja świnka zaskoczyć potrafi

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
inteligentna12

Ćwierkanie

Post autor: inteligentna12 »

Co to znaczy jak świnka ćwierka ? Moja robi to często, w nocy.
lubię

Re: Ćwierkanie

Post autor: lubię »

Tego nie wie nikt 8-) Nie wszystkie świnki ćwierkają i nie wszystkie w tych samych sytuacjach. U mnie ćwierkały do siebie rozdzielone śnie płci odmiennych z jednego stada, na ogół samce do samic, ale bywało i odwrotnie. Ćwierkał synek do mamy, ćwierkał samiec alfa do swojej byłej, ćwierkała mama do synka (ale tylko jedna, druga swojego miała serdecznie gdzieś), ale i ćwierkała jedna młoda siedząc na krawędzi kuwety jak kura na żerdzi po obleceniu potężnego wybiegu - ot tak, chyba z radości. Ćwierkał też jeden, do tej pory cichy, samiec do nowo przybyłego, którego ślad wyczuł na podłodze :idontknow: Pojęcia nie mam o co chodzi i z tego co czytałam nie ma jednej interpretacji tego zjawiska. Na ogół ćwierkanie jest jakimś nawoływaniem socjalnym, ale zdarza się i takie nie wiadomo skąd i po co. Ale to może też świniowa tęsknica? :think:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

zwykle robią to w nocy...
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Femcia

Post autor: Femcia »

Świnki ćwierkaja bo się porozumiewaja;) ćwierkają turkają zgrzytaja zebami dra jape ja otwierasz lodówke=.= ... każdy z tych sygnałów to słowa;) Moje po zmierzchu tak koło 20 jak zaczynaja tak kończaaaa a nie wiem nawet bo już spie... obserwuj i bedziesz wiedziec;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania, nawyki, wybryki”