Ferajna [*] zawsze w mojej pamięci
Moderator: pastuszek
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: *Zuzia, Myszka, Gruszka i Cafleen-Ucieczka Józefa!
jako dziecko straciłam tak chomika, który wyszedl na balkon przez szpareczkę... a potem dalej, niestety... tak, że Jolka, nie strasz ludzi 
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
No mniejsza kto komu ale np chomik mógłby świnie pogryźć a one go lekko stratować za to. Całe szczęście że tą deskę macie!
Ja to już tak jestem wyszkolona w chomiczych umiejętnościach ucieczkowych że od wielu lat mi żaden chomiczor nie uciekł. A szczególnie od kiedy Bonkers z nami mieszka to się pilnuję strasznie. Ale jak byłam mała to kilka razy się zdarzyło - na szczęście bez skutków tragicznych. Raz odkryłam uciekniętego chomika w rogu ubikacji, a wcale nie wiedziałam że uciekł

Ja to już tak jestem wyszkolona w chomiczych umiejętnościach ucieczkowych że od wielu lat mi żaden chomiczor nie uciekł. A szczególnie od kiedy Bonkers z nami mieszka to się pilnuję strasznie. Ale jak byłam mała to kilka razy się zdarzyło - na szczęście bez skutków tragicznych. Raz odkryłam uciekniętego chomika w rogu ubikacji, a wcale nie wiedziałam że uciekł

-
Harvejowa
To ja za pierwszym razem jak widziałam Demolkę biegającą po domu po ucieczce, byłam akurat po imprezie i pierwsze co mnie naszło "Matko co to byłą za impreza, że mi coś biega przed oczami....?"
Całe szczęście obecne zabezpieczenia jeszcze działają
ale sprawdzam codziennie postępy ;p
Całe szczęście obecne zabezpieczenia jeszcze działają
- diefenbaker
- Miejscowość: Piaseczno
- Kontakt:
Chomiki są niesamowicie sprytne... miałam jedną, której ktoś się pozbył, miała być tymczasowo, ale szybko skradła moje serce. Tak w skrócie z większych (i licznych) atrakcji jakie mi zapewniła to umiejętność otwierania klatki (nawet przystawioną pudełkiem, otwierana od góry), o czym początkowo nie wiedziałam i którejś nocy mocno mnie przestraszyła buszując w śmietniku (nakręciłam się że to jakiś szczur czy coś). Jeszcze większego stracha przyprawiła mi jak kiedyś weszła pod deski podłogowe (przed remontem) i przez parę godzin słyszałam ją w różnych częściach pokoju pod podłogą... W przeciwieństwie do świnek była bardzo czyściutka i do kuwety nauczyła się załatwiać momentalnie
nie wspomnę o reagowaniu na imię i wskakiwaniu na rękę gdy puszczałam ją na spacer, mimo, że jak trafiła do nas nie była już najmłodsza... chomiki są cudne 
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
No, niektóre chomiki potrafią otwierać drzwiczki, wsadzają zęby w szparę i podważają. Jeden mój potrafił tak co parę chwil otwierać. Ja zamknę - on otwiera i tak w kółko. Z obecnych tylko Drops ma drzwiczki tego typu ale na szczęście on mało kontaktujący
Ale do tej pory zawsze zabezpieczałam drzwiczki dodatkowo drutem.
-
katiusha
U mojej sąsiadki chomik znalazł się...w czajniku. Na szczęście prawie pustym, tylko poopę zmoczył.. Wlazł przez otwór wlewczo wylewczy, bo gwizdek był zdjęty 
- Pandorzaste
- Miejscowość: Kolbudy
- Kontakt:
U nas jedna świnka ma iście chomicze zacięcie do ucieczek i zaszywania się w najdziwniejszych kątach. Na szczęście jest większa od chomika i nie wciśnie się do każdej dziury XD. Ale ja wciąż dostaję zawału na myśl, że mogłaby przekraść się pod drzwiami na korytarz, w którym jest koszmarna niby-boazeria. Jakby pod to wlazła - a wlazłaby - to by się zadusiła w moment. Obydoprzeprowadzki...
Ale chomik w czajniku to niezły okaz XD.
Ale chomik w czajniku to niezły okaz XD.
-
Assia_B
Jak oni wpadli na to, że tam jest? Dobrze, że go nie zalali wodą...katiusha pisze:U mojej sąsiadki chomik znalazł się...w czajniku. Na szczęście prawie pustym, tylko poopę zmoczył.. Wlazł przez otwór wlewczo wylewczy, bo gwizdek był zdjęty
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Przez te Wasze opowieści o ucieczkach budzę codziennie Józefa i sprawdzam czy jest w domku
Ostatnio strasznie na mnie naskrzeczał
Świnka nowa tymczasowa dalej bez imienia- dziś wymysliłam Blue, ale nie wiem czy zostanie...

u dziewczyn po staremu, jedzą , bobczą i tak na zmianę

Dziś mi Pola trochę pozowała

Świnka nowa tymczasowa dalej bez imienia- dziś wymysliłam Blue, ale nie wiem czy zostanie...
u dziewczyn po staremu, jedzą , bobczą i tak na zmianę
Dziś mi Pola trochę pozowała
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
-
anuleczka
Re: Zuzia, Myszka, Gruszka, Kafelek plus Józef-Blue ?
ojojoj musze poczytać co u Was bo dawno mnie nie było