Zdjęcia naszych klatek
Moderator: Pulpecja
- 

meiss
Re: Zdjęcia naszych klatek
Polipropylen u mnie jest np. w bricomarche, ale cen już nie pamiętam...

- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Tak. Ja mam dwie wersje. Te co zamawiała mi elka_w mają 2,5, ale potem dokupowałam 10szt. używanych i nie zauważyłam, że mają inne oczka i są trochę grubsze, więc łączniki też mają inne.martuś pisze: Mi się wydawało, że C&C mają oczka 2,5cm
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia

Za TM
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia- 

Rozalia&Jadźwig
Witam, dawno nie było mnie tutaj  Trochę zawirowań w życiu, przeprowadzka i nie bardzo był czas by odwiedzać forum
 Trochę zawirowań w życiu, przeprowadzka i nie bardzo był czas by odwiedzać forum  Chciałam się pochwalić nową klatką prośków
 Chciałam się pochwalić nową klatką prośków  Skoro z mężem zmieniliśmy adres zamieszkania świntuchy też musiały dostać nowe lokum, choć tak jak poprzednie wykonaną przeze mnie. Tak więc Rozalia i Jadź zamienili starą klatkę:
 Skoro z mężem zmieniliśmy adres zamieszkania świntuchy też musiały dostać nowe lokum, choć tak jak poprzednie wykonaną przeze mnie. Tak więc Rozalia i Jadź zamienili starą klatkę: 
na nową, większą (dół 100cm x80cm + góra 100cm x35cm) wykonaną z elementów starej szafy:

.
.
Spód cały oklejony okleiną co by siuśki nie wsiąkały w płytę, mega łatwo się sprząta co szczególnie ułatwia otwierany przód i półka na zawiasach, którą można podnieść do góry Jako podkładu używam zwykłego koca pociętego na odpowiednie kawałki plus podkłady seni na spód, niestety dry bed ciężko się czyści więc zrezygnowałam z niego. Kocyki dużo lepiej się dopierają i ze wszystkich możliwych opcji ta podpasowała mi najbardziej więc polecam. Sprzątanko co trzy dni i zajmuje mi może z 10-15 min
 Jako podkładu używam zwykłego koca pociętego na odpowiednie kawałki plus podkłady seni na spód, niestety dry bed ciężko się czyści więc zrezygnowałam z niego. Kocyki dużo lepiej się dopierają i ze wszystkich możliwych opcji ta podpasowała mi najbardziej więc polecam. Sprzątanko co trzy dni i zajmuje mi może z 10-15 min  Pozdrwiam
 Pozdrwiam

Trochę zawirowań w życiu, przeprowadzka i nie bardzo był czas by odwiedzać forum
 Trochę zawirowań w życiu, przeprowadzka i nie bardzo był czas by odwiedzać forum  Chciałam się pochwalić nową klatką prośków
 Chciałam się pochwalić nową klatką prośków  Skoro z mężem zmieniliśmy adres zamieszkania świntuchy też musiały dostać nowe lokum, choć tak jak poprzednie wykonaną przeze mnie. Tak więc Rozalia i Jadź zamienili starą klatkę:
 Skoro z mężem zmieniliśmy adres zamieszkania świntuchy też musiały dostać nowe lokum, choć tak jak poprzednie wykonaną przeze mnie. Tak więc Rozalia i Jadź zamienili starą klatkę: 
na nową, większą (dół 100cm x80cm + góra 100cm x35cm) wykonaną z elementów starej szafy:

.
.Spód cały oklejony okleiną co by siuśki nie wsiąkały w płytę, mega łatwo się sprząta co szczególnie ułatwia otwierany przód i półka na zawiasach, którą można podnieść do góry
 Jako podkładu używam zwykłego koca pociętego na odpowiednie kawałki plus podkłady seni na spód, niestety dry bed ciężko się czyści więc zrezygnowałam z niego. Kocyki dużo lepiej się dopierają i ze wszystkich możliwych opcji ta podpasowała mi najbardziej więc polecam. Sprzątanko co trzy dni i zajmuje mi może z 10-15 min
 Jako podkładu używam zwykłego koca pociętego na odpowiednie kawałki plus podkłady seni na spód, niestety dry bed ciężko się czyści więc zrezygnowałam z niego. Kocyki dużo lepiej się dopierają i ze wszystkich możliwych opcji ta podpasowała mi najbardziej więc polecam. Sprzątanko co trzy dni i zajmuje mi może z 10-15 min  Pozdrwiam
 Pozdrwiam- 

Olivianna
pomysłowo zrobione. szkoda, że wcześniej na taki pomysł nie wpadłam, zawsze wyjdzie taniej niż klatka, ale pewnie do sprzątania gorsze

- 

Olivianna
aktualnie klatka moich świnek jest bardzo skromna i wygląda tak

Niebawem zakupiny matę łazienkową (jak tylko będę miała zcas by jechać do sklepu) i może jakieś domki z materiału, tunele itd. Wydaje mi się, że świnki są w niej całkiem szczęśliwe. Boją się wychodzić same z klatki, a Teodora od razu do niej wraca jak jest na wybiegu.

Niebawem zakupiny matę łazienkową (jak tylko będę miała zcas by jechać do sklepu) i może jakieś domki z materiału, tunele itd. Wydaje mi się, że świnki są w niej całkiem szczęśliwe. Boją się wychodzić same z klatki, a Teodora od razu do niej wraca jak jest na wybiegu.
- 

Rozalia&Jadźwig
Olivianna, czy ja wiem czy gorsze do sprzątania  Mając na uwadze wcześniejsze kupne klatki to przy tej wydaje mi się, że mam mniej pracy
 Mając na uwadze wcześniejsze kupne klatki to przy tej wydaje mi się, że mam mniej pracy  W kupnych zanim podemontowałam półki itd już mi 10 min schodziło. Teraz zbieram bety z pięterka, podkłady seni do kosza, półka hop do góry bo na zawiasikach, zbieram wszystko z dołu, rach ciach wszystko płynem przetrę, porozkładam czyste podkłady i kocyki max 15 min i poprzątane
 W kupnych zanim podemontowałam półki itd już mi 10 min schodziło. Teraz zbieram bety z pięterka, podkłady seni do kosza, półka hop do góry bo na zawiasikach, zbieram wszystko z dołu, rach ciach wszystko płynem przetrę, porozkładam czyste podkłady i kocyki max 15 min i poprzątane  Klatka testowana już 4mc i do tej pory mnie nie denerwuje więc jest ok
 Klatka testowana już 4mc i do tej pory mnie nie denerwuje więc jest ok  Dodam, że klatka jeszcze jest na kółkach więc i koło niej też  łatwo się sprząta a cały koszt związany z jej budową wyniósł mnie niecałe 30zł z tym, że tak jak pisałam płyty mdf miałam z starej szafy
 Dodam, że klatka jeszcze jest na kółkach więc i koło niej też  łatwo się sprząta a cały koszt związany z jej budową wyniósł mnie niecałe 30zł z tym, że tak jak pisałam płyty mdf miałam z starej szafy 

Mając na uwadze wcześniejsze kupne klatki to przy tej wydaje mi się, że mam mniej pracy
 Mając na uwadze wcześniejsze kupne klatki to przy tej wydaje mi się, że mam mniej pracy  W kupnych zanim podemontowałam półki itd już mi 10 min schodziło. Teraz zbieram bety z pięterka, podkłady seni do kosza, półka hop do góry bo na zawiasikach, zbieram wszystko z dołu, rach ciach wszystko płynem przetrę, porozkładam czyste podkłady i kocyki max 15 min i poprzątane
 W kupnych zanim podemontowałam półki itd już mi 10 min schodziło. Teraz zbieram bety z pięterka, podkłady seni do kosza, półka hop do góry bo na zawiasikach, zbieram wszystko z dołu, rach ciach wszystko płynem przetrę, porozkładam czyste podkłady i kocyki max 15 min i poprzątane  Klatka testowana już 4mc i do tej pory mnie nie denerwuje więc jest ok
 Klatka testowana już 4mc i do tej pory mnie nie denerwuje więc jest ok  Dodam, że klatka jeszcze jest na kółkach więc i koło niej też  łatwo się sprząta a cały koszt związany z jej budową wyniósł mnie niecałe 30zł z tym, że tak jak pisałam płyty mdf miałam z starej szafy
 Dodam, że klatka jeszcze jest na kółkach więc i koło niej też  łatwo się sprząta a cały koszt związany z jej budową wyniósł mnie niecałe 30zł z tym, że tak jak pisałam płyty mdf miałam z starej szafy 
- 

Pani Świnkowa1
					Ostatnio zmieniony 13 sie 2016, 9:53 przez Pani Świnkowa1, łącznie zmieniany 1 raz.

- 

Zołzetka
A to klatka moich dziewuszek, bardzo szybko się w niej zaaklimatyzowały. Szczególnie przypadł im do gustu tunel między półeczkami. Całe wyposażenie prócz poidła, miski i kulki na siano to czysty hand made   . Półeczki z paneli podłogowych w polarowych zmienialnych pokrowcach, żeby się dziewczynki nie ślizgały i wygodnie im się na nich wypoczywało, tunelik z dwóch sklejonych puszek po ince w polarowym pokrowcu na zewnątrz i wewnątrz. Podwieszany domek z plastikowej dużej podstawki doniczkowej i polarkowej osłony. Legowisko uszyte z bawełny, polaru i gąbki.
 . Półeczki z paneli podłogowych w polarowych zmienialnych pokrowcach, żeby się dziewczynki nie ślizgały i wygodnie im się na nich wypoczywało, tunelik z dwóch sklejonych puszek po ince w polarowym pokrowcu na zewnątrz i wewnątrz. Podwieszany domek z plastikowej dużej podstawki doniczkowej i polarkowej osłony. Legowisko uszyte z bawełny, polaru i gąbki. 

. Półeczki z paneli podłogowych w polarowych zmienialnych pokrowcach, żeby się dziewczynki nie ślizgały i wygodnie im się na nich wypoczywało, tunelik z dwóch sklejonych puszek po ince w polarowym pokrowcu na zewnątrz i wewnątrz. Podwieszany domek z plastikowej dużej podstawki doniczkowej i polarkowej osłony. Legowisko uszyte z bawełny, polaru i gąbki.
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:

Wcześniej nic nie wstawiałam, bo nie było się czym pochwalić ( zwykła klatka setka), ale dziś się zabrałam za robienie klatko-wybiegu o wymiarach 75x145
 A świnki mam tylko 2
 A świnki mam tylko 2   W sumie fajnie wyszło, jest łączone na stałe z klatką, chyba im się podoba
 W sumie fajnie wyszło, jest łączone na stałe z klatką, chyba im się podoba   
 Zdjęcie słabej jakości, bo robione przed chwilą. Karmel dla skali xD
Trochę więcej zdjęć, już z dzisiaj dlatego takie nieposprzątane jeszcze

- 

boe22
Zamieniliśmy willę(klatkę trzypiętrową) na posiadłość.
Mieszkają w niej od dwóch tygodni i widzę, że są mi wdzięczni za te zmiany .
 .
Obecna posiadłość- może i mało estetycznie wykończona, ale maja chłopy gdzie śmigać! 2/2m

Mieszkają w niej od dwóch tygodni i widzę, że są mi wdzięczni za te zmiany
 .
 .Obecna posiadłość- może i mało estetycznie wykończona, ale maja chłopy gdzie śmigać! 2/2m