- wiek świnki - ok.10 mies
- płeć świnki - samczyk
- adopcyjny numerek świnki - 1121
- miejscowość, w której przebywa zwierzę oraz u kogo - Lublin, jasnoluska
- informacje dot. diety - jadł ziarnistą karmę, więc powoli przestawiamy na inną. Lubi marchewkę, jabłko, selera. Zajada się trawogranulkami i siankiem. Nie ruszył buraczka. Jesteśmy w fazie sprawdzania co jeszcze zje.
cd. co Pompon je lub nie: ogórek tak. ale najlepsza skorka, a miazsz tak sobie, pomidor - nie, liście kukurydzy - nie, kolba kukurydzy- nie, suszona pokrzywa- nie,
- stan adopcji - wolny
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji solo lub do bardzo uległego samczyka
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW na forum lub e-mail: k.banasik-ciesla@wp.pl
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - ja sama
Pompon został oddany przez poprzednich właścicieli, ponieważ podobno był bardzo agresywny. Zarówno do innej świnki jak i do ludzi. Bały się go dzieci tych państwa. Podobno bardzo mocno gryzł, nawet wieszał się na palcu i nie chciał puścić. Tymczasem u mnie Pompon jest spokojny. Boi się wyjmowania z klatki, ale nie gryzie przy tym tylko zwiewa jak szalony. Bez problemu pozwolił sobie obciąć pazurki. Podczas głaskania na kolanach rozłożył się i zaczął zasypiać. Jest bardzo ciekawski. Jak tylko ktoś zbliży się do klatki Pompon staje na dwie łapki i wyciąga pyszczek. Tak samo kiedy się do niego mówi

A i jeszcze jedno. Wg byłych właścicieli ma 6 miesięcy, wg mnie troszeczkę więcej - 10-12 mies. W każdym razie jest młody i piękny