Zdradzę Ci swoją wstydliwą tajemnicę na oswajanie dowolnej strachajły: buziakowanie w łepek i pod szyjkę, połączone z naprzemiennym głaskaniem i toną różnych pochlebstw (kto jest najpiękniejszą, najmądrzejszą świnką?, no kto?)
Po czymś takim świnka już nigdy nie będzie traktować Cię poważnie
Moje dwa białe laboranty po takiej kuracji zaczęły wystawiać łepki do głaskania, a jak nawet zdarza im się czmychnąć, robią niemrawo i zupełnie bez przekonania
Bardzo zdenerwowany Knedel odbył kolejny raz echo serca. Tym razem - jest dobrze, bo nie jest gorzej. Lepiej raczej nie będzie... byle nie było gorzej Leki bez zmian.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery kontakt tylko porcella7@gmail.com
Oboje są nerwowi.
Ale wybieg to piękna rzecz i na wybiegu nawet mozna sobie zapopkornowac i rzucić zadkiem na prawo i lewo
Albo pobawic się w chowanego naokoło zwisającego ręcznika ...
Albo powyjadac sobie z pyszczków listki suszonej babki...
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery kontakt tylko porcella7@gmail.com
Sroka i Knedel awansowali na salony
Znudziło mi się pełzanie i schylanie do nich - zwlaszcza, że Knedel wymaga trzy lub cztery razy dziennie podania lekarstw - i postawiłam klatkę w jadalni, na podwyższeniu z dwóch eleganckich ikeowskich pudeł. W pudłach fanty bazarkowe (żeby jeszcze miec czas na bazarek!) a na pudlach klatka 120. Bardzo wykwintnie to wygląda a i oni chyba bardziej zaciekawieni światem widzianym z wyższego poziomu. Teraz będą mogli oglądać TV i kibicować wszystkim świniom na wybiegu.