Jak wykonać własnoręcznie klatkę ?
Moderator: Pulpecja
- Aussie.
- Miejscowość: Olsztynek
- Kontakt:
Re: Jak wykonać własnoręcznie klatkę ?
Jestem w trakcie zbierania materiałów na klatkę, projekt zupełnie autorski, oryginalny, w naturalnym i wiejskim stylu czyli mój wymarzony . Po skończeniu dzieła oczywiście obowiązkowo wrzucę zdjęcia! Tymczasy będą w niebie ♡.
Re: Mieszkanie dwupoziomowe
Radek mogę spytać, z czego zrobiłeś ścianki klatki? To chyba nie szkło..? Jakiś przeźroczysty plastik, gdzie można się w takie coś zaopatrzyć?
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Za pewne to plexi, taką płytę można kupić w każdym markecie budowlanym.
- Radek
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
Cześć!
ścianki klatki zostały przycięte z materiału PET - taki sam plastik jak na butelki jednorazowe - jest tańszy od pleksi (przynajmniej tam gdzie ja kupowałem). Reszta klatki została wykonana ze starych drzwi szafy kupionej kiedyś w Jysku. Przycięcie desek oraz rowków na ścianki boczne zleciłem stolarzowi - za przycięcie i rowki zapłaciłem około 20 złotych. Reszta to tylko wiercenie otworów na wkręty i składanie całości. Niestety nie jestem w stanie podać kosztów ścianek bocznych bo przy okazji zamawiałem też kilka innych rzeczy.
Radek
ścianki klatki zostały przycięte z materiału PET - taki sam plastik jak na butelki jednorazowe - jest tańszy od pleksi (przynajmniej tam gdzie ja kupowałem). Reszta klatki została wykonana ze starych drzwi szafy kupionej kiedyś w Jysku. Przycięcie desek oraz rowków na ścianki boczne zleciłem stolarzowi - za przycięcie i rowki zapłaciłem około 20 złotych. Reszta to tylko wiercenie otworów na wkręty i składanie całości. Niestety nie jestem w stanie podać kosztów ścianek bocznych bo przy okazji zamawiałem też kilka innych rzeczy.
Radek
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Aż mi się wierzyć nie chce- podkłady higieniczne zmieniacie co 5 dni?
To zazdroszczę, jak przez weszki musiałam korzystać z tych podkładów, to wymieniałam 2 razy dziennie, bo świnki siusiały dużo jednak, a to za dobrze nie wchłania przecież...
No ale klatka super!
A jak z jej kosztami, drogo wyniosło skonstruowanie czegoś takiego?
To zazdroszczę, jak przez weszki musiałam korzystać z tych podkładów, to wymieniałam 2 razy dziennie, bo świnki siusiały dużo jednak, a to za dobrze nie wchłania przecież...
No ale klatka super!
A jak z jej kosztami, drogo wyniosło skonstruowanie czegoś takiego?
To i ja się pochwalę jeszcze tutaj własnoręcznie (rękoma Dużego) wykonanym bungalowem
Zdjęcie zaraz po wprowadzeniu, teraz wystrój wygląda troszkę inaczej.
Zagroda wymiary wewnętrzne 195 cm na 110 cm, zewnętrzne 205x120.
Podłoga - płyta pilśniowa obklejona PVC.
Stelaż na ściany zrobiony z listewek i kątowników, po bokach naciągnięta siatka (taka dla królików) przód i tył elementy z wybiegu ogrodowego. Wysokość 50 cm. Z przodu są też otwierane drzwiczki (jeden element ogrodzenia jest ruchomy) żeby prosiaki mogły wychodzić na spacery dookoła włości swoich
Zdjęcie zaraz po wprowadzeniu, teraz wystrój wygląda troszkę inaczej.
Zagroda wymiary wewnętrzne 195 cm na 110 cm, zewnętrzne 205x120.
Podłoga - płyta pilśniowa obklejona PVC.
Stelaż na ściany zrobiony z listewek i kątowników, po bokach naciągnięta siatka (taka dla królików) przód i tył elementy z wybiegu ogrodowego. Wysokość 50 cm. Z przodu są też otwierane drzwiczki (jeden element ogrodzenia jest ruchomy) żeby prosiaki mogły wychodzić na spacery dookoła włości swoich