Świnkowe życie Pieszczocha [*] i Alvina [*] oraz Dastiego

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Re: Świnkowe życie Pieszczocha i Alvina :)

Post autor: Bajlandia »

Jaki pościelowy Alvin :love:

A moje dziewczyny mają pytanie do Twoich panów :102:
Drodzy Pieszczoszku i Alvinku
Widziałyśmy ostatnio Wasz filmik gdzie kulacie zabawki i wyskakują z nich smakołyki i też nam się zamarzyła taka magiczna zabawka! Tylko na razie jedna i dlatego chciałybyśmy zapytać, którą byście polecili tak na pierwszy raz :102: Kulkę czy rurkę? I dlaczego? :D
Z poważaniem Gburia-Furia i Fanaberia :buzki:
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Słodkie Panie do nas piszą :love:
Cześć dziewczyny!
Lubimy obie zabawki! Z rurki łatwiej wypadają smakołyki, bo jest więcej otworków, a z kulą jest więcej zabawy :D
Gdybyśmy mieli wybierać to chyba jednak kula :)
Buziaki :buzki:
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Post autor: Bajlandia »

Haha :102:
No i dziękujemy bardzo! Niechaj się stanie kula zatem :lol:
Całujemy piękne pyszczki! :buzki:
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
Assia_B

Kula jest fajna, a najlepiej jak jest wypełniona Alfalfa z Brita, to Pieszczoch i Alvin po całym pokoju potrafią turlać :)
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ja też rzucam alfaalfa.. to jedyna rzecz której nie dostają tak normalnie, więc zawsze niuchają kulę.. w ogóle jak tylko biorę opakowanie, to wszytskie przybiegają do mnie i na dwóch łapkach się wyciągają by im dać choć jedno kółeczko :102:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

To moje tak reagują na beaphare care+ :szczerbaty: O dziwo rozróżniają szelest różnych woreczków z karmą :think:
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Kurcze, kupiłabym może to alfaalfa, ale tam oprócz lucerny, marchewki i jabłka, to samo zboże w składzie... Co sądzicie? Ja to w ogóle nie wiem już, co sądzić o tym zbożu. No bo rozumiem, że ziaren zboża nie mogą. Ale jeśli przetworzonego też nie (czyli np płatków albo zmielonego jako dodatku) to czemu? Ich organizm tego nie trawi? Metabolizm spowalnia? To wtedy rosnące zboże też nie powinno być podawane, bo przecież to ta sama roślina...tylko inna część. Już z Lilith na innym wątku dywagowaliśmy nad sensem siana, w którym są kłosy traw...to też jakby zboże :idontknow:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Assia_B

Moi kochają alfalfa i też stają na dwóch łapkach z radości jak poczują. Mnie się wydaje, że to nie chodzi tyle o skład zboża, a bardziej o formę. Takie w alfalfa jest zmielone, w formie trawy, to jak trawa, a to zboże z gryzoniowych karm jest w skorupach... Chomik je obierze, a świnka nie. Myślę, że problem jest w tych skorupkach, a nie w samym składzie
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Generalnie zboża są tuczące. Może to chodzi o późniejsze problemy z wątrobą? :think: Mi się wydaje, że nie ma co przesadzać i w umiarze można. Mówię tu o przetworzonych zbożach w karmie a nie o całych ziarenkach :nono:
W opisie Alfalfa jest napisane, że to jest przekąska więc nic się nie stanie jak świnka raz na jakiś czas to zje ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Oj oj...chyba mnie namówicie na kupienie tego... :102: A próbowałyście dropsów grainless jr farm? Są burakowe, marchewkowe i mniszkowe. Żurek chętnie to je mimo takich kłopotów z ząbkami :102: tylko muszę mu nożykiem pokruszyć. Mietek chętnie je marchewkowe. Ale też za dużo nie daję, bo 50% składu to groszek.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”