Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
lubię

Re: Dropsio i Cosiek - duet prawie doskonały

Post autor: lubię »

Efekt wizualny trochę inny, ale to kwestia ogólnej kompozycji. Mnie frapuje sprzątanie pod tym stołem, ale gdyby tą dolną płytę zamocować na szynach jak szufladę...
Inoue

Post autor: Inoue »

niezły wypas, a powierzchnia do szarżowania jaka... ach, rozmarzyłam się. Ale faktycznie to musi być drogie w wykonaniu. :think:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Właśnie myślałam o tym żeby plexi zastąpić c&c, też fajnie się prezentują :) Tył miałabym załatwiony, bo mam starą szafkę z której można zrobić plecy. Dół chciałam zrobić z poliwęglanu albo polipropylenu, ale nie bardzo wiem jak to skleić (nie chcę robić kilku kuwet, bo obawiam się że Drops zawłaszczyłby sobie co najmniej jedną "kuwetę" na własność i byłaby afera gdyby Coś tylko próbował wsunąć do niej nosek...). W dodatku stoliki nie muszą być na całej długości, po dwa z każdej strony wystarczą... I tak nie zostanie prawie nic z tego, co w linku, oprócz tego że w klatce są stoliki (no dobra, chcę je podświetlić, chyba świniakom by to nie przeszkadzało gdyby miały własną lampkę? :szczerbaty: )

No i wiem jak przemeblować pokój tak, żeby weszła zagroda 2.8x1.05m... także wydaje mi się, że to tylko kwestia czasu :nie_powiem:
lubię

Nie no, bez lampki cały efekt szlag trafi - zamiast szalenie eleganckiego chlewika będziesz miała zwykły chlew dla niepoznaki wciśnięty pod stół ;)
Poliwęglan jest twardy i bardzo trudny do cięcia, z kolei polipropylen miękki i niestabilny sam z siebie. Płyta OSB jest tańsza i łatwiejsza w obróbce, tylko trzeba ją ucywilizować z wierzchu. Rant możesz zrobić ozdobny, np. z drewnianej listwy wykończeniowej.
[Właśnie trzymam HOpla na kolanach i chyba zaraz zemdleję - albo brokuły, albo kolankowanie... :help: ]
Dropsio

To fakt - brokuły, tak jak kalarepka, potrafią zwalić z nóg :lol:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

a jak się ma sztuczne światło dla oczu? dla ludzi jest szkodliwe.. no nie wiem.. wiadomo, że bez takiego podświetlenia to nie będzie TO ale ja osobiście bym chyba się bała im takie podświetlenie dawać.. oprócz ładnego wyglądu dla nas to ma być przede wszystkim klatka prosinów..

ja ostatnio próbowałam spać w pokoju ze świniami po kolacji z kalafiorem.. w sumie nie wiem, czy zasnęłam, czy zemdlałam ze smrodu :lol:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Dortezka :laugh: pewnie to było jednak omdlenie :rotfl: Tylko też nie wiadomo, kto tego kalafiora jadł :laugh:

Też nie wiem, co tym sztucznym światłem....Ale może takie przytłumione mogłoby być? No bo taka lampka, jak na przesłuchaniu to wiadomo, że nie....
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Dropsio

Z resztą, przez cały wieczór światło które im "dostarczam" jest sztuczne, więc... ;)

Ja dzisiaj właśnie kupiłam brokuła, kalarepa leży w piwnicy... boję się :lol:
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Dropsio tylko Ty tego nie jedz bo Ci świnie padną :laugh:
lubię

Dropsio pisze:Z resztą, przez cały wieczór światło które im "dostarczam" jest sztuczne, więc... ;)

Ja dzisiaj właśnie kupiłam brokuła, kalarepa leży w piwnicy... boję się :lol:
Dlatego bym nie przesadzała [w obu sprawach :szczerbaty: ] To światło, to taśma LED, nie jest bardzo mocna, można ją spokojnie czymś przysłonić, żeby było bardziej rozproszone. Chyba, że Ty chcesz takie kolorowe, migające - to bym się o prosiaki bała...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”