Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Re: Dropsio i Cosiek - duet prawie doskonały

Post autor: Natasza »

Mój filip przez problemy ze stawem często nadwyręża jednego górnego siekacze-warzywa trę na tarce a i tak... i często mu wypada..na szczęście pupla zębowa zostaje dzięki temu odrasta :) trzymamy kciuki zeby wróżka zębuszka już was nie nawiedzała :)
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
katiusha

Post autor: katiusha »

Dokładnie! Wróżka Zębuszka niech śmiga do ludzkich sześciolatków :lol:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Cały tydzień byłam we Wro, chłopaków doglądała mama. Dropsowy ząbek wypadł, je już normalnie, ale nie podobają mi się dolne siekacze, które dziwacznie ścierają się w jodełkę. Jutro go zważę, bo teraz jest już za późno.

Dwie minuty temu wypuściłam Dropsa na wybieg. Po tych dwóch minutach słyszę ciche "tup tup tup", ale jakoś tak... podwójnie. Patrzę, a Cosiek już otworzył sobie klatkę i biega z Dropsem. Razem. Bez zgrzytów. Coś czuję, że za jakiś czas trzeba będzie spróbować znowu, bo Cośkowe hormony najwyraźniej odrobinkę zwolniły :pray:

Cosiek właśnie leży mi na kolanach, zupełnie rozpłaszczony. Przeżył wytulenie i wycałowanie i nawet nie protestował, fajny kawał świni się z niego robi :love:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Póki ząbek nie odrośnie to się będą krzywo ścierały. Ale jakby co to moim zdaniem nic z nimi nie rób, znaczy nie dawaj do korekty. Odrośnie i się zetrą na równo.

Fajnie by było, gdyby chłopaki jednak się dogadali.... :D :fingerscrossed:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Dropsio

Dzisiaj podczas biegania tato widział olbrzymie, drapieżne, śnieżnobiałe ptaszysko. Czyżby samiec sowy śnieżnej? :pray: :fingerscrossed: :yahoo:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

A kto ją tam wie? :lol: :lol: Ale może i tam lata :D
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Dropsio

Ewentualnie biała płomykówka... Nawet nie wiem co lepsze, śnieżna rzadsza, płomykówka ładniejsza :love: No, albo jakiś albinos ewentualnie.
Jutro idziemy tropić wilki i sóweczkę, przydadzą się kciuki, zwłaszcza że trzeba wstać wcześnie :szczerbaty:

Wczoraj zrobiłam zagrodę chłopakom, nie widzieli się. Płakał Cosiek, płakał Drops. Kiedy wyszłam z pokoju, Cosiek musiał uciec z klatki, wlazł pod łóżko i tam... ćwierkał jak szalony. Słyszeli go dziadkowie i przestraszyli się że ptaszki jakieś z ulicy zgarnęłam :laugh:
Nie nagrałam, bo na początku przestraszyłam się że wsadził gdzieś sobie główkę i się zaklinował, więc zajrzałam pod łóżko to się uciszył. Ale jeszcze tak głośno i długo nie ćwierkał nigdy :love:
Przegroda zniknęła, bo nawet Drops gryzł pręty i próbował się podkopać do Cośka :szczerbaty:
katiusha

Post autor: katiusha »

Idź za ciosem i puszczaj ich razem często :fingerscrossed: :fingerscrossed: No i za polowanie na białego ducha :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Dropsio

Ahh, zapomniałam - po wizycie Drops zleciał do 660. Dzisiaj było 700! :yahoo:
Madeline

Post autor: Madeline »

Jak patrzę na Twojego dropsa to jakbym moją Uszatą widziała tylko umaszczenie inne miała, ale wzrok i usteczka te same :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”