Dziwne plamki/kropki
Moderator: Dzima
Dziwne plamki/kropki
Hej dziewczyny, zwracam się do Was z problemem dziwnych plamek na tych łysych miejscach za uszami świnek. Wcześniej tego nie miały. Wygląda to jakby takie kropeczki, które zlewają się miejscami w większe plamy. Co to może być? Czy któraś z Was miała taki problem?
Re: Dziwne plamki/kropki
No i okazało się, że mamy świerzb (tzn prosiaki mają, nie ja). Na dodatek Franio ma problem z ząbkami, bo rosną mu pod kątem w środek pyszczka i biedaczek nie może prawidłowo gryźć (często się krztusi). Pani weterynarz tymczasowo ząbki "naprawiła", ale czekają nas częste wizyty z tym problemem. W chwili obecnej prosiaki raczej się tym nie przejmują. Zbudowałam im pięterko w klatce (z desek owiniętych folią i kocykiem), mają świąteczną norkę (zrobioną ze skarpety na prezenty) i jest istne szaleństwo
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Na problemy zębowe polecam karmę Trovet (niestety wycofali małe opakowania ). Moje świnki (odpukać!) nie miały problemów z zębami ale inni właściciele sobie chwalą bo wydłuża się czas pomiędzy korekcjami trzonowców.
Jeśli chodzi o świerzb to kilka zastrzyków i po sprawie Już po pierwszym zastrzyku prosiaczki poczują się lepiej
Jeśli chodzi o świerzb to kilka zastrzyków i po sprawie Już po pierwszym zastrzyku prosiaczki poczują się lepiej
Super, bardzo dziękuję za podpowiedź z tą karmą Wypróbuję przy najbliższej okazji.