Czego świnki nie powinny jeść? A co mogą w małych ilościach?
Moderator: pastuszek
Re: Czego świnki nie powinny jeść? A co mogą w małych ilości
A ja mam pytanie dotyczące ziółek. Jakie najelpsze polecacie?
- GalaxySparkle
- Miejscowość: Barnsley
- Kontakt:
Herbal Pets oraz świeże w doniczce. Fajna jest np. mięta, bo korzystnie wpływa na trawienie, ale musisz popróbować, co świnka polubi.
Ja mam pytanie o kasztany. Podejrzewam, że świnki kasztanów nie mogą, bo skoro my ludzie je pieczemy, a świnki nie mogą pieczonego, to co, surowe?
Z góry dziękuję za odp.
Ja mam pytanie o kasztany. Podejrzewam, że świnki kasztanów nie mogą, bo skoro my ludzie je pieczemy, a świnki nie mogą pieczonego, to co, surowe?
Z góry dziękuję za odp.
Ale kasztany, które pieczemy to nie te same, które rosną u nas w parku. Te jadalne w Polsce nie występują.
- GalaxySparkle
- Kontakt:
Występują, nawet dziś kupiłam. Tylko czy mogę poczęstować nimi świnkę?
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Występują, jako importowany przysmak w sklepach . Lepiej nie częstować nimi świnki, potraktuj je tak, jakby to były orzechy lub migdały. Upiecz lekko i zjedz sama, póki ciepłe, ale śwince morskiej nie dawaj.
- GalaxySparkle
- Kontakt:
Dziękuję za odp.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Nie wiedziałam gdzie to podpiąć ale wydaje mi się, że ten wątek będzie najlepszy.
Czy ktoś podkarmia swoje świnki jeżówką? Otóż mam pytanie odnoście jedzenia kwiatów.
Według mnie to jest za bardzo kłujące ale mogę się mylić i proszę o Wasze opinie. Czy nic świnkom po tym się nie stało? Jestem pod tym względem trochę przewrażliwiona bo jedna z moich świnek miała problemy "pyszczkowe" po zjedzeniu gryzaków z herbal pets...
Czy ktoś podkarmia swoje świnki jeżówką? Otóż mam pytanie odnoście jedzenia kwiatów.
Według mnie to jest za bardzo kłujące ale mogę się mylić i proszę o Wasze opinie. Czy nic świnkom po tym się nie stało? Jestem pod tym względem trochę przewrażliwiona bo jedna z moich świnek miała problemy "pyszczkowe" po zjedzeniu gryzaków z herbal pets...
Witam,
Mam pytanie odnośnie diety świnki. Moja nie chciała jeść siana, a karma typu granulat z ziół i traw nie lubiła (Beaphar Nature JW Farm). Jadła tylko w dużych ilościach zioła ale głównie te co ich nie powinna w dużych ilościach - ma osad w moczu (zalecana dieta niskowapniowa). Karmę tez w sporych ilościach Beaphar Care plus . Wet gryzoniowy powiedział, że jak nic innego nie chce jęść to niech je to co lubi żeby przytyła bo miała sporą niedowagę, a potem będziemy się martwić osadem w moczu. Można tak dawać jedzenie chorej śwince?
Mam pytanie odnośnie diety świnki. Moja nie chciała jeść siana, a karma typu granulat z ziół i traw nie lubiła (Beaphar Nature JW Farm). Jadła tylko w dużych ilościach zioła ale głównie te co ich nie powinna w dużych ilościach - ma osad w moczu (zalecana dieta niskowapniowa). Karmę tez w sporych ilościach Beaphar Care plus . Wet gryzoniowy powiedział, że jak nic innego nie chce jęść to niech je to co lubi żeby przytyła bo miała sporą niedowagę, a potem będziemy się martwić osadem w moczu. Można tak dawać jedzenie chorej śwince?
Czy ktoś z Was podawał kiedyś świnkom mrożonki? Tzn rozmrozone oczywiście i w temperaturze pokojowej warzywka, które wcześniej były zamrożone?
Mówią że mrożąc nie tracimy właściwości ale wolę sie upewnić
Mówią że mrożąc nie tracimy właściwości ale wolę sie upewnić
Czy podajecie swoim świnkom bazylię,. Doczytałam się, że świnki mogą "Działa słabo wiatropędnie przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Ma podobne działanie do melisy (uspokaja)". Zastanawia mnie, czy mimo to podawać śwince.