Pierwsza, prosiacza klatka jaką urządzałam
 NIe jest pewnie idealnie, ale będziemy pracować nad tym. Skoro mieszkanie gotowe to tylko pozostaje czekać na jutrzejszego domownika
 NIe jest pewnie idealnie, ale będziemy pracować nad tym. Skoro mieszkanie gotowe to tylko pozostaje czekać na jutrzejszego domownika   Macie może jakieś rady co ewentualnie dodać/zmienić?
 Macie może jakieś rady co ewentualnie dodać/zmienić?Moderator: Pulpecja

85cmx48cm. Chciałam setkę, ale niestety nie zmieściłaby mi się w pokojuWadera pisze:Moim zdaniem generalnie ładnie, przytulnie i elegancko, mam tylko pytanie - jaki to rozmiar? Bo coś mała mi się wydaje, ale może to przez ten domek
No i kwestia tego, czy świnka będzie wychodzić przez te drzwiczki z boku na wybieg? Jeśli tak, to musicie pamiętać, żeby zamontować jej jakiś rodzaj trapu, bo na tych drucianych drzwiczkach może sobie łatwo zwichnąć/złamać/pokaleczyć łapki.
 Tak, tak mam zamiar położyć tam matę łazienkową, żeby sobie mogła wygodnie wchodzić i wychodzić na wybieg
 Tak, tak mam zamiar położyć tam matę łazienkową, żeby sobie mogła wygodnie wchodzić i wychodzić na wybieg  
 Przyszłościowo, jakbyś chciała powiększać stadko (wiadomo, samotna świnka to smutna świnka), możesz zawsze pomyśleć o piętrowej klatce. Moim zdaniem całkiem fajne rozwiązanie, jak ktoś ma mało miejsca na szerokość, a i każdy prosiak miałby swoje miejsce.
 Przyszłościowo, jakbyś chciała powiększać stadko (wiadomo, samotna świnka to smutna świnka), możesz zawsze pomyśleć o piętrowej klatce. Moim zdaniem całkiem fajne rozwiązanie, jak ktoś ma mało miejsca na szerokość, a i każdy prosiak miałby swoje miejsce.

Tak to są gotowe elementy o których piszesz. Do przycinania mamy takie wielkie nożyce do drutu, więc nie było problemu. Więcej było roboty ze szlifowaniem tych uciętych końcówek, żeby nie kaleczyły. Na przyginanie znaleźliśmy patent i dało się to równo wygiąć. Kuweta jest z poliwęglanu. Po delikatnym nacięciu ładnie się zagina. Narożniki zostały wstępnie ustabilizowane zipami (zapinki zaciskowe do kabli) a potem połączone klejem na gorąco. Od wewnątrz zastosowałam sylikon akwarystyczny, żeby wygładzić połączenie i zapobiec wciskaniu się w to połączenie nieczystości.bella_ pisze:Bardzo fajnie wyszło
Czy to gotowe elementy do kojca (80/60)? Też chciałam je wykorzystać ale przeraziło mnie przycinanie
A kuwetę zrobiliście z poliwęglanu? Poliwęglanu oglądałam w Castoramie ale wydawał mi się bardzo twardy.
Super, nie pomyślałam o tym silikonie, chyba pożyczę ten patent na uszczelnienie rogówJoShiMa pisze: Od wewnątrz zastosowałam sylikon akwarystyczny, żeby wygładzić połączenie i zapobiec wciskaniu się w to połączenie nieczystości.