Assia_B Dziękuję. To nie jest polar, tylko jakiś rodzaj materiału do którego nie przyczepiają się trociny. Kupiłam w Hipciu.
Justynuszek Tak, one są bardzo śmieszne, zwłaszcza posiadające nieograniczone zasoby energii B&B.
Fionka2014 Zdjęcia zrobiłam od razu po sprzątaniu. Przed sprzątaniem wolę zdjęć nie wstawiać
Cacanka[*] & Sąsiadek[*] + Bajka & Brawurka
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Cacanka & Sąsiadek + Bajka & Brawurka
B&B kamuflują się tymi trocinami U mnie po 10 minutach to siano byłoby wszędzie tylko nie w paśniku...Muszą mieć wiszący
Legowisko-paśnik jest na tyle wysokie, że nawet nie roznoszą wszędzie (z innych wynosily i wszystko było rozwalone).
W poniedziałek rano idziemy do weta z Sąsiadkiem. Od wczorajszego wieczoru ma coś podobnego do tłustego oka i zaczęła mrużyć oczka. Nie wygląda to dobrze.
W poniedziałek rano idziemy do weta z Sąsiadkiem. Od wczorajszego wieczoru ma coś podobnego do tłustego oka i zaczęła mrużyć oczka. Nie wygląda to dobrze.
Właśnie wróciłyśmy od weta. Dzisiaj Sąsiadek już nie miała wydzieliny z oczu, jednak wet ją zbadał i ma przerośnięte zęby policzkowe. Jeden ząb rośnie minimalnie krzywo, jednak póki co to jej nie przeszkadza w normalnym jedzeniu twardszych rzeczy. Teraz będę jej codziennie podawała antybiotyk. Za tydzień kolejna wizyta.
Została zważona i ma 900g, także ok.60g schudła przez ostatnie 4 miesiące.
Została zważona i ma 900g, także ok.60g schudła przez ostatnie 4 miesiące.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Daj im gałązki do gryzienia
Tydzień temu zerwałam im gałązki jabłonki, ale zainteresowane były tylko Atomówki (myślałam, że C&S nauczą się od młodych, że gałązki są jadalne ). Dzisiaj też pójdę im zerwać.
Rogatko nie martw się! Wczoraj byłyśmy na kontroli z Sąsiadkiem i póki co jest dobrze, tzn. ma trochę przerośnięte zęby policzkowe i trzeba ją obserwować, bo może (ale nie musi!) się to pogarszać. W każdym razie normalnie je, dość dużo pije i w miarę ładnie bobczy.
A Atomówki rozrabiają. Brawurka ostatnio próbowała wskoczyć do poidełka. Głupiutka jeszcze, ale ona się strasznie szybko uczy, będzie bardzo mądra. Bajka często małpuje siostrę, ale dalej nie zrozumiała, że nie wolno starszym koleżankom zabierać jedzenia. Cacanka rządzi w klatce i często zaczepia koleżanki (jest już prawie 4-letnim dzieckiem ).
Bajka wyhodowała sobie na tyłku dwa kołtuny. Za chwilę będzie pisk na cały dom i skargi na złą Dużą.
Od 2 tygodni mają na wybiegu duży tunel z materiału, który stanowi niebywałą atrakcję (zwłaszcza, gdy wszystkie 4 do niego wejdą i każda chce iść w innym kierunku). Z nimi zawsze jest wesoło.
Rogatko nie martw się! Wczoraj byłyśmy na kontroli z Sąsiadkiem i póki co jest dobrze, tzn. ma trochę przerośnięte zęby policzkowe i trzeba ją obserwować, bo może (ale nie musi!) się to pogarszać. W każdym razie normalnie je, dość dużo pije i w miarę ładnie bobczy.
A Atomówki rozrabiają. Brawurka ostatnio próbowała wskoczyć do poidełka. Głupiutka jeszcze, ale ona się strasznie szybko uczy, będzie bardzo mądra. Bajka często małpuje siostrę, ale dalej nie zrozumiała, że nie wolno starszym koleżankom zabierać jedzenia. Cacanka rządzi w klatce i często zaczepia koleżanki (jest już prawie 4-letnim dzieckiem ).
Bajka wyhodowała sobie na tyłku dwa kołtuny. Za chwilę będzie pisk na cały dom i skargi na złą Dużą.
Od 2 tygodni mają na wybiegu duży tunel z materiału, który stanowi niebywałą atrakcję (zwłaszcza, gdy wszystkie 4 do niego wejdą i każda chce iść w innym kierunku). Z nimi zawsze jest wesoło.
Jak się mają dziewczyny po miesiącu? Jak wspólne rujki i jak ząbki Sąsiadka?
Dziewczyny mają się dobrze. Nie zdażyło się, by miały rujke wszystkie na raz, ale najgorzej gdy ma Cacanka, bo pogania za całą resztą i trociny są wszędzie.
Ząbki Sąsiadka na razie dobrze, wszystko je, nie jestem pewna, czy dokładnie wszystko ściera, czasami mam wrażenie, że ma mały problem z sucha karmą, ale ostarecznie sobie radzi. Jeśli zauważę jakąkolwiek nieprawidłowość, to pojedziemy do weta. Póki co nie ma takiej potrzeby.
Młode są bardzo ruchliwe. Nauczyły Cacanke wchodzić na hamak. Jedynie mam wieczny z nimi problem z kołtunami przy pupce, ale może uda mi się przyzwyczaić i będę robiła to zręcznie i bez krzyków.
Dziękuję bardzo za rodowód Cacanki. Myślałam, że będzie w nim więcej informacji, ale i tak wygląda ciekawie.
Ząbki Sąsiadka na razie dobrze, wszystko je, nie jestem pewna, czy dokładnie wszystko ściera, czasami mam wrażenie, że ma mały problem z sucha karmą, ale ostarecznie sobie radzi. Jeśli zauważę jakąkolwiek nieprawidłowość, to pojedziemy do weta. Póki co nie ma takiej potrzeby.
Młode są bardzo ruchliwe. Nauczyły Cacanke wchodzić na hamak. Jedynie mam wieczny z nimi problem z kołtunami przy pupce, ale może uda mi się przyzwyczaić i będę robiła to zręcznie i bez krzyków.
Dziękuję bardzo za rodowód Cacanki. Myślałam, że będzie w nim więcej informacji, ale i tak wygląda ciekawie.