Czterej królowie i Hotel pod Zielonym Ogórkiem

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Trzej królowie i Hotel pod Zielonym Ogórkiem

Post autor: Pulpecja »

Pani Strzygo, ma Pani absolutną rację :D . Nawet czekolady nie trzeba :lol:

Od 13 lipca wznowił działalność Hotel pod Zielonym Ogórkiem.
Oprócz Kurczaka i Ututa goszczą też dwa tymczasy Kimery - Wiktor i Alli, zwane również Krokodylami. Są prześliczni, choć mam problemy, żeby zrobić im wyraźne zdjęcia. Na trawingu większość w pudełku robiącym za altankę:
Obrazek
Wiktor
Obrazek
Alli
Obrazek
Ale udało mi się złapać jednego w trakcie robienia toalety:
Obrazek
Myjemy pyszczek:
Obrazek
Myjemy udko:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 lip 2015, 19:02 przez Pulpecja, łącznie zmieniany 1 raz.
Chmurek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Chmurek »

Alli i Aiktor co za cudne pyszczki!
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ale masz teraz stado w domu :love: Tylko pozazdrościć, że tyle chłopów siedzi w jednej klatce :szczerbaty:

Trzymam kciuki za kiciusię :fingerscrossed: Niestety wiek już taki, że zaczynają się ciężkie choroby :( Co dostaje teraz na nerki?
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Na pierwszym zdjęciu to typowy Dwugłowiec jest :love: Nie wiadomo naprawdę gdzie się jeden kończy a drugi zaczyna.
Ale tym świniom dobrze, ach, sama bym legła w takiej trawie :lol:
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

Dwugłowiec jest niesamowity. Są zdecydowanie najżywsi z wszystkich. I niestety widać to na zadach, a u Allika też na pyszczku.
Jak ich pierwszy raz wyniosłam na wybieg (najpierw trzeba złapać Allika :tired: ), to Alli zaraz włożył głowę między kratki :shock: i wpadł w panikę. Ja też. Ale przypomniałam sobie historię opowiadaną przez mojego kolegę - jego 3-letnia wtedy córka włożyła głowę między pręty balustrady na mostku w parku. A on stwierdził, że jak coś weszło i musi wyjść i spokojnie jej głowę wyjął założywszy wcześniej czapkę.
Ja niestety czapki dla świniaka nie miałam, ale zbudowana tą historią, odetchnęłam głęboko i spokojnie wyjęłam ten pusty łeb. A że pusty jest zupełnie, to nabrałam przekonania po tym, jak dopiero co oswobodzony Allik zaraz z powrotem łepetynę wsadził w kratki :roll: . Jednak coś tam musi jednak w tym łebku być, bo wiedział już cwaniak, że jak się głowę włoży, to się i wyjmie.
A Wiktor zaraz po nim ten manewr powtórzył.
Na zdjęciach tego nie mam. W ogóle trudno im zrobić, bo jak widzą aparat, to kryją się w "altance".

I tak się do was dostaniemy!
Obrazek

A tymczasem po drugiej stronie...
Obrazek

Panowie komentują całe zajście :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

martuś pisze:Ale masz teraz stado w domu :love: Tylko pozazdrościć, że tyle chłopów siedzi w jednej klatce :szczerbaty:

Trzymam kciuki za kiciusię :fingerscrossed: Niestety wiek już taki, że zaczynają się ciężkie choroby :( Co dostaje teraz na nerki?
Świetnie się ich obserwuje.
Powiem Ci, że 3 świnki po trzech latach mieszkania razem to są już trochę zgnuśniałe. Kurczak ich rozruszał. Nie wiem, czy jak Kimera wróci z wojaży, to oddam Jej prosiaki :szczerbaty: .
Ale to nie wszystko, bo wczoraj Allik znowu nawiwijał i wdarł się do reszty. Podchodzę do wybiegu, a tu tylko Wiktorek, a Allika brak. Co gorsza nie ma go też u chłopaków. No wizje to ja miałam: sroka, jastrząb, kot, pies, łasica. A ten diabełek schował się w truskawkowym namiocie za Kurczakiem.
O dwie kratki rozdzielające poszerzyłam wybieg i znów jest wesoło.
I jak tak na nich patrzę, to nie chce mi się wierzyć w to, że aguty są dominujące. Bo głównie ganiają się długowłose: Pulpet, Kurczak, Wiktor i największy zakapior Allik. Agutkowi Diego i Julian są w miarę spokojni, a Utut ma wszystkich gdzieś.

Kotki nerki już prawie wcale nie działają. Tak na co dzień to dajemy jej tylko specjalistyczną karmę. A leki dostaje 3 razy w tygodniu w kroplówce - i szczerze mówić, to nawet nie wiem co. Wiem tylko, że dostaje też w tej mieszance potas.
Arya90

Post autor: Arya90 »

Ale mają królestwo! Wybieg wypasiony jak nie wiem co :D
Prosiakowo
Miejscowość: Puck
Kontakt:

Post autor: Prosiakowo »

Cudowne futerka! Tyle testosteronu dookoła! Pewnie czujesz się jak jakaś królowa. Z pewnością Cię uwielbiają.
U mnie też niestety choroba nerek, bo Zygzak cierpi na mocznicę. Nie wiem tylko jak to wytłumaczyć, ze to jest nadal najżywsza z moich świnek.
Jeden z kudłaczków ma pyszczek podobny do Karamby.
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

Wybieg wniósł w posagu Król Julian ;) .
Mam nadzieję, że po wczorajszych burzach dzisiaj też świnki będą mogły się wypasać.

Jeśli chodzi o testosteron, to Prosiakowo masz rację. Sam Allik to 300% (co najmniej), a reszta długowłosych niewiele im ustępuje, aguty prawie 100%. I tylko Ututowi trochę brakuje :ups: .

Całą sobotę i niedzielę siedziałam przy nich i szyłam poduszeczki i inne cudaki.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

No to chłopaki zaszalały. Z tym wtykaniem głowy to sie czytało jak Dickensa (w "Samotni" dzieciak tak zrobił i mądra narratorka kazała go wyciągać z drugiej strony w poniekąd słusznym, w przypadku chudego homo sapiens płci męskiej, przekonaniu, że jak przeszła głowa to i reszta tym bardziej)
Są to cuda same.
Biedna kicia. I jeszcze w takie upały, trzymam bardzo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”