Można tu wpisać posiadane zbywające leki, nieprzeterminowane a niewykorzystane w leczeniu świnki.
Wpisujmy się - jeśli mamy takie leki i nie grożą np. zarażeniem infekcją.
Może się komuś coś przyda?
Mam lek - mogę odstąpić
Moderator: Dzima
Regulamin forum
"Proszę, znaj mnie i moje zwyczaje. Jak każda inna żywa istota, mogę zachorować. Jednak w odróżnieniu od drapieżników, ja ukrywam swoją chorobę i słabość, aby przeżyć. Twoim obowiązkiem jest pilnować mojej wagi i wiedzieć, czy nie zmarzłam albo się nie przegrzałam. Znaj moje ciało i dotyk mojej sierści. Znaj błysk moich oczu i wrażliwość moich uszu. Zauważ, kiedy podupadam na zdrowiu. Dla mojego dobra, znaj mnie."
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
"Proszę, znaj mnie i moje zwyczaje. Jak każda inna żywa istota, mogę zachorować. Jednak w odróżnieniu od drapieżników, ja ukrywam swoją chorobę i słabość, aby przeżyć. Twoim obowiązkiem jest pilnować mojej wagi i wiedzieć, czy nie zmarzłam albo się nie przegrzałam. Znaj moje ciało i dotyk mojej sierści. Znaj błysk moich oczu i wrażliwość moich uszu. Zauważ, kiedy podupadam na zdrowiu. Dla mojego dobra, znaj mnie."
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Mam lek - mogę odstąpić
Mam i mogę odstąpić:
1. ACC Mini (w saszetkach) - podawany przy chorobach układu oddechowego, np. zapalenie oskrzeli
2. Solcoseryl - ułatwia procesy regeneracyjne, np. gojenie się ran
3. Devikap - witamina D3
1. ACC Mini (w saszetkach) - podawany przy chorobach układu oddechowego, np. zapalenie oskrzeli
2. Solcoseryl - ułatwia procesy regeneracyjne, np. gojenie się ran
3. Devikap - witamina D3
- effcien
- Kontakt:
2 tabletki antybiotyku Enroxil. Wydany przez weta w pod koniec stycznia tego roku. Przechowywany w zamkniętym pudełku bez dostępu do światła, daleko od źródła ciepła np. kaloryfera. Lek można podawać tylko i wyłącznie z polecenia weterynarza i w zaleconych przez niego dawkach.
Oddam Zentel 400mg/20ml (Albendazolum) otwarty 4 lipca. Data ważności 11.2017.
Zostało pół opakowania zawiesiny (powinno wystarczyć na pełną kurację dla świnki morskiej).
Lek na pasożyty wewnętrzne.
Zostało pół opakowania zawiesiny (powinno wystarczyć na pełną kurację dla świnki morskiej).
Lek na pasożyty wewnętrzne.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
GalaxySparkle pisze:Zostały mi po leczeniu moich świnek:
Ursocam - napoczęty, w opakowaniu było 25 tabletek, zużyliśmy dosłownie kilka data ważności: 11 2016. Podawałam z polecenia lekarza na kamienie w woreczku żółciowym.
Metacam 1 ml w strzykawce do podawania doustnie, nie był podawany, data ważności: 3 miesiące, a otrzymałam go 29 IX. Miałam podawać przez kolejne dni po otrzymaniu zastrzyku, ale z powodu pogorszenia stanu zdrowia metoda leczenia została zmieniona.
Mam nadzieję, że jakimś świneczkom mogę w ten sposób pomóc.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Mam na zbyciu Lorinden N krem ważny do 09.2017 r i maść z witaminą A Retimax 1500 ważńą do 06.2016
Oraz dużo różnych kropli okulistycznych, nienapoczętych również.
Oraz dużo różnych kropli okulistycznych, nienapoczętych również.
Mam do oddania trochę probiotyku Enteroferment. Nie w oryginalnym opakowaniu, przesypywany od weterynarza. Najlepiej dla kogoś z Warszawy, bo to musi stać w lodówce. Mam tego ok. 40 gramów.
- Pysia
- Miejscowość: Nowe Miasto Lub.
- Kontakt:
GASPRID 5 mg - opakowanie 30 tabletek - termin ważności: 12.2019
Ostatnio zmieniony 07 gru 2018, 18:17 przez Pysia, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam karmę ratunkową RodiCare Instant 170g w plastikowej puszce.
Otwarta dwa tygodnie temu. Niestety, nie przydała się już mojej śwince.
Może ktoś potrzebuje? Jestem z Gdańska, ale mogę też wysłać karmę za koszt przesyłki.
EDIT: NIEAKTUALNE
Otwarta dwa tygodnie temu. Niestety, nie przydała się już mojej śwince.
Może ktoś potrzebuje? Jestem z Gdańska, ale mogę też wysłać karmę za koszt przesyłki.
EDIT: NIEAKTUALNE
Ostatnio zmieniony 12 paź 2016, 11:04 przez fafkulec, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam furososemid, całe opakowanie Metizolu i dwie tabletki Vetmedinu(wszystko trzymam w lodówce).Gdynia.