☣COOL SEXTET☣ czyli ☢G.K.N.A.B.P SQUAD☢

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
koni

Re: COOL QUINTET czyli G.K.N.A.P SQUAD :D

Post autor: koni »

Mam podobnie...kiedy rozpoczynałam poszukiwania świnek, miały być samiczki z Warszawy i żadnego rudego...no i same wiecie do kogo serce zabiło :)
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

A nasz Żurek był sam w sklepie z chyba 7 królikami.... A drugi to nie ważne jaki, miał być tylko puchaty facet...Żałuję, że wtedy nie wzieliśmy 2.... :nie_powiem: Co prawda ze sklepu ale te sklepowe potem i tak do adopcji trafiają tutaj...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Kati to ja też później już nie myślałam jaki świniak tylko przeglądałam forum w poszukiwaniu przyspieszonego bicia serca ;) No i się trafił całkiem gładki Czarny :lol:

Koni ja też zakładałam, że chcę samiczki a wyszło jak wyszło. Ale ale.. co Ty masz do rudego hymm..?? :P

Asita ja brałam z olx, bo nie miałam pojęcia, że jest coś takiego jak SPŚM czy hodowle rasowych świnek. O tym, że istnieją te dwie instytucje dowiedziałam się od Pani która sprzedała mi moje miśki :shock:

Strzyga właśnie były mini prostownice, mini suszarki iiii.. uwaga! mini lokówki :D
katiusha

Post autor: katiusha »

Ja się przygotowywałam do zaświnienia, szukając w necie pożytecznych wskazówek co do mieszkanka, karmy itp. W końcu trochę minęło od kiedy sama miałam świnki, więc stwierdziłam, że poszukam aktualnych trendów :lol: I tak trafiłam na Sowarzyszenie! Bardzo mi się spodobała idea, no i Stasio bardzo przejął się kwestią przygarnięcia świnek niechcianych. I tak oto jestem tu :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Hymm.. to mi się wydawało, że ja wszystko wiem, bo świnka w domu była, no ale właśnie kiedy to było? :redface: Doczytałam różne rzeczy z czasem, trochę byłam uprzedzona do SPŚM, bo tu ponoć wariaci są.. No i się okazało jak się przełamałam, że owszem wariaci ale tacy sami jak ja :lol:
katiusha

Post autor: katiusha »

Wolę być takim wariatem, niż statecznym stetryczałym marudą życiowym bez cienia altruizmu :lol: Tu sa ludzie ze wszystkich ścieżek kariery i sposobu życia. Łączy nas wewnętrzna wrazliwość na krzywdę i chęć czynienia dobra :peace:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Zamiast Dropsa miał być rozetek, tyle że biszkoptowy. Zamiast Cośka - rozetek agutek (taki duet mi się po nocach śnił)... I wyszło tak jak wyszło :lol: Coś mnie wtedy tknęło... Nie zapomnę, jak rodzice zgodzili się na drugiego prosia... Stwierdziłam, że poczekam na jakiegoś superprzystojniaka i lenia jednocześnie, albo rudego cresteda z białą koronką, może rasowca? Do adopcji było wcześniej tyle prosiaków które podbijały moje serce. Tym razem takiego zwierza wyjątkowo nie było. No ale postanowiłam sprawdzić... Wchodzę na stronę SPŚM, a tu taka pokraka mała, świnia która wygląda faktycznie jakby piorun ją strzelił a zad i mordkę ulizał miotłą na żel, a na koniec namalował na nosku plamę. Świnia, która sprawiała problemy z łączeniem. Świnia, której wątek adopcyjny jak do tej pory ignorowałam, bo mi się nie podobała ( :nie_powiem: )... Weszłam na wątek sama nie wiem po co i stwierdziłam, że to jest on. No i jakoś tak samo poszło :102:

Kati: dokładnie. Jak tak patrzę... Każdy tutaj jest inny, robi coś innego, ale jednak idzie się dogadać. To jest cudowne.
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Świnie jednoczą! :lol:

Kurcze a ja za tym poczochrańcem wzdychałam od początku, gdyby nie to, że miałam już zaklepanego malucha z hodowli (mimo, że się jeszcze nie urodził :lol: ) to bym go brała bez wahania (albo wcześniej Antychrysta Bobo) ale może tak było nam przeznaczone? Cosiek się świetnie dogadał z Dropsem a Tasman z Foxątkiem. Generalnie wierzę w przeznaczenie, bo różne świnki miałam adoptować ale z jakiś przyczyn do mnie nie trafiły, niektóre dalej szukają domów, bo były do adopcji w parze z inną a później się pokłócili i teraz są oddzielnie ale ja już mam swoich panów i kocham ich mocno i nie oddam nikomu :D
ANYA

Post autor: ANYA »

katiusha pisze:Wolę być takim wariatem, niż statecznym stetryczałym marudą życiowym bez cienia altruizmu :lol: Tu sa ludzie ze wszystkich ścieżek kariery i sposobu życia. Łączy nas wewnętrzna wrazliwość na krzywdę i chęć czynienia dobra :peace:
Dokladnie!

Dropsio ja tez tak mialam...mi sie Ryan kiedys nie podobal i sie klocilam z synkiem ze to nie jest ten swinek a teraz to moj najkochanszy swinek i z nim mam najlepszy kontakt (reszte tez oczywiscie kocham).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”