4 labiki, chłopaki, zdrowe, kolorowe, w Pv - szukamy DT !!!
Moderatorzy: porcella, pucka69
- Natalinka
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: 4 labiki, chłopaki, zdrowe, kolorowe, w Pv - szukamy DT
No to te dwa tygodnie do początku czerwca mogą wszystkie cztery zostać u mnie, żeby już ich nie stresować ciągłymi przenosinami - jakoś sobie poradzę
Czarna Kluska i Morena
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
On się ożywi jak jego koledzy przybędą. Daj mu jakieś schronienie - kupa siana, pudełko tekturowe, hamak - żeby schował się pod nim. A, norkę dałaś, ok. Zadzwonię do Pv i powiem że będziesz.
Czyli dwa zaklepane - a te dwa pozostałe? Czy ktoś mógłby?
No dobra - dwa tygodnie - tylko później też muszą gdzieś mieszkać w dt. Może ds się znajdzie szybko? ale to trzeba jednak myśleć jakby się nie znalazł.
Czyli dwa zaklepane - a te dwa pozostałe? Czy ktoś mógłby?
No dobra - dwa tygodnie - tylko później też muszą gdzieś mieszkać w dt. Może ds się znajdzie szybko? ale to trzeba jednak myśleć jakby się nie znalazł.
- Natalinka
- Kontakt:
Może nie będzie źle - dwa rudaski-słodziaki mogą znaleźć szybko domek. A jak się będzie przedłużać, poproszę o wsparcie, bo nie wiem jak długo z moim babińcem da się tak chłopaków trzymać i dbać o wszystkich równo dobrze. Bo jak czasem Mili z Tosią się zejdą przez moje gapiostwo to luz - najwyżej zębów kłapanie i stresów trochę, ale przy chłopakach to konsekwencje poważniejsze. Na razie postawiłam ich ciut wyżej, bo i tak na razie wypuszczać nie będę - znikną gdzieś pod regałem, łóżkiem, szafką, komodą i cześć! W razie czego zmienię im klatę na 120, jak już się rozbrykają we czterech Damy radę!
Czarna Kluska i Morena
- pucka69
- Kontakt:
- Natalinka
- Kontakt:
Napisała, jesteśmy w kontakcie - może uda się jutro "wyjechać" agutimalucha (o ile praca mi pozwoli wyjść godzinę wcześniej, ale liczę, że pozwoli)
Czarna Kluska i Morena
- pucka69
- Kontakt:
Ach, świetnie by było. Może w moim kontenerku jechać. chyba że znajdziesz pudło. to dziury wtedy w nim zrób do oddychania.
- martu.ha
- Kontakt:
To ja wyślę pani Ewie zdjęcie malców z zastrzeżeniem, że charaktery jeszcze nieznane
- Natalinka
- Kontakt:
To wstępnie umówione-załatwione: zawożę w środę maluszka na blabla (ja jeszcze nigdy nie jechałam, a on będzie!), który wiezie go do Niki2. A że pani kierowca przejeżdża obok, wyjdę z roboty tylko na chwilę
Dziś Martu.ho będę dawać znać z pierwszych obserwacji charakterów wszystkich trzech rudasków
Dziś Martu.ho będę dawać znać z pierwszych obserwacji charakterów wszystkich trzech rudasków
Czarna Kluska i Morena
- Natalinka
- Kontakt:
Re: 4 labiki, chłopaki, zdrowe, kolorowe - w DT, na 2 rezerw
Dzieciaki-chłopaki odebrane wczoraj! Agutek się ożywił, odsmutniał i też uspokoił - jeden z dwóch, co nie uciekają w panice Drugi to ten w łatki najbardziej rudo-biało-aguti. Dwa rude wariaty ledwo dają się złapać, ale wszystkie dokazują, no i nikt nie kaszle. Dr Asia bobki prewencyjnie wysłała do badania - w ciągu trzech dni będą wyniki (będę dawać znać, Niki2). Dałam chłopakom witaminę C wedle zaleceń, dosypałam Cavię, trochę suchych ziół i dałam spokój, bo na mój widok zbijają się w czterogłowego prośsmoka bądź puszystą świnkwieżę
Świnkwieża
Prośsmok
Z rana posprzątałam, ale wyraźnie było jedzone i pite i siano zniknęło - znaczy ekstra!
A jeszcze - Niki2 bierze dwóch urwisów: rudo-aguti i rudaska z niepewnymi zębami (to ten z ciemniejszymi uszkami i łapkami, niewygolony delikatnie na grzbiecie - drugiego rudego dr Asia lekko podgoliła, żeby się różniły na pierwszy rzut oka).
Świnkwieża
Prośsmok
Z rana posprzątałam, ale wyraźnie było jedzone i pite i siano zniknęło - znaczy ekstra!
A jeszcze - Niki2 bierze dwóch urwisów: rudo-aguti i rudaska z niepewnymi zębami (to ten z ciemniejszymi uszkami i łapkami, niewygolony delikatnie na grzbiecie - drugiego rudego dr Asia lekko podgoliła, żeby się różniły na pierwszy rzut oka).
Czarna Kluska i Morena
- pucka69
- Kontakt:
"Niepewne zęby" hm ... co jest o nich w karcie napisane?