Wszystko o klatkach

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

Lena87

Re: klatka toddy roll 120

Post autor: Lena87 »

Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo mogłabym pomóc Ci w zrobieniu takiej klatki :szczerbaty:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Ja mam C&C i jest to wspaniała sprawa. Po pierwsze, z jednej paczki możesz zrobić jedną ogromną zagrodę, dwie mniejsze, albo jedną z pięterkiem. Po drugie, bez trudu możesz zmieniać wymiary i kształty, a po trzecie, można ją złożyć lub rozłożyć w kwadrans. Nie ma też problemu z przechowaniem lub transportem, bo kratki mają wymiary 33x33cm i tyle tylko zajmuje cała klatka po złożeniu :).
Mam też normalną 120 cm, z zoo-produktu. Kratki są dość wiotkie, ale przy świnkach morskich wystarczy symboliczne zamknięcie. Jej niewątpliwą zaletą jest niska cena. Spokojnie można nową kupić poniżej 150 zł. Pasują do niej akcesoria Ferplasta (mam duży taras), więc jakbyś chciała dołożyć domek albo półkę, to nie będzie problemu. Najlepiej jednak zrobić akcesoria samemu, takie, jakie się chce.
Awatar użytkownika
awa39
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: awa39 »

Witaj znalazłam stronkę " klatki.org " gdzie klatka ocynkowana 120/60/43 jest po 119zł uważam, że super cena.
Lena87

Post autor: Lena87 »

Faktycznie tanio :shock:
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Jeden z moich DS ma tę klatkę i bardzo sobie chwali :) Świnki nie mają lęku wysokości, nie wiem skąd takie przekonanie :)
Podpis usunięty przez administratora.
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Bardzo dziękuję za wszystkie rady.
Może ktoś kto posiada taką klatkę mógłby się jeszcze wypowiedzieć na temat jej wad i zalet.
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Ja mam toddy 120, oprócz tego że się trzęsie kiedy świnki biegają (ale winna może być także podłoga, która jest krzywa ;-)) to klatka naprawdę super. Z dużymi drzwiczkami z przodu i u góry, wysoka (spokojnie można hamak podwiesić lub zbudować drugie pięterko). Kuweta jest prosta w czyszczeniu. Polecam ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Panna Fiu Fiu pisze:Ja mam toddy 120, oprócz tego że się trzęsie kiedy świnki biegają (ale winna może być także podłoga, która jest krzywa ;-)) to klatka naprawdę super. Z dużymi drzwiczkami z przodu i u góry, wysoka (spokojnie można hamak podwiesić lub zbudować drugie pięterko). Kuweta jest prosta w czyszczeniu. Polecam ;-)
A czy masz zamontowane obydwie półeczki (te plastikowe)? Czy są one stabilne i jak świnki radzą sobie z wchodzeniem na nie po mostkach (moje dotychczas wskakiwały na półki, ale tu są one zbyt wysoko).
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Nie mam zamontowanych bo po prostu moje świnie zbyt często się biją a taka mała powierzchnia była jedynie powodem do sprzeczek. ;-) Na tych trapach przykleiłam takie paski z maty łazienkowej i po tym nie było możliwości się ślizgać. Półeczki są duże i stabilne ;-)
Obrazek
DUSIA

Post autor: DUSIA »

Ja też chwalę sobie tą klatkę. Mam zamontowane obie półeczki, co prawda trapiki do nich są zbyt spadziste i śliskie, ale wystarczyło tam podkleić paski wykładziny i jest ok. Małe i duże prosinki radzą sobie z wchodzeniem bez problemu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”