Sklep Hipcio
Moderator: porcella
Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
Re: Sklep Hipcio
u mnie są wspaniali, najlepsza firma kurierska jaka do mnie przyjeżdża. Biorą podpis, a jak mnie nie ma to dzwonią i pytają czy mogą zostawić u sąsiadki. Bywa, że umawiają się ze mną na godzinę i dowożą wtedy, kiedy jestem. Ja jestem z nich bardzo zadowolona i chyba zapłakałabym się, gdyby firma kurierska w Hipciu miała się zmienić.
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Czyli muszę się poskarżyć.. Bardzo tego nie lubię ale to znaczy że Pan sobie podpisy podrabia, bo mu się za bardzo spieszy..
Koni jak mieszkałam w Szczecinie to wszyscy byli tacy cudowni, dzwonili, umawiali się a nawet przywozili paczkę w inny rejon miasta jeśli nie mogłam odebrać w domu, tu na zadu... mojego męża to tragedia.. Nawet listonosz ma pretensje do teścia że łaskawie na niego nie czekamy..
Koni jak mieszkałam w Szczecinie to wszyscy byli tacy cudowni, dzwonili, umawiali się a nawet przywozili paczkę w inny rejon miasta jeśli nie mogłam odebrać w domu, tu na zadu... mojego męża to tragedia.. Nawet listonosz ma pretensje do teścia że łaskawie na niego nie czekamy..

- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
U mnie tylko raz się zdarzyło, że kurier rano wysłał mi sms, że będzie w jakimś przedziale godzinowym i podał do siebie nr, potem 2 razy się zdarzyło, że zadzwonił, że będzie o którejś tam i czy ja też będę. A kilka razy się zdarzyło, że nie dzwonił... Podpisy brali zawsze.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- pastuszek
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Dla mnie osobiście Siódemka to dziadostwo, najgorsze z możliwych.
Jak coś ma przez nich iść to tylko za pobraniem, inaczej szukaj wiatru w polu.
Jak coś ma przez nich iść to tylko za pobraniem, inaczej szukaj wiatru w polu.
O mamo...czyli co kraj to obyczaj...a raczej co miasto....
Dla mnie siódemka to mistrzostwo świata. Przychodzą o 8:00 (zawsze jestem w domu), panowie przesympatyczni. Jak przyjeżdżają później, dzwonią, żeby zapytać czy jestem. Czy ewentualnie dojechać później, czy sąsiadce zostawić.
Chyba wszystko zależy od ludzi....kierujących danym regionem jak i samych kurierów.
Dla mnie siódemka to mistrzostwo świata. Przychodzą o 8:00 (zawsze jestem w domu), panowie przesympatyczni. Jak przyjeżdżają później, dzwonią, żeby zapytać czy jestem. Czy ewentualnie dojechać później, czy sąsiadce zostawić.
Chyba wszystko zależy od ludzi....kierujących danym regionem jak i samych kurierów.
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Siódemka... jak widzę, to mam ochotę kamieniami rzucać. Póki co kamieniami. Chamstwo i niechlujstwo.
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Koni oczywiście, że zależy od osób pracujących, bo w Szczecinie nigdy z żadnym kurierem nie było problemu, zawsze najpierw tel. później doręczenie. Tu w tej nieszczęsnej dziurze wszystkim się wydaje, że są nie wiadomo kim a to oni czynią usługę a ja jestem klientem nie na odwrót przecież.. Kiedyś jakiś mi przesyłkę zapłaconą z góry za ponad 600zł zostawił u sąsiadki bez pytania.. Całe szczęście sąsiadka jest ok ale kurier chyba nie jest jasnowidzem i bez kontaktu ze mną skąd to wiedział?
No nic ja zrobię z nimi porządek u siebie, bo mnie inaczej uczono traktować klientów, więc sama też chce być odpowiednio traktowana
No nic ja zrobię z nimi porządek u siebie, bo mnie inaczej uczono traktować klientów, więc sama też chce być odpowiednio traktowana

Kochani. W związku z planowanym brakiem prądu w poniedziałek przez ok.9h nie będziemy w stanie realizować oraz wysłać zamówień. Zostaną one wysłane we wtorek. Nie będziemy również w stanie odpisywać na maile.
Za utrudnienia bardzo przepraszamy.
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Za utrudnienia bardzo przepraszamy.
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Wszelkie skargi bardzo prosimy kierować do nas bezpośrednio, najlepiej na maila, szczególnie jeśli kurier przeskrobie coś grubszego - przekazujemy info do przewoźnika, który może wyciągnąć konsekwencje wobec gagatka.
Kurier ma obowiązek wziąć podpis od osoby która odbiera paczkę.
Kurierzy pracują do ok 17, ale nikt im nie płaci za godziny, tylko za rozwiezione paczki, stąd może wynikać ich opór...
A to jak pracuje dany kurier zależy tylko i wyłącznie od niego samego, nie od firmy, nawet nie od miasta. Jedni zawsze na czas, zawsze telefon, grzecznie i na temat, inni burczą, przyjeżdżają raz o 9 a raz o 19, zero kontaktu i rzucają paczkami...
I przy okazji, jak niektórzy mogli zauważyć, zmienia się przewoźnik który rozwozi nasze paczki (Siódemka jest w trakcie fuzji z DPD), i coraz częściej paczki będą przywozić kurierzy DPD. Fuzja jest przeprowadzana stopniowo w całej Polsce, a wraz z nią zazwyczaj zmieniane są rejony pracy kurierów, więc najprawdopodobniej pozmieniają się kurierzy dowożący paczki.
Z dowozów we Wrocławiu niestety musieliśmy zrezygnować, ponieważ nie wyrabialiśmy czasowo, i na dodatek po tym jak nasze auto dwa razy w ciągu miesiąca odmówiło posłuszeństwa (co skończyło się baaardzo konkretnym rachunkiem z warsztatu
) zmuszeni byliśmy zlikwidować tę opcję.
Jeśli się uda znaleźć jakąś sensowną firmę zewnętrzną dowozy wrócą do sklepu na podobnych warunkach, w tym momencie pozostaje jedynie kurier/poczta lub odbiór osobisty (standardowo 10-17, ale zawsze można do nas napisać i umówić się na późniejszą godzinę, jeśli tylko będziemy mogli, wydamy towar po standardowych godzinach).
Kurier ma obowiązek wziąć podpis od osoby która odbiera paczkę.
Kurierzy pracują do ok 17, ale nikt im nie płaci za godziny, tylko za rozwiezione paczki, stąd może wynikać ich opór...
A to jak pracuje dany kurier zależy tylko i wyłącznie od niego samego, nie od firmy, nawet nie od miasta. Jedni zawsze na czas, zawsze telefon, grzecznie i na temat, inni burczą, przyjeżdżają raz o 9 a raz o 19, zero kontaktu i rzucają paczkami...
I przy okazji, jak niektórzy mogli zauważyć, zmienia się przewoźnik który rozwozi nasze paczki (Siódemka jest w trakcie fuzji z DPD), i coraz częściej paczki będą przywozić kurierzy DPD. Fuzja jest przeprowadzana stopniowo w całej Polsce, a wraz z nią zazwyczaj zmieniane są rejony pracy kurierów, więc najprawdopodobniej pozmieniają się kurierzy dowożący paczki.
Z dowozów we Wrocławiu niestety musieliśmy zrezygnować, ponieważ nie wyrabialiśmy czasowo, i na dodatek po tym jak nasze auto dwa razy w ciągu miesiąca odmówiło posłuszeństwa (co skończyło się baaardzo konkretnym rachunkiem z warsztatu

Jeśli się uda znaleźć jakąś sensowną firmę zewnętrzną dowozy wrócą do sklepu na podobnych warunkach, w tym momencie pozostaje jedynie kurier/poczta lub odbiór osobisty (standardowo 10-17, ale zawsze można do nas napisać i umówić się na późniejszą godzinę, jeśli tylko będziemy mogli, wydamy towar po standardowych godzinach).
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
elido pisze:ale zawsze można do nas napisać i umówić się na późniejszą godzinę, jeśli tylko będziemy mogli, wydamy towar po standardowych godzinach).

bo kurierzy a szczególnie 7mka

Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy