Mercedes i Morena
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: Mili i Nili, Lumi i Hukka, czyli Siostry Alternatywne
Ojj.. U samców to wszystko odniosłoby odwrotny efekt, po oddzieleniu już nie połączysz, a co do zapachu to od tego się zaczęły kłótnie u moich dwóch pierwszych panów. Gery się zasikał, nie miałam czym go umyć wiec przemyłam delikatnie mydełkiem zwykłym do rąk, zapach spowodował agresję Taśka względem Gerego a później się posypało całkiem właśnie po oddzieleniu. Na samicach się nie znam fakt ale brzmi bardzo ryzykownie.
- Natalinka
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Zmartwiłaś mnie, Lilith Na razie stosuję strategię przeczekiwania, więc dziewczyny są jednak razem w dwóch połączonych klatach z nieograniczonym dostępem do wyjścia na wybieg (z czego oczywiście nie korzystają ) i Nili okupuje jedną klatę przy udziale Mili, a w drugiej klacie brykają Lumi i Hukka. Kiedy Nili zagląda do części śnieżynkowej - popłoch, kiedy Hukka i Lumi wskakują do Nili i Mili - wojna. I co robić, co robić?
Czarna Kluska i Morena
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Tak czy inaczej trzymam mocno kciuki żeby się jakoś dogadały I pamiętaj ja mam samców oni jednak są trochę inni i bardziej terytorialni.
Może znów wrzuć je na całkiem nowy wybieg,bez domków do chowania tylko z żarciem, z podmytymi tyłkami i niech się dogadują? Ja przy ostatnim łączeniu koc poświęciłam jako "drybed", bo żadna na nim nie siedziała.
Fakt, że pół pokoju było ogrodzone przez trzy dni, ale się dogadały.
A w międzyczasie wszystko ostro wypierz i wyczyść, pomieszaj, pozamieniaj i połącz na stałe klatki..
Fakt, że pół pokoju było ogrodzone przez trzy dni, ale się dogadały.
A w międzyczasie wszystko ostro wypierz i wyczyść, pomieszaj, pozamieniaj i połącz na stałe klatki..
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Smaruj ogórkiem tyłki
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- martu.ha
- Kontakt:
No to dopiero się zaczną gryźćAsita pisze:Smaruj ogórkiem tyłki
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Mój Żurek nie zjadł Alfreda....
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
- Natalinka
- Kontakt:
Tak wygląda obraz po dwóch stronach barykady
Czarna Kluska i Morena
- Natalinka
- Kontakt:
A, i przestaję się przejmować wagą: kupiłam zalecane ziółka, Nerwosol, syrop na apetyt i zanim zdążyłam zaaplikować, w ciągu tygodnia wszystkie panny przytyły! O, proszę:
Hukka 570g
Lumi 641g
Mili 856g
Nili 670g
Wygląda, że wystarczy nabiegać się po aptekach i efekt murowany! No, ale gwoli prawdy, to od dwóch tygodni dostają więcej wit. C i dodatkowo Roboran H plus dorzucam do ziół melisę (tak sobie schodzi, ale schodzi). Ach, i wpadłam na genialny pomysł, jak inaczej niż strzykawą aplikować witaminę C! Po prostu polewam nieco większą ilością niż przypisana śniadanko - zauważyłam, że znika zawsze w 10-15 minut, czyli wit. C nie zdąży się utlenić! I to chyba działa - nikt się nie stresuje strzykawką, a wit. C zjedzona (wręcz nawet puste talerzyki wylizane ostatnio odbieram). A do kolacji porcję posypuję Roboranem po szczypcie na główkę. I wygląda, że wszystko działa!
Hukka 570g
Lumi 641g
Mili 856g
Nili 670g
Wygląda, że wystarczy nabiegać się po aptekach i efekt murowany! No, ale gwoli prawdy, to od dwóch tygodni dostają więcej wit. C i dodatkowo Roboran H plus dorzucam do ziół melisę (tak sobie schodzi, ale schodzi). Ach, i wpadłam na genialny pomysł, jak inaczej niż strzykawą aplikować witaminę C! Po prostu polewam nieco większą ilością niż przypisana śniadanko - zauważyłam, że znika zawsze w 10-15 minut, czyli wit. C nie zdąży się utlenić! I to chyba działa - nikt się nie stresuje strzykawką, a wit. C zjedzona (wręcz nawet puste talerzyki wylizane ostatnio odbieram). A do kolacji porcję posypuję Roboranem po szczypcie na główkę. I wygląda, że wszystko działa!
Czarna Kluska i Morena
- martu.ha
- Kontakt:
Krwiożercza Nili łypie
tylko uważaj z tą wit C żeby ogóraska nie polać, bo on rozkłada tą witaminkę
tylko uważaj z tą wit C żeby ogóraska nie polać, bo on rozkłada tą witaminkę