Mercedes i Morena
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Re: Mili i Nili, Lumi i Hukka, czyli Siostry Alternatywne
Bobki i siki są w ramach świnkoterapii
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- Natalinka
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Szczególnie, że to dopiero co przebadane, śliczne bezkokcydiowe itp. bobki! Mają stanowczo właściwości uzdrawiająceAsita pisze:Bobki i siki są w ramach świnkoterapii
Czarna Kluska i Morena
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Ale to na pewno Lumi? Taka nerwowa? Już szybciej rozkrzyczaną Hukkę o newowość bym podejrzewała. Na pewno nie pomyliłaś świnek?
- Natalinka
- Kontakt:
No właśnie nie - Hukka wyrasta na prawdziwą rozbójniczkę, a Lumi się wycofuje przy najdrobniejszej nawet konfrontacji. Ostatnio Mili łaziła ze strupkiem na pyszczku - nie wiem, skąd się wziął, ale podejrzewam Hukkę, która przy byle okazji leje się z Nili. A nadal jest najmniejsza. Ale tyje i rośnie, a Lumi nie.
Czarna Kluska i Morena
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
No to się zmieniło, wcześniej Hukka stała dość długo w miejscu. A kto się z kim przyjaźni?
- Natalinka
- Kontakt:
W sumie najbliżej jej z największą Mili - widzę, że się razem przytulają w norce czasem, chowają pod jednym hamakiem, jak niosę witaminę C. No i widzę też, że choć sama czasem goni Lumi, to zdarza jej się stanąć w jej obronie, kiedy przeganiają ją Nili i Mili. A właśnie, muszę jeszcze nagrać, jak Nili biega - jest jak pocisk! Zwarta, obła i błyskawiczna - nie do złapania, jeśli sobie tego nie życzy
Czarna Kluska i Morena
No niektóre świnki jak się rozpędzą, to petarda nie dogoni
- Natalinka
- Kontakt:
To już wiem, kto bruździ: Nili zrobiła się potworną paskudą! Szukam więc świnkowego behawiorysty (znajdzie się jakiś na forum?) - jakoś muszę doprowadzić towarzycho co najmniej do rozejmu! Ostatnio już nawet Mili chętniej siedzi z Hukką i Lumi w ich części "klaty", bo Nili tylko szczerzy zęby - nie w uśmiechu, groźnie łypie i szczypie w pupę! Kto pomoże???!!!
Jak nie, to przyjdzie mi odseparować Nili w 80, żeby zobaczyć, czy to coś zmieni...
Tu sielanka na sianku od pana Roberta (wciąż chętnie się podzielę... http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =57&t=4422)
Jak nie, to przyjdzie mi odseparować Nili w 80, żeby zobaczyć, czy to coś zmieni...
Tu sielanka na sianku od pana Roberta (wciąż chętnie się podzielę... http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =57&t=4422)
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2015, 12:55 przez Natalinka, łącznie zmieniany 2 razy.
Czarna Kluska i Morena
- martu.ha
- Kontakt:
A jednak - rude to wredne
behawiorystą nie jestem, ale ja bym ją oddzieliła na kilka dni - niech sobie zobaczy konsekwencje swego postępowania, jak to fajnie w izolatce posiedzieć i może się nawróci. I nie karm jej jako pierwszej, bo jeszcze pomyśli, że jest najważniejsza i jej wszystko wolno
A jak będziesz ją zwracała na łono stada można jej popsikać tyłek czymś mocno pachnącym, by chwilowo utraciła własny zapach i się lekko skonfundowała
A jak to nie pomoże to może iść na resocjalizację do starszych ciotek, które też lubią po tyłku skubnąć, więc lepiej, niech zgrzecznieje
behawiorystą nie jestem, ale ja bym ją oddzieliła na kilka dni - niech sobie zobaczy konsekwencje swego postępowania, jak to fajnie w izolatce posiedzieć i może się nawróci. I nie karm jej jako pierwszej, bo jeszcze pomyśli, że jest najważniejsza i jej wszystko wolno
A jak będziesz ją zwracała na łono stada można jej popsikać tyłek czymś mocno pachnącym, by chwilowo utraciła własny zapach i się lekko skonfundowała
A jak to nie pomoże to może iść na resocjalizację do starszych ciotek, które też lubią po tyłku skubnąć, więc lepiej, niech zgrzecznieje
- Natalinka
- Kontakt:
O, martu.ho przewspaniała! Wiedziałam, wiedziałam, że pomożesz! Tak zatem zrobię - odizoluję na kilka dni i będę karmić na końcu! Potworna kara!
Czarna Kluska i Morena