Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Re: Duduś vel Chrapacz & Alfik, Mopsik [*].

Post autor: kleymore »

Nadal co prawda charczy, ale wydaje mi się, że ciszej :love: Albo to już jakieś małe urojenia. W każdym razie są etapy bez charczenia, cały dzień było ok - dopiero koło 18 znowu się zaczęło. Teraz smacznie śpi i pochrapuje, miejmy nadzieję, że przejdzie i po skończonym antybiotyku nie wróci :love:

Jeszcze raz kochana bardzo Ci dziękuję za pomoc :buzki:
elka_w

Post autor: elka_w »

To super informacja :D
Oby już tylko coraz lepiej :):)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Po zastrzyku zawsze warto rozmasować miejsce wkłucia - przed zastrzykiem też można mu "pomiętosić" skórę i jak się uspokoi to wtedy wkłuć (nawet się nie zorientuje :szczerbaty: ). Jaki dostaje antybiotyk? Jeśli enrofloksacynę to po niej lubią robić się małe guzki i zrosty (czasami też ranki). Jeśli takie coś będzie to nie przejmuj się, że coś źle zrobiłaś - jeśli jest sam guzek to wystarczy codziennie rozmasowywać a jak pojawi się ranka to możesz smarować maścią na przyspieszenie gojenia.
PS pisałaś, że Twój piesek je karmę dla kotów - uważaj bo ta karma ma dużo białka i psom siadają po niej nerki.
Jak tam Duduś po nocy? :buzki:
Obrazek
kleymore
Kontakt:

Duduś bierze Enroxil 5%, przed zastrzykiem nie da sobie wymasować bo myśli, że to już zastrzyk - staram się to mniej więcej pognieść żeby aż tak nie bolało, a po tak turka i jest wściekły przez parę dobrych godzin, że nie da rady nawet go tam pogłaskać :sadness: :sadness: Już mu troszkę przeszła na mnie złość.

A co do pieska to moja mama jest ogromną psiarą, siedzi w związku kynologicznym z dziada pradziada, wystawiała Maila, Sissi. Sissula odeszła od nas 2 lata temu, a Mailo też jest już wiekowy - zostało mu kilka zębów, dlatego lubi sobie podjeść taką karmę dla kotów, a do tego mały pyszczek, a ta sucha dla kotów jest mała i odpowiada mu smakiem. Oczywiście dostaje również inne jedzenie.

Trzymajcie kciuki :buzki: jeszcze parę godzin i znowu zastrzyk :sadness:

Edit: Właśnie Duda podskakuje i się cieszy, umyłam im kuperki i Duda zachowuje się tak jakby się śmiał z Alfa, że on boi się kąpieli a Duduś znosi niczym prawdziwy facet wszystkie zastrzyki, które mamusia robi :laugh: No nie powiem, ale trochę się na mnie obrazili :roll:
kleymore
Kontakt:

Jesteśmy po kolejnym zastrzyku, Duda jest na mnie wściekły, ale lepiej go zniósł niż wczoraj :sadness:
Ann

Post autor: Ann »

Pewnie nabierasz większej wprawy w robieniu zastrzyków :D oby mu pomogło :fingerscrossed:
Trajkotka
Miejscowość: Oświęcim
Kontakt:

Post autor: Trajkotka »

Te pierwsze trzy zdjęcia wymiatają! Tworzą idealną historie o nich ! :D
kleymore
Kontakt:

Duduś dalej charczy :sadness: :sadness: o taki dźwięk jest nadal

http://www.supershare.pl/?d=4366330B2

Już 3 dzień antybiotyku
kleymore
Kontakt:

Uwaga , uwaga. Mam na imię Albert. Urodziłem się 14 lipca 2012 roku, właśnie poznałem dwóch przyjaciół :buzki: W poprzednim domku były same samiczki i nie miałem z kim się bawić, a moja pani chorowała, dlatego musiała mnie oddać :love: :love: :buzki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 paź 2013, 11:50 przez kleymore, łącznie zmieniany 2 razy.
katzarzyna

Post autor: katzarzyna »

ale piękny łysolek :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”