Kiwi, Soia & Gofer - nowe świnkopudełko!
Moderator: pastuszek
					Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
	Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Re: Kiwi, Soia & Gofer
Ja posadziłam kupkówkę (bo przeczytałam, że dobra dla świnek), ale od 2 miesięcy mimo wieeelkiej donicy tylko mały meszek wyrósł, znać, że tylko na powietrzu chce rosnąć. A zboże od Pana Roberta (które do siana dołączył) już z 5 razy ścinane i wcinane i nowe narośniętemajson pisze:
I tu moje pytanie. Jest cała masa różnych nasion przeróżnych i jeszcze inszych niż te inne trawJakie prośkom najlepiej zasadzić?
 Marchewka też nie rośnie
 Marchewka też nie rośnie  
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami

- 

sempreverde
Ja sadzę pszenicęmajson pisze:Świnki najedzone to świnki szczęśliwe, a jak tu widzę, duża dba, bo trawkę sadzi
I tu moje pytanie. Jest cała masa różnych nasion przeróżnych i jeszcze inszych niż te inne trawJakie prośkom najlepiej zasadzić?
 Bardzo szybko rośnie i bardzo świnkom smakuje. Próbowałam też sadzić trawę-trawę, ale najpierw słabo mi rosła, takie wątłe trawki pojedyncze, malutkie. No i dużo wolniej niż pszenica. Tak naprawdę 7-10 dni od wysypania ziarna i stawiam na podłodze doniczkę na "pierwsze jedzenie". Zwykle trzy-cztery razy obgryzają te trawki i muszę zasadzić nowe.
 Bardzo szybko rośnie i bardzo świnkom smakuje. Próbowałam też sadzić trawę-trawę, ale najpierw słabo mi rosła, takie wątłe trawki pojedyncze, malutkie. No i dużo wolniej niż pszenica. Tak naprawdę 7-10 dni od wysypania ziarna i stawiam na podłodze doniczkę na "pierwsze jedzenie". Zwykle trzy-cztery razy obgryzają te trawki i muszę zasadzić nowe.- majson
- Miejscowość: Warszawa- Bielany
- Kontakt:
Zamówiłam dziś u Pana Roberta pszenicę, gałązki i sianko -10kg, bo to chyba świat i ludzie na dwie prosinki... popytam w jakichś ogrodniczych o trawę jeszcze albo inną zieleninkę 

Niunia (17.01.15),    Dziunia (22.02.15), Mania (06.06.16)
Za tęczowym mostem: Many (21.06.15-28.05.16) oraz psi przyjaciel Józek (01.12.2001r.-23.12.2015r.)

Za tęczowym mostem: Many (21.06.15-28.05.16) oraz psi przyjaciel Józek (01.12.2001r.-23.12.2015r.)
- Asita
- Kontakt:
Tylko nie kupuj takiej trawy trawnikowej...moim zdaniem nie jest dobra. Jak już to właśnie taką typowo łąkową (na stronce żywieniowej SPŚM jest, jakie rodzaje traw lubią), a takie to na allegro są bardzo tanie.

no mi też właśnie takie trawki pojedyncze cienkie z tej kupkówki....sempreverde pisze: Próbowałam też sadzić trawę-trawę, ale najpierw słabo mi rosła, takie wątłe trawki pojedyncze, malutkie. No i dużo wolniej niż pszenica.

- 

sempreverde
To jak chcesz żeby coś z tego wyszło, to musisz się uzbroić w cierpliwość i przycinać do ok. 5cm nad ziemią. Ona się wreszcie zagęści, ale ile to trwa...  

- Asita
- Kontakt:
Teraz to już chyba na łące będzie szybciej niż u mnie w doniczce... 

- majson
- Miejscowość: Warszawa- Bielany
- Kontakt:
Ooo ja też! Działkę mam, hektar łąki!   To chyba prośkowy raj!
 To chyba prośkowy raj!   

To chyba prośkowy raj!
 To chyba prośkowy raj!   
Niunia (17.01.15),    Dziunia (22.02.15), Mania (06.06.16)

- 

sempreverde
No ja mam moje magiczne miejsce za płotem, ale zazdroszczę Wam ogródków i działek jak nie wiem!