Dyskusje o karmach

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

Spicy78

Re: Dyskusje o karmach

Post autor: Spicy78 »

Lilith88 pisze:Mieszaj np. vitapol z którąś versele laga wtedy powoli się przyzwyczają do tej lepszej i z czasem dodawaj coraz mniej vitapolu aż dojdzie do momentu kiedy będą jadły tylko VL. Cavia Crispy w sensie Crispy Muesli? Musli powinny na początku chętniej jeść, bo jest w niej jednak trochę "śmieci" albo np. Cavia Classic też jest dość dużo w niej ziarna więc jest najbardziej zbliżona do karm gorszych firm. Raczej nie zostawaj przy gorszych karmach, bo świniakom to nie służy jak wiadomo, mam nadzieję, że stopniowo uda Ci się wprowadzić im VL, a może spróbuj innych marek dobrych karm? Beaphar, Brit Animals, JR Farm, Trovet czy Vitakraft z serii Emotion. Może ktoś jeszcze coś poradzi, bo ja osobiście nie miałam nigdy problemu z niejedzieniem VL (jedyne czego nie jedzą to te zielony drobny pellet z Crispy Muesli czy też Crispy Pellets).
Vitakraft Emotion też próbowałam bo nawet jest dostępny u nas w Niemczech ale też im nie podeszlo. . W takim razie jeszcze spróbuję z tymi karmami co podalas bo nawet nie wiedziałam, że tyle ich istnieje ;). Mam nadzieję, że w końcu moi Panowie zagustuja w którejś. .

Przepraszam za brak polskich znaków, napisano z Samsung Galaxy S4
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

To trzymam kciuki żeby coś im zasmakowało :fingerscrossed: Jak im będziesz mieszać z vitapolem to w końcu powinni się przestawić ;)
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

W Niemczech masz jeszcze dobry Greenwoods, JR Farm Grainless i Bunny Basic albo Nature dla świnek morskich. Jakbyś gdzie widziała Oxbow Cavy Cuisine dla świnek morskich, to też jest dobry, albo Burgess Excell.
MartaMG

Post autor: MartaMG »

U mnie tak 1/3 składników CN nie jest zjadana (prosie grzebia w misce jak kury i szukają ulubionych kasków), a CC jest jedzona w całości - bo cchrupki są identyczne. A kupuje jak leci - co jest, najczęściej oba i mieszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”