Poznańskie świniory - koniec pewnego rozdziału.

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
patic6

Re: Major, Olesia, Gryzelda

Post autor: patic6 »

Niestety Gryzelda dołączyła do pacjentów stomatologicznych. W starym roku dokarmiałam ją okazjonalnie z powodu wagi, ale w większości jadła sama. Od sylwestra jest tylko na papkach, sama zje co najwyżej ogórka. Prawdopodobnie mamy ropień pod jednym z trzonowców (od spodu żuchwy jest wyczuwalna górka), wtórnie przerośniete i krzywo starte zęby. Waga wczoraj 580 g...

Czy robił ktoś zdjęcie rtg śwince z takim problemem? Bo dowiedziałam się od wetki, że nie ma większego sensu, ponieważ ciężko na nim cokolwiek zobaczyć...

Z innych ciekawostek, Gryzelda ma objawy paraliżu z niedoboru wit. C... Wszystko bym zrozumiała, gdyby nie to, że witaminę C dostaje :help: Juvit wymieniłam na Cebion, nie wiem, czy seria produktu jakaś trefna, czy zdążyła się rozłożyć (choć teoretycznie po otwarciu powinna być ważna jeszcze pół roku)... a może 0,2 ml (ok 5 kropli) co 2 dni to dla słabo jedzącej świnki za mało :idontknow: pozostałe świnie tyle dostawały i czują się świetnie, ale jedzą wszyściutko, więc krople są tylko uzupełnieniem. Od dzisiaj mam dawać Gryzeldzie po 10 kropli codziennie przez 4 dni, później po 5 kropli codziennie.

Trzymajcie kciuki żeby kontrola za tydzień wypadła dobrze i żeby swinia zakwalifikowała się do zabiegu usunięcia ropnia - razem z zębem niestety...
Nejvii

Re: Major, Olesia, Gryzelda choruszka

Post autor: Nejvii »

Oj kochana! Ty to masz z tymi świniami.. oby wszystko ułożyło się pomyślnie! :fingerscrossed:
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Trzymamy :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

:fingerscrossed:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Marta_K

Post autor: Marta_K »

Biedna mała... mój Stefan miał to samo...
Trzymam kciuki :fingerscrossed:
patic6

Gryzelda na szczęście dobrze zareagowała na antybiotyk - gula wyraźnie się zmniejszyła, a małą coraz częściej widzę nad miską, próbuje sama jeść :) przybrała też na wadze i coraz lepiej wygląda. Chyba te kciuki pomogły :fingerscrossed: we wtorek korekta, oby obyło się bez rwania zębów.
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

To w takim razie dalej za Gryzię bardzo mocno :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
A fotki będą? Olesiiiii i reszty :roll:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
patic6

Fotki będą jak ogarnę Windows 8 :computer: Od kilku dni bezskutecznie poszukuję Moich Dokumentów :rotfl:

Gryzelda wróciła z zabiegu lżejsza o dwa zęby... oba same się chwiały przy dotknięciu :( niby dostała tylko "głupiego jasia", ale jeszcze się nie do końca wybudziła (zastrzyk dostała około 17.30)...
Marta_K

Post autor: Marta_K »

I jak choruszka? Doszła do siebie? Dalej trzymam kciuki za nią. Niech nam w końcu te świnie przestaną wariować :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”