Sofia
Wiek - 2,5 roku
Płeć świnki: samiczka
Numerek adopcyjny: 1833
miejsce, w którym przebywa świnka, oraz u kogo-okolice Torunia/Joanka
#stan adopcji- rezerwacja- do adopcji do innej samiczki
#historia zwierzęcia, przebyte choroby- świnka oddana przez rodzinę, ze względu na zmiany, które będą zachodziły , po badaniu - przegląd pozytywny, ogólny stan dobry, do obserwacji uszka, czy się grzybek nie wykluje, delikatny łupież - do wykąpania w Nizoralu; niestety, świnka ma tzw. ostrogi, ale odpowiedni pedicure załatwi sprawę.
Świnka wybitnie klatkowa, widać, że nie wie co to wolny wybieg.
#Informacje dot. diety - korzysta z poidła, sianko, marchew, seler naciowy, jabłko, ogórek, pietruszka korzeń, ciekawa smaków - jesteśmy w fazie prób smakowych; ma podaną CN, którą skubnie czasem nie wiem co jadła wcześniej
#kontakt do osoby decyzyjnej - Joanka PW (wiadomość prywatna)
#Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: Iza
Świneczka sympatyczna, z różnokolorowymi oczkami
Boczek z niebieskim oczkiem
Boczek z brązowym oczkiem
I wygrzewanie się w kocyku po wizycie w SPA z Nizoralem w roli głównej.
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnki wykazywały szczere zaangażowanie w proces adopcyjny. Proszę zapoznać się z http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=129
Różnooka Sofia (T-ń) już w DS Wrocław :)
Moderator: silje
-
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
Różnooka Sofia (T-ń) już w DS Wrocław :)
Ostatnio zmieniony 08 lut 2015, 15:40 przez Joanka, łącznie zmieniany 4 razy.
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita, Baltazar i Don Pedro, Augustyna, Augustyn, Polikarp, Witkac, Wikta
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Rożnooka Sofia wygląda domu (T-ń)
To ostatnie zdjęcie rewelacja
-
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Rożnooka Sofia wygląda domu (T-ń)
Bo Sofina taka jest - loozior, no chyba, że coś jej się nie spodoba, to to pokaże odpowiednio
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
-
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Różnooka Sofia wygląda domu (T-ń)
Sofia właśnie uprawia leżing i nie interesują ją wcale panowie próbujący przegryźć kraty w jej klatce
Generalnie widać po niej, że była to świnka klatkowa... klatka była tak mała, że Sofia zajmowała 1/4 klatki, także prosinka nienawykła do spacerów i ruchu Ale nadrabia, a przynajmniej pracuję nad tym, żeby jej się chciało ruszać . Wczoraj wycięłam jej 0,5 cm ostrogi z jednej nóżki, a miała na obu przednich i wmasowałam we wszystkie giczki kremik, gdyż nie wyglądały zbyt dobrze
Od dziś tez podaję Sofii probiotyk, nie wiem co jadła w poprzednim domu, ale sianka schodzi niewiele, CN jest ledwo ruszona, próbowałam śmieczowej, też nie za bardzo rzuca się wręcz na zielone, ale to chwilowo do unormowania się kup, odstawiłam, całe szczęście pije.
Eh, dużo pracy przed nami, ale niewątpliwa uroda tej świnki wszystko wynagradza....
Generalnie widać po niej, że była to świnka klatkowa... klatka była tak mała, że Sofia zajmowała 1/4 klatki, także prosinka nienawykła do spacerów i ruchu Ale nadrabia, a przynajmniej pracuję nad tym, żeby jej się chciało ruszać . Wczoraj wycięłam jej 0,5 cm ostrogi z jednej nóżki, a miała na obu przednich i wmasowałam we wszystkie giczki kremik, gdyż nie wyglądały zbyt dobrze
Od dziś tez podaję Sofii probiotyk, nie wiem co jadła w poprzednim domu, ale sianka schodzi niewiele, CN jest ledwo ruszona, próbowałam śmieczowej, też nie za bardzo rzuca się wręcz na zielone, ale to chwilowo do unormowania się kup, odstawiłam, całe szczęście pije.
Eh, dużo pracy przed nami, ale niewątpliwa uroda tej świnki wszystko wynagradza....
-
- Moderator globalny
- Kontakt:
Dziś probiotyku cd i lepiej i karma schodzi i sianka więcej.
Chyba dotarło do niej, że krzywdy jej nie zrobię i nawet wycieczki po pokoju zaczyna uskuteczniać, a nie tylko chowa się w kąciku i bałamuci moich świnkofacecików
Byle tak dalej
Chyba dotarło do niej, że krzywdy jej nie zrobię i nawet wycieczki po pokoju zaczyna uskuteczniać, a nie tylko chowa się w kąciku i bałamuci moich świnkofacecików
Byle tak dalej
- justynuszek
- Miejscowość: Sosnowiec
- Kontakt:
Świnka marzenie
Zawsze chciałam mieć właśnie taką piękna bialo-rudą prosinkę
-
- Moderator globalny
- Kontakt:
Zobacz, cóż za zarządzenie losu i jeszcze wolna i ma przepiękne oczyska niebiesko-brązowejustynuszek pisze:Świnka marzenie
Rezerwować?
Myślę, że justynuszkowi chłopcy byliby zachwyceni
-
- Moderator globalny
- Kontakt:
Podobnie jak moi ćwiczą próby wlamu do klatki poprzez przegryzanie prętów. Klatka na razie stawia opór, ale jak długo?