Dixie na zawsze w moim sercu
Moderator: pastuszek
-
Zaffiro
Re: Dixie moja świnka :)
Maksio dostawał zastrzyki około 2 tygodnie bo dodatkowo gorączkował, ale już po kilku wizytach wyglądał znacznie lepiej
Co do biegunki to radze zastosować sucha dietę do unormowania kupki
czyli woda, sianko, karma, jakieś suszki typu liście malin, babka lancetowata itd... Suszki z umiarem oczywiście
Na wzdęcia Maksio dostawał espumisan w kropelkach, 1 ml więc myślę, że dla świnki ciut mniej
skonsultuj to ze swoim weterynarzem, ja stosowałam się do wszystkich zaleceń mojego weterynarza 
-
black_sheep
Jak zwykle dziękuję za każdą radę:) Teraz jest już całkiem fajnie, Dixie powolutku zaczyna jeść, ale wczoraj znowu miałam małą chwilę niepewności. Strasznie ją przytkało, w ogóle kupek nie robiła, więc byłam wczoraj u weterynarz, bo brzuch miała jak balon, wręcz chodzić nie mogła - nogi się na boki rozjeżdżały. Dostała buscopan, dostała parafinę i laktulozę a ja dostałam pewność, że to nie skręt jelit
Kupki dziś są, ale malutkie jak od myszki. Może teraz jelita ruszą:) Co mogę dodać, z dnia na dzień Dixie jest ociupinkę lepsza, pani weterynarz wczoraj powiedziała, że będzie dobrze. No myślę, że za jakiś tydzień mogę otwierać szampana albo jakieś 0,7 postawić ze szczęścia
:):) Brak mi słów jak się cieszę, że moja kruszynka jeszcze ze mną zostanie 
-
katiusha
Ależ Dixie to piękna panienka
Bardzo przykro, że choróbsko się przyplątało...
za powrót do zdrowia.
-
katiusha
-
Luna_Luna
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Dobre wieści 
-
Zaffiro
Doskonale wiem jaki jest smak zwycięstwa nad choroba
doskonale pamiętam jak się cieszyłam jak Bobi wyzdrowiał
teraz jeszcze walczymy o Maksia, ale muszę wieżyc, że się uda 
-
black_sheep
Maju będzie dobrze, właśnie czytam na Twoim wątku o Maksiu...
- Inez
- Miejscowość: Niedzica
- Kontakt:
A ja pamiętam jak na starym forum pisałaś, że chcesz jakąś najbrzydszą świnkę i masz Dixie. Moje dziewczyny: Rudzia i Tusia maja już ponad 6 lat. Zwłaszcza po Rudzi widać wiek, chociaż obie są dużo mniej ruchliwe. Ale mamy nadzieję na jeszcze dużo chwil razem.
Szybkiego powrotu do zdrowia

Szybkiego powrotu do zdrowia