pavo care4life musli dla koni :)

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pauli
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

pavo care4life musli dla koni :)

Post autor: pauli »

hej, nie znalazłam ani słowa na temat tej mieszanki, przynajmniej na tym forum - a coś mi dzwoni, że na starym jeszcze była rozmowa na temat mieszanek dla koni w żywieniu świnek morskich :)
dawno temu podawałam moim prośkom karmę z tematu i jadły dość chętnie, to jest takie musli z większością zieleniny, więc nie mam złudzeń, że jako samodzielna karma to za mało.
ktoś karmi dłużej musli końskim świnki? może macie jakieś polecane inne marki/rodzaje?
pozdrawiam :)
Obrazek
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: pavo care4life musli dla koni :)

Post autor: porcella »

Tak, kupowaliśmy, owszem, nie znam świnki, która by to chętnie jadła, chyba ma za duże granulki, i jest taka lepka (melasa?) chociaż skład podobno świetny.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
lubię

Post autor: lubię »

Owszem, był na starym forum, gdzie było tytułowe muesli było bardzo polecane, obok Equi First Fiber Muesli. Zamówiłam na próbę oba i o ile EF znikało bardzo ładnie, to Pavo ledwie poskubały :( A szkoda, bo ta karma tak obłędnie pachnie :love: Myślę, ze chodziło właśnie o granulki - wielkie i gładkie, świnki z jakiegoś powodu nie przepadają za takimi (w każdym razie te, co są u mnie). Za to do EF regularnie wracam, nie karmię nią stale, ale co jakiś czas kupuję worek i sobie spokojnie schodzi.
A, i te karmy być może są opisane jako bardzo lekkie, dla koni starszych, rekonwalescentów i ogólnie z problemami, ale mowa o koniach, czyli zwierzakach karmionych ogólnie wysokoenergetycznie. Dla świnek takie muesli w zupełności wystarczą jako karma treściwa i jak z każdą inną treściwą - nie należy z nią przesadzać ;)
Awatar użytkownika
pauli
Kontakt:

lubię - dzięki za odpowiedź :) właśnie z pavo pamiętam obłędny zapach, świnie skubały ale dużo lądowało w koszu.
ta druga to o tę chodzi? http://pasze.sklep.pl/asortymenty-konie ... 15-kg.html
cenowo wygląda duuużo lepiej niż pavo, jak tylko konto będzie pełne to zakupię i potestuję :)
bo zwyczajnie jestem już w kropce, nie mam ich czym karmić ze świńskich karm :roll:
Obrazek
lubię

Owszem, to ta. Nie masz czym w sensie, że nic nie jedzą? Bo ta oferta już dość bogata jest :think: Pytam, bo dobrze co jakiś czas zmieniać karmę, nie jechać ciągle na tej samej.
Awatar użytkownika
pauli
Kontakt:

lubię pisze:Owszem, to ta. Nie masz czym w sensie, że nic nie jedzą? Bo ta oferta już dość bogata jest :think: Pytam, bo dobrze co jakiś czas zmieniać karmę, nie jechać ciągle na tej samej.
niezbyt mam na co zmieniać, bo to co lubiły, np. tima mega c - wycofane, cavia complete - zmieniona i jest mniejsze opakowanie w tej samej cenie, np. beaphar care nie tknęły, cavie nature, crispy musli, greenwodsa czy vilmie tylko dziubią i sporo wyrzucam. "jadą" głównie na sianie i zieleninie, karma to zło ostateczne :twisted:
też staram się kupować w sklepach, w których równocześnie mogę kupić karmę psu, wtedy koszt mam taki, że przesyłka za free. z zooplusa pozostał mi do testowania jr farm uczta dla świnek, się zobaczy :)
Obrazek
lubię

Twoje lubią Timę :shock: Moje potrafiły ją wydłubać z każdej mieszanki i odłożyć obok miski - jest absolutnie niejadalna. Z karm typu musli jest też Spillersa dla świnek, ponoć bardzo chętnie jedzona, i od jakiegoś czasu się do niej przymierzam, ale raczej żeby wypróbować i wiedzieć, niż regularnie karmić - nie podoba mi się syrop glukozowo-fruktozowy w składzie (bez sensu moim zdaniem, tym bardziej, że Spillers robi karmy dla koni, a te w tym miejscu mają o niebo zdrowszą melasę).
Swego czasu użytkowniczka kapuszek robiła fantastyczne karmy dla świnek, ale ostatnio wątek umarł, a sama kapuszek też się nieczęsto pojawia na forum, więc pewnie przerwa techniczna :|
Awatar użytkownika
pauli
Kontakt:

kochały timę, kwiczały jak wariatki jak miska była pusta :szczerbaty: i dlatego jestem w rozpaczy, żarły jak szalone i tania była :(
kapuszkowe mieszanki też próbowałam, no ale teraz wstrzymane :( pozostaje mi szukać wciąż :)
Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

U nas selective jest chętnie jedzona http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... eme/152426 ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”